Best turbo for 200sx
Moderator: Moderator
- Coobcio
- Stary Wyjadacz

- Kontakt:
Porównaj kompresor jaki ma turbina DIna a jaki Turbina Rafiego - wydaje mi się że gabaryty kompresora odgrywają kluczową rolę w LAGU i opóźnieniach turbo...
Nissan Primera 2.0 + Home Made Turbo [320KM/420Nm @ 1 bar] http://www.streetracing.pl/forum/viewto ... 88&start=0
Almera GTi Dupowóz [145KM/168Nm>>167KM/197Nm]
Najnowsze dziecko 200SX S14'96 [335KM/468Nm @ 1 bar] REANIMACJA
Almera GTi Dupowóz [145KM/168Nm>>167KM/197Nm]
Najnowsze dziecko 200SX S14'96 [335KM/468Nm @ 1 bar] REANIMACJA
tylko dziwne jest to ze na starej t3 co ma ja teraz gre boost miał od 5800.
U mnie jest tak okolo 2500 mam 0,3 bara 3500 mam 0,6 przy 4600 ile sie ustawiło ostatnio nawet 2,04 !!
U mnie jest tak okolo 2500 mam 0,3 bara 3500 mam 0,6 przy 4600 ile sie ustawiło ostatnio nawet 2,04 !!
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #001/06 lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem
[/scroll]
[/scroll]
To jakie turbo najlepiej wsadzić żeby polatać sobie boczkami?? I ile trzeba kaski szykować?
-
cziko
i umnie jest identycznie rekord jaki widziałem z to 2,0 przy 4700rpmRafi pisze:tylko dziwne jest to ze na starej t3 co ma ja teraz gre boost miał od 5800.
Żeby polatać boczkami to trzeba dużo więcej niż turbo.eMTi pisze:To jakie turbo najlepiej wsadzić żeby polatać sobie boczkami?? I ile trzeba kaski szykować?
Ale minimum T28, im lepsze tym lepiej GT28R, GT28RS, GT2871
Może też być coś z T3/4 z odpowiednim AR, ale wtedy potrzebujesz też kolektor.
EMWU is dead
Karrlos a jak pompuje twoja turbina!Karrlos pisze:Żeby polatać boczkami to trzeba dużo więcej niż turbo.eMTi pisze:To jakie turbo najlepiej wsadzić żeby polatać sobie boczkami?? I ile trzeba kaski szykować?
Daj znac!
Jak sie auto zachowuje w drifcie i street racingu?
dzieki za info!
Sprzedam SHORT SHIFTERY ,, downpipy , frontpipy 3", zegary SWOOSH i SAGA 52mm i 60mm
- jarkowy
- Założyciel Klubu

- Kontakt:
Macie małe zestawienie graficzne
udalo mi sie to wszystko zgromadzić w garażu w jednym czasie
udalo mi sie to wszystko zgromadzić w garażu w jednym czasie
GTR Sprzedany ale Avatara spobie zostawiam z sentymentu...
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
automatyka www.horyzont.co
pokoje gościnne nad morzem we władysławowwie www.impresja.co
600-961-666
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
600-961-666
- Binio_
- Postojebca Nałogowy

- Kontakt:
A co powiecie o tym ?
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Nissan-S ... dZViewItem
Znalazlem o modelach T70 Kit od tej firmy , oponie mieszane z przewaga na nie....
a co powiecie o tej turbince jako jakosc , jakosc wykonania/cena , oplacalnosc zakupu ?
Pozdro
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Nissan-S ... dZViewItem
Znalazlem o modelach T70 Kit od tej firmy , oponie mieszane z przewaga na nie....
a co powiecie o tej turbince jako jakosc , jakosc wykonania/cena , oplacalnosc zakupu ?
Pozdro
Jarek pomierz prosze srednice wirnikow wydechowych mojej T3/T4 i Mumina T4/T3.
Wsumie ta jego locha nieest az taka duza jak mi sie wydawalo! Szkoda tylko ze wlot do ssacej jest mniejszy niz do mojej !!
Przydaloby sie zrobic test tych 2 turbin zeby wiedziec na co stac CA18 i jakiego laga mozemy sie spodziewac !!
T28RS ma porownywalna muszle ssaca jak T3/T4 z dolotem T4 i ar .60. wloty tez sa podobnej wielkosci !! Tylko ta muszla wydechowa .........
Edit 1.0
http://68.111.208.232:1352/viewtopic.ph ... highlight=
Jesli link niewchodzi to cytuje tresc:
free2444 wrote:
hello!
Is it possible to make some hybrid turbocharger with T76 compressor housing and T3 Turbine housing.
With how Turbocharger can i build the boost from 3000 rev.
Stock charger is T25 0.48 Compressor,0.63 turbine housing.
2200 rev is 1,5 PSI
3800rev are 10 PSI
With the 3" exhaust is the boost 10PSI by 3400 rev on T25.
What do You think about 62-1 turbocharger for 1.8L engine?
I need the car to drift, street racing and for normal use. So i dont need 1,5 PSI boost from 4500 rev.
What turbocharger will be the best to drift?
I need high power by low booston stock internals,but after engine forging the charger must to build 550WHP+.
Odpowiedz:
Robert
Site Admin
Running that large a compressor with that small a turbine will most likely result in compressor stall. I would say a 62-1 should more then fill your needs. It should get you 650 HP worth of air which should be good for 550 easily at reasonible boost. It will also spool VERY quickly and be good for low boost street driving.
Bylbym wdzieczny za fachowe tlumaczenie bo niedokonca rozumiem sens wypowiedzi
Wsumie ta jego locha nieest az taka duza jak mi sie wydawalo! Szkoda tylko ze wlot do ssacej jest mniejszy niz do mojej !!
Przydaloby sie zrobic test tych 2 turbin zeby wiedziec na co stac CA18 i jakiego laga mozemy sie spodziewac !!
T28RS ma porownywalna muszle ssaca jak T3/T4 z dolotem T4 i ar .60. wloty tez sa podobnej wielkosci !! Tylko ta muszla wydechowa .........
Edit 1.0
http://68.111.208.232:1352/viewtopic.ph ... highlight=
Jesli link niewchodzi to cytuje tresc:
free2444 wrote:
hello!
Is it possible to make some hybrid turbocharger with T76 compressor housing and T3 Turbine housing.
With how Turbocharger can i build the boost from 3000 rev.
Stock charger is T25 0.48 Compressor,0.63 turbine housing.
2200 rev is 1,5 PSI
3800rev are 10 PSI
With the 3" exhaust is the boost 10PSI by 3400 rev on T25.
What do You think about 62-1 turbocharger for 1.8L engine?
I need the car to drift, street racing and for normal use. So i dont need 1,5 PSI boost from 4500 rev.
What turbocharger will be the best to drift?
I need high power by low booston stock internals,but after engine forging the charger must to build 550WHP+.
Odpowiedz:
Robert
Site Admin
Running that large a compressor with that small a turbine will most likely result in compressor stall. I would say a 62-1 should more then fill your needs. It should get you 650 HP worth of air which should be good for 550 easily at reasonible boost. It will also spool VERY quickly and be good for low boost street driving.
Bylbym wdzieczny za fachowe tlumaczenie bo niedokonca rozumiem sens wypowiedzi
Sprzedam SHORT SHIFTERY ,, downpipy , frontpipy 3", zegary SWOOSH i SAGA 52mm i 60mm
-
Bakem0n0
w skrocie, 62-1 to za duzo jak na twoje potrzeby...
a propo turbawek...
http://vecco.com/turbo.htm
ceny nie sa odstraszajace
, pytanie tylko jak by sie sprawowaly w ca18, sr20...
luknijcie na Turbonetics T3/T4 Hybrid Turbos.
a propo turbawek...
ceny nie sa odstraszajace
luknijcie na Turbonetics T3/T4 Hybrid Turbos.
moim skromnym zdaniem najlepsza bedzie gt28rs po co do driftu nam turbo ktore wkreca sie dopiero na gorze ? caly czs mi sie wydawalo ze najlepiej bedzie jak auto bedzie sie wkrecac od samego dolu. moze jestem w bledzieKarrlos pisze:Żeby polatać boczkami to trzeba dużo więcej niż turbo.eMTi pisze:To jakie turbo najlepiej wsadzić żeby polatać sobie boczkami?? I ile trzeba kaski szykować?
[scroll][center]*** ORDYNUSS Team *** member # 000,5/06
Jak ja sie przewrócę, to się za swoje przewrócę[/center][/scroll]

Jak ja sie przewrócę, to się za swoje przewrócę[/center][/scroll]

- jarkowy
- Założyciel Klubu

- Kontakt:
Japończycy driftują w innym zakresie obrotów niż my na małych placykach.....
Wieć drift driftowi nie równy.
Powiem tak polody keepsake i wielu innych z zagranicy montuja gt2871
Co do małej muszli wydechowej i durzego kompresora to moze sie to nie sprawdzać w kazym przypadku - słyszałem kiedys o zjawisku pomparzu w skrajnych przypadkach.
Wieć drift driftowi nie równy.
Powiem tak polody keepsake i wielu innych z zagranicy montuja gt2871
Co do małej muszli wydechowej i durzego kompresora to moze sie to nie sprawdzać w kazym przypadku - słyszałem kiedys o zjawisku pomparzu w skrajnych przypadkach.
GTR Sprzedany ale Avatara spobie zostawiam z sentymentu...
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
600-961-666
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
600-961-666
-
Bakem0n0
jarkowy pisze: Powiem tak polody keepsake i wielu innych z zagranicy montuja gt2871
owczy ped ?
a co jezeli ktos ma fantazje na wiecej mocy niz 350 km ?
co z GT2876R dual BB, GT3071R-WG Dual BB, Turbonetics T3/T4 Hybrid BB (ale tu juz inny inlet...?)
http://www.atpturbo.com/Merchant2/merch ... y_Code=GRT
niby pisza ze ladnie sie zbieraja ale jak jest naprawde ?