adapter do wskażników

Wszelkie modyfikacje karesorii i wnętrza

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
Leo
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

Wiem że podobny temat już gdzieś krążył na forum, ale ja mam zgoła odmienną propozycje. Na razie są to tylko plany, ale chciałbym się od was dowiedzieć co sądzicie o wskażnikach zamiast środkowego nawiewu? Czy to miejsce jest odpowiednie? Ja ostatnio umieściłem zegary już zintegrowane z deską rozdzielczą w miejscu gdzie kiedyś znaidował się nawiew. Chce wykonać odpowiedni adapter który umożliwi montaż zegarów w tym miejscu, a dodatkowo nie utrudni tej procedury. Jutro postaram się zrobić zdjęcie poglądowe jak by to miało wyglądać. Narazie tylko zdjęcie jak ja to zrobiłem w moim s13. Zresztą jutro zrobie dokładniejsze zdjęcia to wżóce.
Załączniki
DSC01023.jpg
Ostatnio zmieniony sob 09 sie, 2008 14:30 przez Leo, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
luki924
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

sądzę, że jest to zajebisty pomysł i naprawdę jeszcze bardziej zajebiście wygląda po realizacji :D widziałem osobiście i szczęka opada :P
Awatar użytkownika
przemekD
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

A ja myślę, że na drugi raz nic Ci bardziej nie pomoże niż szukajka. Podsuwam poruszany temat. Pozdro

http://forum.turbokillers.com/tematy11/ ... vt8080.htm
Awatar użytkownika
Leo
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

przemekD pisze:A ja myślę, że na drugi raz nic Ci bardziej nie pomoże niż szukajka. Podsuwam poruszany temat. Pozdro

http://forum.turbokillers.com/tematy11/ ... vt8080.htm
Dobrze znam ten temat, ale mi chodzi o coś innego. Chce wykonać taki element żeby każdy mógł sobie coś takiego zamontować ale bez przeróbek całej deski. To ma być adapter, a ten który tam jest opisany nie grzeszy urodą. Mój ma być praktyczny i ładny. Zresztą tak jak mówiłem jutro zapodam zdjęcia poglądowe.

Chciałbym uzyskać od forumowiczów opinie, ewentualnie kto byłby chętny na coś takiego?

Luki nie podlizuj się i tak masz u mnie sztuke gratis.
Awatar użytkownika
Leo
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

Jak obiecałem wklejam zdjęcia tego jak ja mam zrobione wskażniki i adaptera który każdy będzie mógł sobie zamontować w kilka minut.
Załączniki
DSC01130.jpg
DSC01131.jpg
DSC01132.jpg
DSC01133.jpg
DSC01134.jpg
Awatar użytkownika
witu16nsk
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

ale kozak.. wymiatasz chłopak :D
"... gdyby Bóg preferował przedni napęd to chodzilibyśmy na rękach i jedli dupami..."
rtuber
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

nonono .. Ładnie sie to prezentuje. A jakie są srednice otworów 52mm ??
No i ciekawe ( niespotykane obicie tapicerki) jeszcze sie z takim niespotkałem)
Obrazek
Jeszcze Cię Wskrzeszę !!!
Awatar użytkownika
Leo
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

rtuber pisze:nonono .. Ładnie sie to prezentuje. A jakie są srednice otworów 52mm ??
No i ciekawe ( niespotykane obicie tapicerki) jeszcze sie z takim niespotkałem)
Tak te średnice to 52mm. A co do obicia to właśnie nie jest obicie......to lakier pełny mat zarówno czarny jak i czerwony.
Adapter będe chciał też zrobić na 60mm, tylko zależy czy chętni będą, bo roboty jest sporo i dla 5 osób nie będzie się opłacało. Ale zobaczymy. Narazie jestem w trakcje pracy nad tym adapterem pod 52mm. Na początku przyszłego tygodnia myśle że wkońcu będe mógł zrobić forme z tego elementu który widać na zdjęciach od góry. Jeśli ktoś ma coś co chce powielić, ale nie zadużego (brak czasu) to moge to wykonać.

[ Dodano: Sob 09 Sie, 2008 20:19 ]
I jeszcze kilka fotek z skończonego wnętrza. Będą jeszcze fotele kubły, pasy szelkowe, kiera i pewnie jeszcze jakieś pierdołki.
Załączniki
DSC01138.jpg
DSC01137.jpg
DSC01135.jpg
Awatar użytkownika
Leo
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

Dzisiaj niestety nie udało mi się zrobić formy do zegarów, ale myśle że jutro już wszystko będzie gotowe. Jeśli są chętni to prosze pisać. Oczywiście dla zainteresowanych podam konkretnie co jak zamontować, ale ogólnie to uproszcze jak tylko się da.
Awatar użytkownika
Rafi
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Bardzo ładne ... Jestem przeciwny druciarstwu a tu mi sie podoba :)

Tylko ta czerwień....
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #001/06 lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem
[/scroll]
Awatar użytkownika
Leo
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

Rafi pisze:Bardzo ładne ... Jestem przeciwny druciarstwu a tu mi sie podoba :)

Tylko ta czerwień....
Ta czerwień to tylko na zdjęciach tak wygląda. W rzeczywistości jest dużo lepiej. Miałem bardzo duże obawy z tym czerwonym jak to malowałem, ale z drugiej strony sam czarny tak troche nudno by wyglądał.
Awatar użytkownika
przemekD
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Fajna sprawa. Pewnie niełatwo było zgrać całość z fabryczną, wzorzastą deską. Ciekawy pomysł na boczek. Sam będę musiał coś zrobić u siebie, ale ostatecznie chyba się wybiorę do tapicera, żeby czegoś nie sknocić. W końcu nie ma dużo roboty a estetyka jest ważna.
Awatar użytkownika
Leo
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

przemekD pisze:Fajna sprawa. Pewnie niełatwo było zgrać całość z fabryczną, wzorzastą deską. Ciekawy pomysł na boczek. Sam będę musiał coś zrobić u siebie, ale ostatecznie chyba się wybiorę do tapicera, żeby czegoś nie sknocić. W końcu nie ma dużo roboty a estetyka jest ważna.
W zasadzie powiem tak. Roboty było od groma. Po zerwaniu fabrecznej okładziny w niektórych miejscach było nałożone 3cm pianki, a to wszystko trzeba było nadlać. U mnie w wozie panuje pewien paradoks, bo...Z przodu jest nawet dość teraz ładnie, a z tyłu mam gołą blache wyczyszczoną nawet z wyciszenia. Autko przeznaczone raczej tylko do driftu, ze względu na zawieche i szpere, ale stwierdziłem że przód musi jakoś wyglądać. Prace nad mocą trwają. Czekam na icka od ODDINA, turbina leży na półce, komp w planach razem z pompą paliwa. Musze jeszcze skombinować kase na kolektor, downpipe i przewody w oplocie.
Awatar użytkownika
luki924
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

już się tak Leo nie chwal "co on to nie jest" :D :D :D żarcik g:(\
Awatar użytkownika
Leo
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

luki924 pisze:już się tak Leo nie chwal "co on to nie jest" :D :D :D żarcik g:(\
Luki chyba musimy w końcu poważnie porozmawiać :lol:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Styling”