Mocowanie turbo + uszczelka pod nim I brak ssania.

Wszystko dotyczące użytkowania, dobierania, eksploatacji turbin oraz ew.napraw

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
Pio
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Mojego nissana neka narazie serja porblemow, ale ten zuca mi sie najbardziej w oczy i drazni. Jest nieszczelnosc miedzy t25 i kolektorem wydechowym, dosc duza bo w nocy widac przy odpuszczaniu gazu "ognie" jak sie spojrzy pod maske. Dzis kabinowalem jak to rozebrac i zobaczylem ze turbo sie trzyma na 2 nakretkach... z czego jedna w ogle jest poluzowana....

Pierwsze pytanie do was: Da sie to dokrecic bez wyjmowania kolektora wraz z turbina ?? Jaki klucz, bo trodno bez kanalu cos tam zobaczyc i jakie nakretki z jakim wgwintem kupic ??

Pytanie nr dwa: Cisnienie doladowania max 0,55 bara od 48000 do 7500. troche male. Turbina juz sie poci i pluje olejem ale moze tracic przez to ????

Pytanie nr 3 ? te uszczelki sie wypalaja ?? Czy jest szansa ze samo dokrecenie pomoze ???

Sprawa nr2. Brak ssania.
Rafri zrobil diagnoze kompl zglosil blad czujnika wody. Wzielismy coobciowy czujnik i zamontowalismy z coobciem , ssania dalej nie ma :/. Kable sa dobre, bo jak sie podlacza czujnik acc na chwile ozywa. Samo acc dzialalo w domu podczas czyszczenia pod napieciem 5 volt. Kable sprawdzalem czy sa pozamieniane i nie sa. Czego to moze byc wina ???
Najtansze panweki ACL RACING, SPRZEGLA EXEDY, OLEJE MOTUL, TARCZE ATE POWERDISC, KLOCKI FERODO DS PERFORMANCE, ZAWIESZENIA KONI oraz WEITEC +plus duzo duzo innych. Bezkonkurencyjne ceny !!! ABSOLUTNIE ZAWSZE !!!

http://WWW.POWER-TUNING.PL
Awatar użytkownika
Rafi
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

dokręć narazie i tyle jak nie pomoże to mam oryginalne uszczelki i takie błaszki zabezpieczające przed rozkręcaniem
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #001/06 lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem
[/scroll]
Awatar użytkownika
Pio
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Spoko tylko to sie chyba bez wyjmowania nie da ?? Poza tym w ogle jednej nakretki nie ma. do 3 srob jest dojscie ale do jednej :/.
Najtansze panweki ACL RACING, SPRZEGLA EXEDY, OLEJE MOTUL, TARCZE ATE POWERDISC, KLOCKI FERODO DS PERFORMANCE, ZAWIESZENIA KONI oraz WEITEC +plus duzo duzo innych. Bezkonkurencyjne ceny !!! ABSOLUTNIE ZAWSZE !!!

http://WWW.POWER-TUNING.PL
Awatar użytkownika
Pajak2444
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Pio pisze:Spoko tylko to sie chyba bez wyjmowania nie da ?? Poza tym w ogle jednej nakretki nie ma. do 3 srob jest dojscie ale do jednej :/.
Dojscie jest do wszystkich srob, ale trzeba sie nagimnastykowac! najlepszy klucz to plaski oczkowy z jak najwieksza liczba wypustow i jak najkrotszy !!
Cisnienie doladowania jest wywolane wlasnie przedmuchami !! mi na 90% zamknieciu wastegate wykazalo 0,67bara w piku !!!
odkrec 1 nakretke i podejdz do sklepu motoryzacyjnego lub stalowego !! sprawdza ci skok gwintu i dobiora odpowiednia nakretke !!
Sprzedam SHORT SHIFTERY ,, downpipy , frontpipy 3", zegary SWOOSH i SAGA 52mm i 60mm
ODPOWIEDZ

Wróć do „Turbo”