Jakie felgi?

Wszelkie modyfikacje karesorii i wnętrza

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
Stas1989
Coś już wiem
Coś już wiem

Witam.
Mam pytanie co do rozmiaru felg w s14a. Jakie sa leprze 17 czy 18 calowe ktore ladniej wygladanaja i w ktorych sie lepiej jezdzi... ? Prosze o pomoc kogos kto ma zalozone u siebie ktorys z tych rozmiarow... Bo ja nie wiem ktore wybrac :(
Z gory dzieki
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Maretzky
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

Plus 18tek to lans wyglad i prowadzenie po gładkiej drodze.

Plus 17tek to komfort i cena
Wiscoo

Dokładnie, tak jak Maretzky napisał, 18" fajnie wygląda, ale na dziurawe drogi nie polecam. Dobra, osiemnastocalowa felga też porządnie kosztuje. Inna kwestia, to taka, że przy dużej feldze trza byłoby niskoprofilową oponę machnąć, która też jest podatna na uszkodzenia. No i oczywiście utwardzenie zawieszenia, coby Ci koło nadkola nie obijało.

Sam zastanawiam się nad 18", ale nie wiem, czy to nie przerost formy nad treścią.:)
Awatar użytkownika
Wolffs
Coś już wiem
Coś już wiem

co racja to racja 18" wygladaja mega godnie ale 17 sa bardziej optymalne na nasze drogi ;]
do tego jakis profil opony 45 i bedzie si ;]
"that's troublesome"
Tomek89
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

mogę się tylko przyłączyć do tego co już napisano :)

miałem 18", prowadził się jak gokart i też tak skakał, ciasno w nadkolach,
ale ten lans..... :mrgreen:

teraz mam 17" i na miękko ustawionym gwincie mniej skacze niż na samych sprężynach -35mm

musisz wiedzieć że ceny za dobrą 18" są chore
Rice is nice
Obrazek
Awatar użytkownika
SPIRIT
Stały gość
Stały gość

Mam 18' z profilem 40 i auto wyglada nieporownywalnie lepiej niz na 17',ale tak jak koledzy napisali kosztem mniejszego komfortu i ceny...trzyma sie swietnie drogi i nie halasuje bardziej niz 17',ale po polskich wiejskich duktach z mega koleinami nie poszalejesz.
Roznica kosztow jest ogromna tylko przy kupnie nowego kompletu.
Dead travel fast
T O W C I Ą G A !!!
Awatar użytkownika
Binio_
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy
Kontakt:

Panowie zauwazcie iż chodzi o S14a i felgi do niej a nie do s13
Tak wiec 18 zdecydowanie lepiej bedzie wygladała niz 17 , 19 tez wejdzie ale to juz wymaga wyczucia i reflexu podczas jazdy w Polsce :D
Nadkola sa na tyle duze ze mozna spokojnie wsadzic opone w stylu 225/45 18 albo 245/40 18

Cena 18 calowych felg UZYWANYCH 5x114 jest niewiele wyzsza pd 17 calowych , tak wiec nie ma tragedii i jakiegos kosmosu odrazu , opony tez da sie w sensowych pieniadzach złapać

Pozdro
Awatar użytkownika
I.T
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Przy 18sto calowych felgach, tylne hamulce wygladaja wrecz zalosnie.

Biorac pod uwage ile kosztuja w polsce dobre sportowe opony lepsza opcja sa 17stki. Szczegolnie ze w 200sx-ach szybko zuzywaja sie nawet nowe opony. A na 18stki opony to 3500-4000zl set.
W123 81` 280E 185 HP
200SX 94` 280 HP
V70 97` 2.0T AWD 225 HP

" Most important thing is not power but engine response "

Don`t say what you think cause you get Ban
Awatar użytkownika
SPIRIT
Stały gość
Stały gość

Hamulce najwieksze znaczenie maja dla uzytkownika i nie szpeca auta tak jak zle dobrane alu - wiekszosc ludzi nie ma o tym pojecia i nawet tego nie zauwazy.

Komplet dobrych opon ok.7mm mozna znalezc za 50% wartosci-trzeba tylko dobrze poszukac.

s14a nawet na oryginlanych BBS niezle sie prezentuje,jesli zdecydujesz sie na 17' mozesz dac wieksza glebe,dystanse i auto bedzie wygladalo,ale komfort i trakcja bedzie porownywalna do 18'.
Dead travel fast
T O W C I Ą G A !!!
Awatar użytkownika
Wolffs
Coś już wiem
Coś już wiem

moze i wiekszosc kierowcow zwyklych aut bardziej patrzy jakie ma sie alu niz na to czy tylnie zaciski sa duze badz male ale prawda taka ze jakby byly z tylu wieksze byloby bardziej krejzi pomalowac je na jakis kozak kolor ;]

wiesz niby wszystko mozna znalezc taniej ale zawsze jest ta duza roznica uzywane a brand new;]
"that's troublesome"
Awatar użytkownika
SPIRIT
Stały gość
Stały gość

Wolffs pisze: wiesz niby wszystko mozna znalezc taniej ale zawsze jest ta duza roznica uzywane a brand new;]
Dlatego "jak sie nie ma co sie lubi..." i wybor nalezy do inwestora,ale nowej s14ki nie kupuje :wink:
Dead travel fast
T O W C I Ą G A !!!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Styling”