Witam,
Zjeździłem dzisiaj całe Trójmiasto w poszukiwaniu owej śruby i jedyne co się dowiedziałem, to że mam przesrane bo tego nie można nigdzie dostać. Oczywiście nie ma rzeczy niemożliwych, jest tylko brak chęci do pomocy... Moje pytanie do was brzmi: gdzie i za ile mógłbym dostać taką śrubę do oczka przewodu olejowego do turbiny?
Pozdrawiam!
Śruba od oczka przewodu olejowego do turbiny - CA18DET.
Moderator: Moderator
Ja us siebe tez niemogłem dostac az wkoncu kumpel podsunoł mi mysl i znalazłem w sklepie z częściami do ciężarówek i tirów więc na 100% jezeli znajdziesz taki sklep to będziesz miał śrube koszt to 2zł+podkładka miedziana czyli razem 2.30 tzw śruba z przepływem 
Pięknie sie pcha P.H.A
- jarkowy
- Założyciel Klubu

- Kontakt:
to miałeś sporo szczęścia! bo ja w zadnym ciężarówkowym sklepie ich nie znalazłem
Mi robi je tokaż specialnie na zamowienie bo nie ma tego w standardowych gwintownikach...
Jak chcesz taka to zgłoś sie do mnie 602-227-141
Mi robi je tokaż specialnie na zamowienie bo nie ma tego w standardowych gwintownikach...
Jak chcesz taka to zgłoś sie do mnie 602-227-141
GTR Sprzedany ale Avatara spobie zostawiam z sentymentu...
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
automatyka www.horyzont.co
pokoje gościnne nad morzem we władysławowwie www.impresja.co
600-961-666
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
600-961-666
w opolu do dostania w każdym sklepie/zakładzie z hydrauliką i np. w przedsiębiorstwie mechanizacji rolnictwa 
-
Hortex51
- Proszę nie bić nowego

- Kontakt:
W razie, gdyby komuś zdarzyło się też zgubić tą "nieistniejącą" śrubę, zrobiłem jej rysunek wykonawczy (nie wiem w jakiej postaci można go zamieścić na forum, pdf., bmp. - nie wyda). Wystarczy go pokazać u jakiegokolwiek tokarza, a problem z szukaniem tego shitu, zniknie raz na zawsze.
Kto potrzebuje, pisać.
Pzdr!
[ Dodano: Pon Lip 16, 07 22:10 ]
Rysunek...
Kto potrzebuje, pisać.
Pzdr!
[ Dodano: Pon Lip 16, 07 22:10 ]
Rysunek...
As real as it gets!
z serii "tuningujemy wszystko" jak juz dorabiamy sruby to moze pokusic sie o 1 milimetr wieksze srednice otworow ? te boczne na 4 a ta wewnatrz sruby na 7-7,5 ? (materialu powinno wystarczyc)
http://www.ext.com.pl - radiolinie, teleinformatyka
-
Hortex51
- Proszę nie bić nowego

- Kontakt:
Ze średnicy 3mm można maksymalnie zwiększyć do 6-7mm (takie otwory są w śrubach przy wężach w oplocie w UK), kanalik w oczku ma szerokość 8mm. Druga średnica musi pozostać taka jaka jest, żeby zachować szczelność przy turbinie.
As real as it gets!
Średnice otworów zostawcie tak jak jest w oryginale. Jak je zwiększycie spowodujecie spadek ciśnienia na magistrali. Co ciekawe do turbin ball bearing oryginalnie jest śruba ze wstawioną zwężką (nie potrzebują być tak intensywnie smarowane).
|oo|__|oo|
Wildcat
O=O---O=O
Wildcat
O=O---O=O
- jarkowy
- Założyciel Klubu

- Kontakt:
Zweżka jest zawsze wkręcona w blok - to kolanko. Ma średnicę 1,7mm wiec nie ma sensu powiekszać otworu w sróbce
GTR Sprzedany ale Avatara spobie zostawiam z sentymentu...
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
600-961-666
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller