Jaką turbine do nissana 200sx s13 ca18det T28 czy T30

Wszystko dotyczące użytkowania, dobierania, eksploatacji turbin oraz ew.napraw

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
xmarv
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Tak tylko, że problem z CA18 nie leży po stronie tłoków i korb, bo i bez tego pewnie wytrzymają te +-300 km, tylko po stronie smarowania, tak że pierwsze co Ci się wysra to nie korby czy tłoki tylko panewki. Moim zdaniem zamiast wsadzać tyle kasy w CA lepiej zrobić swap na chociażby SR + drobne mody i przynajmniej będzie w miare bezpieczne 250-280 km...
= There is no easy way from the earth to the stars =
JARGUT
Stały gość
Stały gość

W sumie to chyba masz racje każdy z moich kolegów mi to mówi że ca18det to lipa
ale dużo osub ma ca na tym forum takrze i widze że inwestują w to i jezdzą tymi wuzkamik
Ja sam nie wiem co o tym myśleć :(
Awatar użytkownika
ige
Postojebca
Postojebca

Najwiekszy problem ca to forumowe wrozki, ja chcesz budowac mocne ca to ja ci proponuje odrazu przeniesc sie na zagraniczne fora i tam popytac ludzi, a sporo takich tam jest i maja sie dobrze.
BMW E60 M5 [507KM/520Nm] & BMW E60 545i M-Sport [333KM/450Nm] & JEEP GRAND CHEROKEE ZJ 5.9L V8 Limited LX - LA 5"/33" [242KM/468Nm].
Było: S13 CA@260KM, S13 USDM@SR, S13@SR20DET: GT2876R, Arias, Eagle, Tomei, Apexi, ISC, Work, Takata, Spal...@350KM
Awatar użytkownika
borimichal
-#Moderator
-#Moderator

ige pisze:Najwiekszy problem ca to forumowe wrozki, ja chcesz budowac mocne ca to ja ci proponuje odrazu przeniesc sie na zagraniczne fora i tam popytac ludzi, a sporo takich tam jest i maja sie dobrze.
Cos w tym Ige jest :)

podsumuje od siebie jesli juz sie przekonales ze lepszym rozwiazaniem bedzie cos z seri gt28 to na poczatku jesli masz seryjny silnik w dobrym stanie,postaraj sie poprawic smarowanie silnika(choc nie wszystkie CA maja z tym problemy)-nowa pompa,miska z przegrodami.Skompletuj reszte gratów:wtryski,przeplywke,jakiegos kompa,wydech,ic,mozesz zainwestowac w jakies walki,uszczelka pod glowica.
Poskładaj to na seryjnym dole i zobacz co sie bedzie działo,jesli splyna tłoki,skrzywi sie korba wtedy idź w kucizne
Jesli mowisz ze robisz wiele rzeczy sam,to nie powinienes poniesc o wiele wiekszych kosztów takich testów,
Awatar użytkownika
robacek
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

z wlasnego doswiadczenia z drift CA Ci powiem tak:
Wrzuc turbo gt28r ja takie mam wstaje bardzo wczesnie na 1 barze i standardowym stg2 powinienes miec ok 270hp co dla CA bedzie moca jeszcze do zniesienia. Jezdzij tak lej olej troche ponad stan panewka tak czy siak walnie. mi nie walnela za to rozwalilem auto i przy okazji wymieniłem na SR. pchac sie w stg3 w CA nie ma sensu do driftu bo auto ma byc bezawaryjne. Polecam tak jak napisalem. nie idz w kucizne!! szkoda kasy a do mocy 270 bez kucia styknie. wnioskuje ze nie driftujesz jeszcze jakos profi wiec 270 spokojnie starczy a jak jestes profi to 300 bedzie za malo wiec lepiej isc w 400hp w SR lub pojsc w 4.4 v8.

pzdr i powodzenia
F*** JDM be a ricer. :]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Turbo”