Ja z Maretzky'm też tak wyciągnęliśmyToM pisze:he he na lewarkach to dla prawdziwych twardzieli, jak ktos tak wykreci turbo to ma u mnieKanał musi być - na lewarkach się zesrasz i Cie szlag trafi po chwili.![]()
Dziwne odg?osy w okolicach TURBINY czy?by wymiana. Ratujcie
Moderator: Moderator
EMWU is dead
Dzieki Tom za
ja z Michem wyjeliśmy lerząc pod autem które było na pustakach
najechane przodem zabespieczone co by nas nie zmiarzdźyło
i na lerząco jazda hehe super to wspominam
ps. Łapy noszą do teraz ślady przekładki t25-T28
ps. Łapy noszą do teraz ślady przekładki t25-T28
Wreszcie jeździ , i to jak 
Dzięki chłopaki za info
Biorę sie do roboty w ekstremalnych warunkach bo niestety nie mam dojścia do kanału
ale od czegoś trzeba zacząć przeznaczyłęm na to cały dzień mam nadzieje że się wyrobię
pozdro for @ll
Biorę sie do roboty w ekstremalnych warunkach bo niestety nie mam dojścia do kanału
ale od czegoś trzeba zacząć przeznaczyłęm na to cały dzień mam nadzieje że się wyrobię
pozdro for @ll
Sonhar é acordar-se para dentro
Zacząłęm od sprawdzenia luzów w Turbinie... praktycznie żadnych nie ma... tzn
delikatnie w góre i w dół ale nie wiem czy tam jest 0,5mm ruchu, kręci się tak delikatnie że nawet od większego podmuchu wiatru się obraca a palcem to już w ogóle praktycznie nie czuć... więc nie ma żadnych oporów itp Turbinę zostawiłem w spokoju nie wyciągałęm jej.... podokręcałęm śruby gdzie tylko się dało, zrobiłem próbną jazdę i niestety dalej to samo dalej ten sam dźwięk... nie wiem w takim razie brak mi pomysłów co to może być...
delikatnie w góre i w dół ale nie wiem czy tam jest 0,5mm ruchu, kręci się tak delikatnie że nawet od większego podmuchu wiatru się obraca a palcem to już w ogóle praktycznie nie czuć... więc nie ma żadnych oporów itp Turbinę zostawiłem w spokoju nie wyciągałęm jej.... podokręcałęm śruby gdzie tylko się dało, zrobiłem próbną jazdę i niestety dalej to samo dalej ten sam dźwięk... nie wiem w takim razie brak mi pomysłów co to może być...
Mogwaj Dopiero przesłuchałem teraz ten sound
To będzie napewno uszczelka , na ucho kolektorowa , niestety musisz wyąc turbo , to musi być to.Inaczej sprzedaje auto
Ja miałem to u siebie i były to 2 uszczelki na 3 i 4 cyl na klolektorach , tam gdzie są te chamskie śruby , jak nie to to ewentualnie może być jeszcze między turbo a downem , albo pod turbo ale napewno to uszczelka.
To będzie napewno uszczelka , na ucho kolektorowa , niestety musisz wyąc turbo , to musi być to.Inaczej sprzedaje auto
Ja miałem to u siebie i były to 2 uszczelki na 3 i 4 cyl na klolektorach , tam gdzie są te chamskie śruby , jak nie to to ewentualnie może być jeszcze między turbo a downem , albo pod turbo ale napewno to uszczelka.
Dzięki wielkie fazolx1, od razu mi ulżyło jak wiem że to nie Turbo
a uszczelki ok najlepiej by było wymienić wszystkie... a teraz pytanie gdzie takie uszczelki można dostać... jak by ktoś coś wiedział na ten temat to prosze o info lub ewentualnie jak są jakieś samienniki tych uszczelek, a może z czegoś można dorobić je
P.S.
Jeszcze raz wielkie dzięki
pozdro...
P.S.
nie wiem dokładnie o co chodzi z "na 3 i 4 cyl na kolektorach" i o jakie dokładnie śruby chodzi bo tych "chamskiech" to jest tam trochęJa miałem to u siebie i były to 2 uszczelki na 3 i 4 cyl na klolektorach , tam gdzie są te chamskie śruby
Jeszcze raz wielkie dzięki
pozdro...
Witam wszystkich ponownie
Dzięki wam udało mi się zrobić... jednak to ani uszczelka ani Turbina... może to głupie ale to niedokręcone 2 śruby przy kolektorze... udało się je dokręcić bez wyjmowania Turbiny
ale jest juz następny problem, otóż było dobrze po przejechaniu około 50 km i przejechaniu po krótkim odcinku nierównej drogi a raczej dojazdu na parking oczywiście jechałem na 1 praktycznie na wysprzęglonym bo szybciej szkoda mi by było samochodu, no wiec jak tylko wyjechałem już później z tej drogi znowu pojawiło się te brzęczenie i te odgłosy... możliwe żeby znowy się poluzowały te śruby? jak tak to czy macie jakies sposoby na to żeby się nie odkręcały bo to się robi denerwujące wystarczy przejechać po nierównej nawierzchni i znowu to samo...
P.S. żeby nie śmiecić powiedzcie mi co może być przyczyną że nie mam jednego światła mijania... tzn. tak, długie są obydwa a jak przełączam na mijania nie mam jednego, żarówki zmieniałem już 2 nowe i to samo, czy ktoś wie co to może być?
Pozdrawiam
Dzięki wam udało mi się zrobić... jednak to ani uszczelka ani Turbina... może to głupie ale to niedokręcone 2 śruby przy kolektorze... udało się je dokręcić bez wyjmowania Turbiny
P.S. żeby nie śmiecić powiedzcie mi co może być przyczyną że nie mam jednego światła mijania... tzn. tak, długie są obydwa a jak przełączam na mijania nie mam jednego, żarówki zmieniałem już 2 nowe i to samo, czy ktoś wie co to może być?
Pozdrawiam
No czyli gdzieś tam trafiłem 
Niewiem czemu ci nie świeci światło , ale wiem czemu ci sie odkręca
A) Dokręć Mocniej !
B) Ciągnące sie szpilki
C) Za twardo spasowany wydech (u mnie zaraz za downpipe jest miekka rura przez 15 cm i problemów niema.
no i D) mówimy oczywiście o śrubach kolektor - silnik ?
Niewiem czemu ci nie świeci światło , ale wiem czemu ci sie odkręca
A) Dokręć Mocniej !
B) Ciągnące sie szpilki
C) Za twardo spasowany wydech (u mnie zaraz za downpipe jest miekka rura przez 15 cm i problemów niema.
no i D) mówimy oczywiście o śrubach kolektor - silnik ?
-
MICHU
Jak dla mnie to nie masz kolego jednego plusa w kabelkach. Czyli szukaj w instalacji, a dokładniej to sprawdz napiecie na kostce przy swiatłach. Według mnie tam jest zonk pochowany. 
Oki światełka już działają
co się okazało że miałem 2 nowe H4 i nie wiem jakim cudem ale nie działały prawidłowo dopiero żeby się upewnić na 100% co jest grane rozebrałem drugą lampę z tej działającej podłączyłem do tej niby rzekomo nie działającej i działa... więc co jest nie tak przełożyłem 2 nowe H4 które miałem do tej działającej lampy i okazałą się lipa 2 nowe H4 i nie działały i nawet nie przepalone ani strząchnięte, poprotu nie działały kupiłem inną H4 i poszło działa
... no ale to tak na marginesie świateł, a wracając do tematu powiedzcie mi czy można zastąpić te szpilki np przerobionymi śrubami z kontrą czy to przypadkiem nie było by leprze niż te rozciągające się szpilki...?
Taką podkładkę z języczkeim to chyba już firmowa była bo są osłonięte śruby tym całą taką blaszką z obydwóch stron, i szczerze za wiele to też nie pomogło, ale spróbuje w takim razie dobrze oklepać je na śrubie i dorzucę jeszcze dodatkowe 4 śruby kontrujące. No mam nadzieje że z takim "zabezpieczeniem" już się nie poodkręcają...
P.S.
Dzieki wielkie panowie za wszelaką pomoc
P.S.
Dzieki wielkie panowie za wszelaką pomoc
dokręcanie śrub może ci jush nic nie dać mogły sie jush uszczelki wypalić ja do swojego dorabiałem z kręgielitu zbrojonego arkusz 30x20 kosztuje 10-12 zł pytaj w sklepach z częściami do cieżarówek musi mieć w środku zbrojenie kolektor można odkręcić i odgiąc na chama wyjmiesz uszczelki bez odkręcania turba jush tak robiłem szpilki tesh moga być przyczyną odkręcania sie
sprzedam koguta tel 997