Brewki,dokładki,progi itd.

Wszelkie modyfikacje karesorii i wnętrza

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
krisso
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Siemka ludziska,
pytanko mam takie,kto ma u siebie brewki w s14 a jeśli ktoś ma to czy mógłby wrzucić jakieś foty? Druga sprawa,jak jest z progami do s14-stek. Myślałem żeby założyć progi od "a" po prostu ale w sumie takie progi które sie na filmikach widuje są całkiem fajne.Chodzi mi o takie które zachodzą troche na karoserie przed i za dzwiami poszerzająs optycznie bok samochodu.Czy ktoś ma coś takiego u siebie,a może wiecie gdzie kupić? Wydaje mi się ża autoR robi chyba takie ale pewny nie jestem więc prosze o rade.
A tak jak już w temacie wizualnych przeróbek to porusze bliski pewnie wielu z nas temat przod s14 vs s14a :mrgreen:

Tak tak,wiadomo że "a" jest ładniejszy,ale rownież wiadomo ze jest potwornie drogi.Wiec jak można urozmaicić,upiekszyć przod w zwykłej wersji? ktoś może przerabiał zderzak,a może modziliście coś z lampami?Czytałem temat o zakładaniu xenonów na przykład ale nic konkretnego z nego nie wynikało tymbardziej jeśli chodzi o zwykłą wersje.Może komuś się jednak udało przerobić seryjne lampki na soczewki albo gładką szybke?
A może ktoś doradzi gdzie by się taniej za przodem od "a" rozejżeć,może w niemcowni albo z UK ciągnąć?

Samochód ma jechać niedługo do blacharza/lakiernika i tak w sumie efekt ma być docelowy więc kombinuje co by tu zrobić z tym "przednim" fantem:)
Prosze o konstruktywne wypowiedzi:)
P.S. Jeszcze tak mi do głowy przyszło,przecież w Japonii to jest dosyć popularny samochód,baza dla wielu tuningowców itd...czemu więc takie elementy jak lampy są tak drogie?Nie mają zamienników albo właśnie np.wersji z gładkim szkiełkiem?A jeśli założymy że s14 są tam nie modne i jeśli już 200-seta to "a" to czemu te lampy tyle kosztują?

Pliiiz help!!! :?
Joe Satriani-Strange Beautiful Music...
Awatar użytkownika
DrRedDevil
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Dla mnie zawsze najładniejszym body-kit'em było fabryczne, jedyne co zawsze mi się marzyło, to zmiana błotników przód i tył na wersję poszerzaną. Zestaw z AutoR jest według mnie mało praktyczny na codzienne użytkowanie, ale to wszystko rzecz gustu. Kilka opcji do przejrzenia jest na stronie w linku: http://www.raceonusa.com/index.asp?Page ... egory=4156

Jak malujesz auto, na dwa kolory, czy jeden?
Blow Off Valve
Racing Line: 2m Blow Off Valve #Cosmo2#BigBoy#
Street Line: The SUN Blow Off Valve

www.ProRacingTechnology.com
Awatar użytkownika
krisso
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Planuje na dwa ale zobaczymy co z tego wyniknie bo jak dobrze pojdzie to wjedzie jednak przodzik od "a" ale to narazie jeszcze spekulacje. Zestaw autor tez mi sie srednio podoba,aczkolwiek progi z niego bym wzial,dokladke tyl od racinga i jeśli "a" to zderzak seria lub moze udaloby sie sciagnac taki jaki byl w najpozniejszej wersji kouki,z migaczami jakby we wlotach u gory mocowanymi
StefanS
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Również szukam jakiegoś zderzaka na przód który w większym stopniu odsłania FMICa i do tego progi i dokładkę pod tył.

Rozumiem że w przypadku s14 pozostaje jedynie zagranica bo w Polsce to raczej nic nie ma (no oprócz allegro z zielonym s14 ale IMHO jest paskudny).
Nissan 200sx S14 Silvia
Obrazek
Awatar użytkownika
DrRedDevil
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

To co się Tobie Krisso podoba, mi jakoś przeszkadza, właśnie te elementy zachodzące na karoserię w dużych nakładkach progowych, zawsze mnie drażniły. Być może dlatego tak mi się podobają nakładki ori z s14a. Do przodu s14a bardzo ładnie pasują poszerzane błotniki, przód nabiera wtedy muskulatury, która mi przypadła do gustu.
Ale co byś nie zrobił, to najważniejszym dodatkiem jest felga. Co planujesz w tym temacie, bo na pewno nie ori 16" jak znam Ciebie :wink: .
Blow Off Valve

Awatar użytkownika
krisso
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Tu 2k na graty,tam 2k na felgi gdzie indziej 3k na cos jeszcze i sie powiesić idzie hehe.Powiem ci że jeszcze nie wiem naprawde.Jeśli nie używki o czym też myślałem to bardzo podobają mi się Roty niektóre...są takie drapieżne według mnie.BBS mają wszystkie Racingi wiec raczej odpada,hmmm nie wiem jeśli mam być szczery.Narazie jeżdze obdrapańcem i odkładam kase a na co pójdzie już teraz po prostu zaczynam kombinować hehe:) Wiem że można kupić felgi używki,pomalować ,odnowić i całkiem fajny efekt i przede wszystkim pryginalny można uzyskać.Ale napewno 17" i tak żeby z tyłu 235 było bo narazie więcej nie potrzeba :)
A co do progów.Ja na poczatku tez chciałem ubrać mojego w progi od s14a tyle ze po prostu bedzie wygladal jak s14a a warto byloby cos oryginalnego stworzyc...nie wiem sam powiem szczerze.O jakich poszerzanych błotnikach myślałeś ,masz jakieś foty? Dr. a orientujesz się ile mniej więcej wychodzą gratki już na gotowo pod domem z takiego np.Race on USA? Mam goście który wlasnie orientuje sie dla mnie w kwestii tego przodu od "a" i wlasnie ze stanów gratki sprowadza,moze po znajomosci by mi cos taniej zalatwil,wiesz wrzuca na kontaner i jazda.Pisz na PW jakbys mial poufne info hehehe :twisted:

[ Dodano: Wto Sty 16, 07 13:20 ]
Ten jest fajny na przykład:
Body kit
Awatar użytkownika
DrRedDevil
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Coś takiego: http://www.raceonusa.com/index.asp?Page ... rodID=3502
Te błotniki wyglądają dyskretnie, ale gdy stoją dwa nissany obok siebie, to wtedy widać już wyraźnie.
Tak myślałem, że Roty będą Cię kusić, są w ofercie ładne modele.
Jeśli masz kontakt w USA, to na pewno koszta wyjdą Cię taniej, niż jakbyś zamawiał w sklepie przez internet. Zawsze koszta rozbijają się o koszta przesłania do kraju, i związanych z tym opłatach. To jest dość indywidualna sprawa. Zapytaj się Brt jak wychodziły opłaty przy częściach ze stanów, będzie w miarę porównywalnie.
Blow Off Valve

Awatar użytkownika
DrRedDevil
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Chciałeś zobaczyć brewki na s14. Przypadkowo natknąłem się na to zdjęcie w sieci, a ładnie na nim widać, jak to się komponuje.

Obrazek
Blow Off Valve

Awatar użytkownika
krisso
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

hmm...nie wiem czy mi sie to podoba tak szczerze...co myslicie? :?
Awatar użytkownika
ToM
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

hmm Calibra Team :mrgreen: hi hi
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #005/06 Nie jestem alkoholikiem jestem koneserem bo pić nie muszę, piję bo lubię ...[/scroll]
Awatar użytkownika
Karrlos
Postojebca
Postojebca

Zapytaj Suchara - on Ci bardzo szybko wytłumaczy jak to wygląda.

I może zrób ankietę komu się podoba a komu nie.
Niebieskie diody, jak się podobają to też założysz?

Każdy ma swój gust i sobie robi autko jak mu się podoba.
EMWU is dead
Awatar użytkownika
kamil
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

OT ciąg dalszy; wg. mnie te brewki poprawiają Toyota Camry Look w s14, bardziej to kształt reflektorów do s14a przypomina.

PS. U mnie w środku jest pełno listw oświetlających podłogę etc. i wcale się z tym gorszy nie czuję - OK spryskiwaczy nie mam ;)
200 SXy są zajefajne... nom czy ktoś śmie zaprzeczyć?? <killer>
Awatar użytkownika
Michael
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

A mi się to właśnie nie podoba, po co zasłaniać część lamp, moim zdaniem wcale nie poprawia to wyglądu. Według mnie niepotrzebne koszta, zawsze to kilka litrów paliwa :mrgreen:

Ja brewkom mówie stanowcze NIE, ale też nic nie mam do ludzi posiadających takie gadżety, moje poprzednie auta też nie wszystkim się podobały :roll:

takie moje zdanie, rób tak jak TOBIE się podoba, nie jak oceniają inni
Awatar użytkownika
krisso
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

I to była bardzo konstruktywna wypowiedź :) Jeżeli nie będzie przodu od "a" to raczej brawkami nie będe kalał tego co jest :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Styling”