Zamienniki t25
Moderator: Moderator
-
chajs
Szukalem i znalazlem tylko ze plug&play pasuje t28. A jak jest z innymi turbinami pasuja jakies bez zbyt dorgich i duzych przerobek. Bo szukuje sie do uturbienia mojego sx-a a jak wiadomo ciezko znalesc turbine teraz. Wiec powoli sie dowiaduje co i jak.
T28
GT28R
GT28RS
GT2871RS
GT30 (ale taka jak mial Goran nie znam dokladnie modelu)
GT28R
GT28RS
GT2871RS
GT30 (ale taka jak mial Goran nie znam dokladnie modelu)
chajs pisze:a np gt15??
troszku chyba za male jak na 200sx , 20lbs/min to pi razy drzwi 200KM tylko
-
chajs
Ja i tak narazie nie zamierzam niewiadomo co wyciskac z tego silnka. To ta gt15 bedzie pasowala normalnie plug&play czy nie ???
chajs pisze:Ja i tak narazie nie zamierzam niewiadomo co wyciskac z tego silnka. To ta gt15 bedzie pasowala normalnie plug&play czy nie ???
Tzn chcesz wlozyc turbine mniejsza niz seryjna, przeznaczona glownie do silnikow diesla? A nie znajdziesz nic lepszego? Moze po prostu zdrowa seria?
Prosto i na temat: Nie kombinuj tylko wkladaj seryjna T25 albo wieksza bo inaczej sie tylko nakombinujesz i nic z tego nie bedzie.
TomaRacing
ul. Nadarzynska 51 Piaseczno
S14a drift spec
S14a drift spec
-
Keepsake
Jak chcesz moge Ci sprzedac moja T28BB za dwa tygodnie. Po taniosci bo o ile pompuje caly czas dobrze (1.1 bara) to juz te 1.1bara pomalu po niej slychac, delikatnie zaczela szumiec przy malym doladowaniu. Ale na 0.5-0.7 bara jeszcze spoko polata dosyc dlugo.chajs pisze:Szukalem i znalazlem tylko ze plug&play pasuje t28. A jak jest z innymi turbinami pasuja jakies bez zbyt dorgich i duzych przerobek. Bo szukuje sie do uturbienia mojego sx-a a jak wiadomo ciezko znalesc turbine teraz. Wiec powoli sie dowiaduje co i jak.
-
chajs
KeepsakeS14a napisz mi tylko na pw ile chcesz za nia. A szukam kazdego rozwiazania bo moja t25 sie rozleciala znaczy wyje i kopci a nie chce jej regenerwoac. A moge tanio dorwac gt15 sprawna w 100% wiec dlatego pytam. Nawet jezeli ma byc slabsza od t25 a bedzie mi pasowala to wole ja zalozyc.
Gosciu ale GT15 NIE PASUJE do twojego silnika. Po drugie jest przeznaczona do silnikow diesla a nie benzynowych wiec cala ta kombinacja jest BEZ SENSU. Cos sie tak uparl na turbo do klekota? Zaloz sprawdzone rozwiazania i ciesz sie szybkim autemchajs pisze:KeepsakeS14a napisz mi tylko na pw ile chcesz za nia. A szukam kazdego rozwiazania bo moja t25 sie rozleciala znaczy wyje i kopci a nie chce jej regenerwoac. A moge tanio dorwac gt15 sprawna w 100% wiec dlatego pytam. Nawet jezeli ma byc slabsza od t25 a bedzie mi pasowala to wole ja zalozyc.
TomaRacing
S14a drift spec
S14a drift spec
Kupowanie deko szumiącej turbiny też mija się z celem bo to troche loteria generalnie w s13 niema DV i jak nie będzie żadnego bova to podjechana turbina zweryfikuje się bardzo szybko.
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #001/06 lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem
[/scroll]
[/scroll]
- Coobcio
- Stary Wyjadacz

- Kontakt:
No to Ci odpowiadamy - turbina GT15 raz jest sterowana podciśnienowo więc ma zmienną geometrje łopatek przez co nie możliwe będzie jej wysterowania a po drogie i najważniejsze kompletnie nie pasuje do twoejgo silnika harkterystyką i sposobem monatrzu.
Szukaj T25 albo T28...
Szukaj T25 albo T28...
Nissan Primera 2.0 + Home Made Turbo [320KM/420Nm @ 1 bar] http://www.streetracing.pl/forum/viewto ... 88&start=0
Almera GTi Dupowóz [145KM/168Nm>>167KM/197Nm]
Najnowsze dziecko 200SX S14'96 [335KM/468Nm @ 1 bar] REANIMACJA
Almera GTi Dupowóz [145KM/168Nm>>167KM/197Nm]
Najnowsze dziecko 200SX S14'96 [335KM/468Nm @ 1 bar] REANIMACJA
-
APD13
Witam.
Mam podobny problem, moje T25 juz ledwo zipje
pluje olejem itp. itd. Myslalem o regeneracji, ale wolałbym dołożyć i kupić T28
w dobrym stanie (w ostatecznosci jakes tansze ale do regeneracji). Jesli ktos ma T28 na sprzedaż lub wie kto mógłby miec prosze o kontakt na pw.
P.s. Mam jeszcze jedno pytanko: czy ktos kiedys momtowal dwie turbiny do CA18DET? Albo do jakiegos innego 4-cylindrowca? Jakie sa tego ewentualne plusy i minusy? No i jakiego doladowania a w rezultacie mocy można byłoby sie spodziewac po np. dwóch T25?
(jesli ktos juz kidys poruszał ten temat to wybaczcie ale nie znalazlem tego na forach)
pozdao
Mam podobny problem, moje T25 juz ledwo zipje
P.s. Mam jeszcze jedno pytanko: czy ktos kiedys momtowal dwie turbiny do CA18DET? Albo do jakiegos innego 4-cylindrowca? Jakie sa tego ewentualne plusy i minusy? No i jakiego doladowania a w rezultacie mocy można byłoby sie spodziewac po np. dwóch T25?
(jesli ktos juz kidys poruszał ten temat to wybaczcie ale nie znalazlem tego na forach)
pozdao
lepiej 4 małe
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #001/06 lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem
[/scroll]
[/scroll]
-
czyżyk
jest kilka sposobów podłączenia dwóch turbin
I dwie takiej samej wielkości kazda przypada na dwa cylindry ale duza turbodziura i bilans gorszy niz przy jednej duzej al tansze niż jedna duza i zarazem droga
IIdwie takiej samej wielkości ale na wspólnym kolektorze wydechowym jedna jest przy małych predkosciach obrotowych zamknieta przez zawór ale gdy obciązenie wzrosnie zawór otwiera dopływ spalin do drugiej turbiny i dwie ładują na raz bilans gorszy niz przy jednej duzej ale prawie bez laga
III najlepszy sposób to podłączenie małej i duzej turbiny na jeden wspólny kolektor mała turbina ładyje przy małych obciązeniach a wtym czasie dróga jest zamknieta wraz ze wzrostem obciązenia dopływ spalin do duzej jest otwierany a do małej zamykany przez specjalne zawory przy duzych obrotach i przy duzym obciążeniu pracuje tylko ta duza bilans taki jak przy duzej jednej ale brak dziury troche wieksze opory przepływu spalin ale jazda zapewne wysmienita na codzien
I dwie takiej samej wielkości kazda przypada na dwa cylindry ale duza turbodziura i bilans gorszy niz przy jednej duzej al tansze niż jedna duza i zarazem droga
IIdwie takiej samej wielkości ale na wspólnym kolektorze wydechowym jedna jest przy małych predkosciach obrotowych zamknieta przez zawór ale gdy obciązenie wzrosnie zawór otwiera dopływ spalin do drugiej turbiny i dwie ładują na raz bilans gorszy niz przy jednej duzej ale prawie bez laga
III najlepszy sposób to podłączenie małej i duzej turbiny na jeden wspólny kolektor mała turbina ładyje przy małych obciązeniach a wtym czasie dróga jest zamknieta wraz ze wzrostem obciązenia dopływ spalin do duzej jest otwierany a do małej zamykany przez specjalne zawory przy duzych obrotach i przy duzym obciążeniu pracuje tylko ta duza bilans taki jak przy duzej jednej ale brak dziury troche wieksze opory przepływu spalin ale jazda zapewne wysmienita na codzien
Ostatnio zmieniony czw 18 maja, 2006 12:14 przez czyżyk, łącznie zmieniany 1 raz.