mam pytanie-czy przy wymianie przewodu olejowego turbiny demontuje sie to kwadratowe kolanko wkrecone w blok -czy mozna je zdemontowac.
pytam bo widzialem ze jest tam bardzo maly otwor a np.w Roverze z turbina t25 jest o wiele wiekszy otwor'
przewod olejowy turbiny
Moderator: Moderator
- jarkowy
- Założyciel Klubu

- Kontakt:
nie absolutnie nie tam jest dysza i MA BYĆ
GTR Sprzedany ale Avatara spobie zostawiam z sentymentu...
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
automatyka www.horyzont.co
pokoje gościnne nad morzem we władysławowwie www.impresja.co
600-961-666
SKYRACING
OO\____/OO
602227141
Turbokiller
automatyka www.horyzont.co
pokoje gościnne nad morzem we władysławowwie www.impresja.co
600-961-666
jeszcze raz dzieki-pytalem poniwaz wlasnie zmienilem turbine tzn.przelozylem z rovera turbo i przed wymontowaniem z auta chodzila cicho a po zamontowaniu do mojego nissana wydaje mi sie ze jest taki szeleszczacy dzwiek - przewod mam zmieniony (dorobiony) ale w roverze byl o wiele wiekszej srednicy-i nie bylo tam dyszy (tak malej) a moze to dlatego ze w nissanie mam stozek glosniej slychac jej prace.
- roball
- Postojebca Nałogowy

powietrze ci po dolocie szeleści 
oleju nie usłyszysz,
chyba że masz piane - ale wtedy jedno pałowanie i po ptokach...
więc jeśli słyszałeś ten szelest 2x to nie ma co się przejmować
inna sprawa to jaki przebieg miała ta sprężarka, na jakim oleju goniła, jak była traktowana...
oleju nie usłyszysz,
chyba że masz piane - ale wtedy jedno pałowanie i po ptokach...
więc jeśli słyszałeś ten szelest 2x to nie ma co się przejmować
inna sprawa to jaki przebieg miała ta sprężarka, na jakim oleju goniła, jak była traktowana...
Człowiek człowiekowi wilkiem,
a zombie zombie zombie...
a zombie zombie zombie...
to odglos turbiny (ten szelest) w innym aucie po wyjeciu filtra tez slychac turbine.
a jak byla traktowana moja turbina-hm sadzac po wygladzie auta z ktorego ja wyciagalem to chyba ok -olej byl czysty ale nie wiem jaki.a auto to raczej sie nie scigalo (bo to rover 820) wiec moze pozyje tylko ten przebieg 150tys mil
rovera mnie martwi-
a jak byla traktowana moja turbina-hm sadzac po wygladzie auta z ktorego ja wyciagalem to chyba ok -olej byl czysty ale nie wiem jaki.a auto to raczej sie nie scigalo (bo to rover 820) wiec moze pozyje tylko ten przebieg 150tys mil