Pokrzywiony wirnik...

Wszystko dotyczące użytkowania, dobierania, eksploatacji turbin oraz ew.napraw

Moderator: Moderator

Lui
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Czym to mogło być spowodowane?? Coś wleciało, czy przez to że był luz wirnik walił w obudowę??

Opłaca się to regenerować ?? Ile to może kosztować? Czy lepiej zakupić nówke np. gt28r za 2950zł (pws.com.pl) bo jak wirnik uszkodzony to regeneracja pewnie z 1500zł minimum?

Obrazek
Awatar użytkownika
Coobcio
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Wydaje mi się że to jest spowodowane nadmiernym luzem i smigło kompresorwa walilo o jego obudowę.
Regneracja tego może być cholernie droga - przekroczyć nawet 800zł...
Wydaje mi się że nie ma to jak zakup drógiej turbiny nie koniecznie nowej.
Nissan Primera 2.0 + Home Made Turbo [320KM/420Nm @ 1 bar] http://www.streetracing.pl/forum/viewto ... 88&start=0

Almera GTi Dupowóz [145KM/168Nm>>167KM/197Nm]

Najnowsze dziecko 200SX S14'96 [335KM/468Nm @ 1 bar] REANIMACJA
suchar
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

JEŚLI MASZ ZDROWY MOTOR !!!!!!!!!!!!!!!! to kup GT28R u Alberta, chociaz ja wolałbym dołozyć 600+ zł i kupić GT28RS (Disco Potato), która ma potencjał do 300+ KM REALNIE, poza tym wkreca sie b.szybko i w ogole to b.udana turbosprężarka. Nie ma co podcierać dupy szkłem i regenerować turbiny, bo w PL tylko PARTACZE, złodzieje i... wojsko sie trudnią tym procederem, a szczególnie jesli mówimy o regeneracji tirbinek z łożyskowniem kulkowym.
Z turbosprężarką jest jak z kondomem - pęknie i kupa płaczu potem i zgrzytanie zębami.
Awatar użytkownika
mniam
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

- podstawowa naprawa (wymiana zestawu naprawczego, lozyska pierscienie uszczelniajace) - wynosi 750 zl netto (915zl) w przypadku kiedy uszkodzone sa wirniki i nalezy je wymienic cena moze wzrosnac nawet do 2000 zl netto.

-taka odpowiedz dostalem z motoarena gdy pytalem sie o regeneracje...

za 3400PLN kupujesz GT28RS
Awatar użytkownika
Coobcio
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Ojej jakie kwoty... Tyle to można dać za GT3071R co najwyzej.

Śmigła kompresora nie trzeba zakładać odrazu nowego można dać idealne ale uzywane. Więc w tak drogim zakładzie jakim jest Motoarena cała impreza powinna zamknąć się kwotą 1000zł.
Nissan Primera 2.0 + Home Made Turbo [320KM/420Nm @ 1 bar] http://www.streetracing.pl/forum/viewto ... 88&start=0

ChEsTeR

Coobcio mozna zalozyc uzywany wirnik ale te z T28 nie leza na kazdym smietnuku i nawet za uzywke policza sobie jak za zborze.
Awatar użytkownika
Rafi
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

ZA 3400 TO MOŻNA LASKE W PYSK DOSTAC A NIE 3071 GDIZE - CENY GT 30.. ZACZYNAJĄ SIĘ OD 4000
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #001/06 lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem
[/scroll]
Awatar użytkownika
mniam
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

nie wiem coobcio gdzie masz takie chody ze wszystko masz potaniosci, ale niestety nie wszyscy takie maja... to moze daj znac gdzie za takie pieniadze kupie nowa turbine GT30...

podaj prosze konkrety... czy mozesz zalatwic w tej kasie turbine GT3071 czy tylko tak Ci sie napisalo na forum...

bo nie wiem jak TY, ale ja kupilem juz pare NOWYCH turbin i wiem ile zaplacilem a szukalem dosc dlugo i ogolnie 3400PLN (oczywiscie z transportem pod dom ) jest dobra cena, tym bardziej ze cena powtarzalna a nie typu "raz udalo sie"...
Awatar użytkownika
Coobcio
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Chłoapki juz się nie wygłupiajcie na Ebayu od 900 do 1150$ są nowe GT3071R.
Gre za Swoją GT3071R zapłacił właście coś koło 3400zł NOWA kupino w PL.

Prosze pod tym numerem tlefonu jest pan z Wrocławia co robi dla mnei turbiny: 507 217 293, jeżeli cena będzie mało atrakcyjna to załatwimy to przezemnie.

Awatar użytkownika
mniam
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

wszystko dokladnie sprawdzilem podzwonilem sobie i wyglada na to ze GT3071 mozna kupic za mniej niz 4000PLN oczywiscie jest pare "ale" typu:
kurs dolara, transport, ew cla itp...
ale za mniej niz 4000PLN mozna miec taka turbine pod dom
turbiny te na swiecie sa w takiej samej cenie co GT28RS co mnie troche zdziwilo bo u naszych poslkich przedstawicielach cena jest o ok 50% wyzsza niz GT28RS...

ale GT3071 raczej jest srednim rozwiazaniem do seryjnego auta na ulice, ale majace lepsze mozliwosci na "przyszlosc"
Awatar użytkownika
Rafi
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

no właśnie gre kupił i deko już nie dziła ale ja się nie znam cena 900$ to jest za coś co udaje gt3071 - "precision" na podzespołach garetta. Polecam ten cennik www.atpturbo.com
Ostatnio zmieniony pt 12 maja, 2006 16:01 przez Rafi, łącznie zmieniany 1 raz.
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #001/06 lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem
[/scroll]
Awatar użytkownika
mniam
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

oryginal garrett GT3071R w USA dla mnie cena to $1050 - $1150 (zaleznie od rodzaju)
nie widzialem ceny $900
sa tez w sprzedazy CHRA + compressor wheel + compresor, w roznych konfiguracjach
wiec moze na tym jest jakas oszczednosc, jezeli ma sie dojscia da sie poskladac taniej... np poniewaz tych turbin sie nie regeneruje tylko wymienia sie CHRA moze to sa takie "zregenerowane" turbiny....

tak czy siak ja juz mam GT28RS i chyba przy takich zostane ;-)
Awatar użytkownika
kamil
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

To jako pierwszy wypowiem się jak stara baba g:(\

Cała zmiana nawet na gt28r nie jest aż taka tania (jeśli ktoś chce kupić nową), nie wystarczy tylko zmienić samej turbiny - przydałaby się pompa 255, duży cooler z orurowaniem, wydech z szerszym 2,5 calowym uśmiechem i dalsza kontrola AFR. Oczywiści MBC i jakiś boost gauge jakiś firmowy, i ostatecznie wszystkie rurki doprowadzenia wody i oleju.

Piszę te bzdety bo sam miałem kupić nową gt28r ale na te wszystkie graty bym nie wyrobił finansowo, na serię gt nie ma gwarancji (a jak znam swoje szćzęście trafiłaby mi się akurat ta 1 felerna na tysiąc :evil: )

Dodając do tego że do końca ciężko stwierdzić jak MĘSKI motor się ma to już nie mam co dalej pisać. Myślałem że Jarek będzie na Lublinie to looknąłby na mój parowóz :|
200 SXy są zajefajne... nom czy ktoś śmie zaprzeczyć?? <killer>
Awatar użytkownika
Pio
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Oj to chyba nie jest efekt tarcia lopatek o obudowe, bo ciut inaczej to wyglada. Poza tym bardzo latwo to sprawdzic. Jesli sa slady na obudowie to tak fkatycznie tarlo.

Regenracja sie zamknie ponizej 1500. Zakladam ze to t28. T25 po regneracji na gwarancji mozna miec za 800zł, w przypadku t28 bedzie dorzej ale, jest pan w poznaniu który sciaga turbiny od nazistow, regenruje i sprzedaje z gwarnacja. Jak tylko zdobede namiar to napisze. Ceny dosc atrakcyjne.

Gt28RS w pl najtaniej mozna dostac za ok 3 tysie. Tomson chce 3400 tak od reki, ale jak sie poszuka to sie znajdzie
Najtansze panweki ACL RACING, SPRZEGLA EXEDY, OLEJE MOTUL, TARCZE ATE POWERDISC, KLOCKI FERODO DS PERFORMANCE, ZAWIESZENIA KONI oraz WEITEC +plus duzo duzo innych. Bezkonkurencyjne ceny !!! ABSOLUTNIE ZAWSZE !!!

http://WWW.POWER-TUNING.PL
Awatar użytkownika
Karrlos
Postojebca
Postojebca

Psylo tak kiedyś miał i jakieś ciało obce mu wpadło na łopatki i tak zrobiło.
EMWU is dead
ODPOWIEDZ

Wróć do „Turbo”