lakiernicy

Wszelkie modyfikacje karesorii i wnętrza

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
mysza
-#Administrator
-#Administrator

temat warsztatów istnieje, ale nie ma w nim dużo o lakiernikach, a poza kosztami malowania Czikowozu nic więcej nie znalazłem(ale nie wiem czy Cziko robil to u kogos czy samemu-najlepiej by bylo jak by sie sam wypowiedzial :) )
Mam zamiar zabrać się za zrobienie progu, konserwację podwozia na zime (moze za wczesnie na to ale jak robic to op calosci), podłużnice i jakieś poprawki lakiernicze(a może malowanie całego na inny kolor).
Może ktoś zna jakiegoś dobrego lakiernika/blacharza który nie ma cen z kosmosu a robi w miarę dobrze?
Ewentualnie czy robił ktoś malowanie całego auta na jakis inny kolor, a jeśli tak to ile to go wyniosło (chodzi mi oczywiście o koszty robocizny + lakier - bo sam tego nie wykonam :) )
Ceny lakierowania różnią się diametralnie w każdym miejscu w polsce dlatego może się okazać, że bardziej mi się opłaci jechac 200km niz robić to gdzies u siebie (doczytalem sie ze za lakierowanie maski w toyocie w duzym miescie spiewaja 1000 a w jakies malej wsi 500 (w jednym i w drugim przypadku w autoryzowanym serwisie).
P.S. Znalazłem gościa który spiewa mi 200 zl za litr metallica - także chyba to nie jest taka zła cena, a za lakierowanie całego wozu chce 2000-2500 za sama robocizne :? tanio je to czy drogo :?:
Przedszkole Montessori FaSolLa

Protest Wyborczy

Mateusz Pucharski

Mój wóz to moja twierdza, w tej twierdzy jem i pierdzę...
chajs

Sam sobie maluje samochod ale mam szwagra ktory bardzo dobrze to robi i samochod mozna powiedziec ze wyglada jak z fabryki heh. Za pomalowanie calego samochodu pod warunkiem ze nie jest on krzywy i kazda szpara ok i nie beda musieli tego robic to od 2000 zl zalezne od tego jaka farba no i oczywiscie w tych 2000 zl jest ich farba i ciebie nic nie interesuje.
Awatar użytkownika
SZAFA
Stały gość
Stały gość

Temat lakierników jest jak rzeka.
Ja już malowałem 2 auta w tym jedno 2 razy i za każdym razem kicha.
Dam Ci radę . Jak pomalujesz auto to zastrzegaj, że chcesz go obejżeć zaraz po czyli przed polerowaniem wtedy zobaczysz czy nie ma jakiś zacieków które lakiernik bedzie chciał zatuszować.
Nastepna sprawa to cena. Uważam, że nie da się pomalować dobrze auta z lakierem
i rozebraniem w cenie poniżej 3000 zł.
Najlepiej to auto jakbyś sam przygotował czyli pościągał wszystko bo niektórzy to na chama rwią plastiki itd.
Ostatnio zmieniony pt 30 lip, 2010 16:57 przez SZAFA, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
fazolx1
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

To ja dodam swoje doświadczenie , i może pytanie odrazu , ja ponad rok temu pomalowałem na czarny metalik , i

1. Polerke trzeba robić bop rysy sie robia jak H....

2. mam dziwne kilka odprysków jak by skórka schodziła - jak gdzies uderzy kamień to robi się taka biała skorupka , jak sie ją zdejmie pod spodem jest czarne ale nie metalik mat taki i super H.... to wyglada

3. Czarny czarnemu nie równy , jak przygrzałem jakiś czas temu w krawędziak spojlerem z tyłu , pomalowali , niby dobierali a różnica jest.
Wreszcie jeździ , i to jak ;)
JoKeR
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

z tego co sie oriętuje metalik jest pokrywany jeszcze jakąś powloka przezroczysta jej uszkodzenie powoduje powstawanie bialych plamek lub jakby takich dziur z biała obwódką
Awatar użytkownika
blurek
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

metalic jest pokrywany bezbarwnym, zadnym super jakimstam a po prostu bezbarwnym
http://www.ext.com.pl - radiolinie, teleinformatyka
Awatar użytkownika
SZAFA
Stały gość
Stały gość

No to masz ten problem co ja czyli :
albo słaby klar czyli bezbarwny tzn za miekki i sie rysuje. U mnie jest tak ze po przejechaniu kilka razy szmatą są rysy.
Ostatnio zmieniony pt 30 lip, 2010 16:58 przez SZAFA, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
dziubas
-#Klubowicz
-#Klubowicz
Kontakt:

i wszysko chodzi o ten bezbarwny z dobrym uttwardzeeniem bo inaczej bbedzie lipa
ODPOWIEDZ

Wróć do „Styling”