Założyłem turbo ale cos jest nie tak

Wszystko dotyczące użytkowania, dobierania, eksploatacji turbin oraz ew.napraw

Moderator: Moderator

LOVELAS

Wczoraj skonczyłem zakładac dmuchawke po załozeniu auto wogóle niechciało trzymac wolnych obrotów przerywało cały czas i niechiało sie wkręcić na obroty :evil: dopiero jak usczelniłem dolot z turbiny do IC to auto zaczeło jechac o własnych siłach ale kiepsko jak dałem pedał gazu do spodu to wskazówwka dochodziła do 3tyś i zaczyana przerywac i strzelac :? jescze wczesniej jak przygazowałem do odcinki to strzeliło i wywaliło rure z turbiny co idzie do ic moze to byc zatkany ic??
Awatar użytkownika
tomibi
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

A wcześniej normalnie samochód jeździł ??
Może być zatkany ic !!
LOVELAS

Wczesniej jezdził normalnie ale bez turbiny budził sie do życia dopiero przy 3tys i ładnie ciągnoł do konca dużo jest roboty zeby wyciągnąc ic i go wyczyscic i jak go wyczyscic i czym??
Awatar użytkownika
EnDrIu
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

objawy jakby go zajebiscie zalewalo. Popatrz czy dobrze sa skrecone rury. Wyciagniecie IC nie jest trudne, zdejmujesz nadkole i tam odkrecasz cooler jesli to s13
Było: 200sx s13 SR20DET
Jest: 200sx s13 CA18DET

Sprzedam s13
topics20/s-s13-18t-z-gt28rs-vt31839.htm#288454
LOVELAS

OK róry od ic?? i od wirnika do filtra?? bo chyba wina turbiny to nie jest??
Awatar użytkownika
EnDrIu
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

LOVELAS pisze:OK róry od ic?? i od wirnika do filtra?? bo chyba wina turbiny to nie jest??
u mnie byla to wina zle skreconej turbiny i caly boost lecial w atmosfere a nie w rury. Strzelal ogniem, nie jechal jakby od 5 tys bylo odciecie, nie szedl dalej.
Było: 200sx s13 SR20DET
Jest: 200sx s13 CA18DET

Sprzedam s13
topics20/s-s13-18t-z-gt28rs-vt31839.htm#288454
ODPOWIEDZ

Wróć do „Turbo”