Kto sie pisze na zderzak??

Wszelkie modyfikacje karesorii i wnętrza

Moderator: Moderator

pawelYZF
Coś już wiem
Coś już wiem

1/pawelYZF (tyl .rpogi)
Awatar użytkownika
szeni
Stały gość
Stały gość

ok progi spoko

tylko ze czemu odrazu nie mozna by zrobic calego tylnego zderzak, ciac ,kleic ,szpachlowac -niewidzi mi sie to ..... wszystkie zderzaki jakie znam do sx sa w calosci no moze oprucz oem x type , strasznie duzo babrania z tym bedzie , bedziesz cofal dotkniesz do słupka i cala szpachla popeka i bedzie to wygladalo :| .

jak cos to od biedy tyl tez
Awatar użytkownika
gumis
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

to ja niestesty odpadam... mialobyc 150-200 a nie 280 i opcja dokladki srednio mi sie podoba...
Awatar użytkownika
blurek
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

troche off-topowo, ale jak cos sie uporzadkuje

skoro rozmawiamy na temat form ...

otoz chcialbym doczepic u siebie ladny dyskretny spoilerek na klape, wzorem jest spoilerek ktory byl montowany w niemieckich salonach z calym bodykitem, jest (oczywiscie kwestia gustu) ladny, maly i calosc nie wyglada jak startrek

jak sie panowie na to zapatrujecie ? chyba ze cos innego ? (tylko prosze bez odpowiedzi ze BEZ jest najlepiej)
http://www.ext.com.pl - radiolinie, teleinformatyka
Awatar użytkownika
Adi22
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

w takim razie ja tez odpadam...cena troche wzrosła i rzeczywiscie z dokladka to nie najlepszy pomysł...przynajmniej mi tak sie to widzi...

pozdrawiam
Awatar użytkownika
dapper
Stały gość
Stały gość

No dobra..to jak odpadacie to trudno...probowalem.Jak dostanie ktos gdzies taniej to dajcie namiar w co troche watpie.
Awatar użytkownika
Raptor
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

ja też opadam :(
Awatar użytkownika
TURBO maniac
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

To może zrobimy narazie tylko przedni zderzak? Wybierzemy z ankiety jeden typ i niech wykonawca oszacuje całkowity koszt na osobę i wtedy zdecydujemy czy pasi czy nie.
Gdy dał gazu to wał urwoł, bo pod maską było TURBO!
Awatar użytkownika
dapper
Stały gość
Stały gość

No widzisz ...jak tu mowia ze za drogo. Dla przykladu przedni zderzak do nissana s13 po przerobce w stanach mozna dostac nawet za 40 dolarow....z tym ze sama przesylka kosztuje 480dolarow...wiec jak latwo policzyc....nie oplaca sie, chyba ze ktos przemyci. A ja nie mam za duzo czasu na czekanie az ktos sie zdecyduje bo mam autko do malowania po calosci i nie chce czekac 2 miesiace az sie wszyscy zbiora. Gadalem z Kurczakiem i tez mi zmienial ceny jak zaczal obliczac ile potrzeba czasu na zrobienie formy i na sam material, bo on tego za darmo nie ma ani nie produkuje zywicy. Musi to kupic. Przedni zderzak to granica do max 400-500zloty i tego nie przekroczy. Jest troche dlubania bo forme trzeba robic od podstaw i dlubac w gipsie, szpachlowac i wiem jak to jest bo przy tym troche robilem. Musi wszystko pasowac. A forma to zalezy od tego ile jest chetnych. Sama forma kosztuje 600zl do podzialu. Teraz jest taka...pozniej bedzie drozej. Pewnie za ten zderzak z wiekszym wlotem na IC bedzie taniej ale tak srednio mi sie podoba. Tak wiec decydujcie...ja mam czas do 14 bo daje auto do blacharza, a Kurczak tez musi wiedziec wczesniej bo ma jakis duzy projekt do realizacji. Jak bedzie malo chetnych to ja tez odpadne i juz. Koniec Wykladu.

np:
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/W9-FRONT ... enameZWDVW
Awatar użytkownika
TURBO maniac
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Jeżeli cena nie przekroczy kwoty, którą podałeś to ja bym się pisał. Tylko znowu bardziej pasuje mi wzór z czarnej s13 bo jest delikatniejszy, znacznie łatwiej go wykonać, no i typowe intercoolery mające rdzeń 550mm na 180 lub 230 siedzą tam idealnie. A w Twoim typie wlot jest szerszy i nie będzie już tego efektu FMIC :wink:
Może zróbmy tą ankiete?
Gdy dał gazu to wał urwoł, bo pod maską było TURBO!
Awatar użytkownika
ipi
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

widze ze sie troszke pozmienialo od wyjsciowego projektu i cen mialo byc do 200 tyl caly zderzak a teraz wychodzi 280 za sama dokladke to jesy raczej malo logiczne mialo byc tanio a wyjdzie na to ze jakby chciec robic caly tylny a nie dokladke to taniej wyjdzie kupic ............. odpadlem dokladka nie ma sensu koniec "."
tymczasowo brak podpisu
Awatar użytkownika
dapper
Stały gość
Stały gość

To ile by Wam pasowalo cenowo za tyl??
Awatar użytkownika
jano86
Stały gość
Stały gość

tutaj Niemcy przerabiają swój seryjny zderzak.
Stand Alone Haltech, Sprzęgła XTD, kute korby tłoki, HKS SSQV, Reg. ciśn. paliwa Sard, Apexi AVC-R ----> PW
Awatar użytkownika
Martinez
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

czy ktos wie co to za substancja koles wypelnia szczeliny. wyglada na jakis klej. niestety nic niemieckiego nie kumam to sie nie doczekam. problem wlasnie z naszymi zdezaczkami jest to ze material jest nie do pospawania, ale jak taki klej dobrze trzyma to mozna pomyslec.

Lubie sam podlubac :D
Awatar użytkownika
Chajel
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Martinez pisze:czy ktos wie co to za substancja koles wypelnia szczeliny. wyglada na jakis klej. niestety nic niemieckiego nie kumam to sie nie doczekam. problem wlasnie z naszymi zdezaczkami jest to ze material jest nie do pospawania, ale jak taki klej dobrze trzyma to mozna pomyslec.

Lubie sam podlubac :D
to nie jest klej mi sie wydaje ze jest to jakiegos rodzaju zywica ...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Styling”