Nissan Axxess (prairie) KA24e
Moderator: Moderator
- roball
- Postojebca Nałogowy

zależy od stylu jazdy - przy delikatnej jest to dużo,
zresztą problemy z ogrzewaniem wskazują na to że benzyna idzie na podgrzewanie otoczenia..
wróci z warsztatu i się okaże
zresztą problemy z ogrzewaniem wskazują na to że benzyna idzie na podgrzewanie otoczenia..
wróci z warsztatu i się okaże
Człowiek człowiekowi wilkiem,
a zombie zombie zombie...
-
Tomek89
- Postojebca

- Kontakt:
Może ja coś podpowiem.
Nie jest filtr kabinowy od nawiewu zapchany??W szmelcwagenie każdy wie jak się nastawia prędkość wentylatora 1,2,3,4.
W vw Vento rodziców był raz tak zapchany że wydajność na 4 była taka sama jak na 2 przy drożnym filtrze
Ciepłe powietrze było ,ale mało go było.Golf III/ Vento swego czasu siłą(wydajnością) ustępował tylko jakiemuś mercowi SL, dane testu pisma auto motor sport.
Załatw sobie jakiś dobry termometr i sprawdź temperaturę na "partyzanta" czyli jak złapie temperaturę odkręć na chodzie kurek chodnicy i robisz pomiar.Tylko uważaj co się nie poparzysz i na przebierający płyn. Żeby nie było że przezemnie pokaleczyłeś siebie i lakier
Nie jest filtr kabinowy od nawiewu zapchany??W szmelcwagenie każdy wie jak się nastawia prędkość wentylatora 1,2,3,4.
W vw Vento rodziców był raz tak zapchany że wydajność na 4 była taka sama jak na 2 przy drożnym filtrze
Załatw sobie jakiś dobry termometr i sprawdź temperaturę na "partyzanta" czyli jak złapie temperaturę odkręć na chodzie kurek chodnicy i robisz pomiar.Tylko uważaj co się nie poparzysz i na przebierający płyn. Żeby nie było że przezemnie pokaleczyłeś siebie i lakier
- tothic
- Proszę nie bić nowego

- Kontakt:
Hej 
I znowu ja.
Dzieki Ludziska Kochane za rady.
Roballu, tys to fizyk ponad normy
--- Powinien grzac--- jednak nie jest ciagle tak jak byc powinno...
Oj upratym jak, TY. Wokool slysze glosy /// sprzedaj sprzedaj/// jednak nie potrafie,
musi byc wszystko bangla, w innym przypadku spokojnie nie zasne
Wymienilem po raz trzeci termostat./// przy okazji wpadlem do sklepu i kupilem troche rzeczy, ktore pozowlily mi sie poczuc "jak u siebie"
Pomierzylem temp na wezach i jest wszystko ok.
Ogrzewanie,,, wrocilo, ale mysle ze to jeszcze nie to...
Fiaskiem zakonczyla sie misja dmuchania w nagrzewnice- bo przeca w tym kapitalizmie niczym jak w komunie.... nikt w saturday nie pracuje
ale juz mam wizje octu z goraca woda jutro
/
Spalanie nie spadlo, jest dalej porabane totalnie.
Co nowego odkrylem.... i o co chce zapytac....
Czy zapchany kat w benzynie moze miec wplyw na spalanie /??
( bylem na analizatorze i moj SUV
otrzymal wyniki bliskie idealowi z AFR wlacznie)
- zastanawiam sie nad tym pokichanym automatem.,,, dzisiaj wytargalem bagnet i okazalo sie ze mam jakies 2-3 poziomow stanu oleju wiecej niz tez zaznaczony na bagnecie ///// //// hmmm czy nadmierna ilosc oleju w auto trans , moze powodowac wieksze zuzycie ???
- Jutro rano, jade o tu : http://www.picknpull.com/
Wiem ze maja calego axxess, i bede targal po koleji czujniki, i wszelakie czesci do podmianki
Wiem ze maja obiekt : 1993 axxess na stanie, takze wyposazony w klucze... bede walczyl...
Co ciekawe-.... czujnik temp. wlasciwie wskaznik, mimo ze auto zasowa na went, nadal sie nie rusza... stad jade poń... a cala reszte tez przy okazji pojme...
Raport juz wkrotce
Pozdrawiam
P.s Roball masz racje. chocby nawet do paliwa doplacali,,, kurcze, nie umiem byc spokojny skoro wiem ze cos jest nie bangla..... Trudne Charaktery

I znowu ja.
Dzieki Ludziska Kochane za rady.
Roballu, tys to fizyk ponad normy
--- Powinien grzac--- jednak nie jest ciagle tak jak byc powinno...
Oj upratym jak, TY. Wokool slysze glosy /// sprzedaj sprzedaj/// jednak nie potrafie,
musi byc wszystko bangla, w innym przypadku spokojnie nie zasne
Wymienilem po raz trzeci termostat./// przy okazji wpadlem do sklepu i kupilem troche rzeczy, ktore pozowlily mi sie poczuc "jak u siebie"
Pomierzylem temp na wezach i jest wszystko ok.
Ogrzewanie,,, wrocilo, ale mysle ze to jeszcze nie to...
Fiaskiem zakonczyla sie misja dmuchania w nagrzewnice- bo przeca w tym kapitalizmie niczym jak w komunie.... nikt w saturday nie pracuje
Spalanie nie spadlo, jest dalej porabane totalnie.
Co nowego odkrylem.... i o co chce zapytac....
Czy zapchany kat w benzynie moze miec wplyw na spalanie /??
( bylem na analizatorze i moj SUV
- zastanawiam sie nad tym pokichanym automatem.,,, dzisiaj wytargalem bagnet i okazalo sie ze mam jakies 2-3 poziomow stanu oleju wiecej niz tez zaznaczony na bagnecie ///// //// hmmm czy nadmierna ilosc oleju w auto trans , moze powodowac wieksze zuzycie ???
- Jutro rano, jade o tu : http://www.picknpull.com/
Wiem ze maja calego axxess, i bede targal po koleji czujniki, i wszelakie czesci do podmianki
Co ciekawe-.... czujnik temp. wlasciwie wskaznik, mimo ze auto zasowa na went, nadal sie nie rusza... stad jade poń... a cala reszte tez przy okazji pojme...
Raport juz wkrotce
Pozdrawiam
P.s Roball masz racje. chocby nawet do paliwa doplacali,,, kurcze, nie umiem byc spokojny skoro wiem ze cos jest nie bangla..... Trudne Charaktery
Jezeli masz zawalony katalizator to bedzie tracil moc i bedzie palil jak smok... Wytnij go w pizdziec 

Nissan 300zx Z32 1989 Japan Import 3.0 TT 2+2
Jeśli będzi za dużo oleju w skrzyni to sobie nadmiar wyrzuci na zewnątrz. Ale pytanie jeszcze: czy sprawdzałeś olej na włączonym silniku ??
N/A-LPG KILLER 
Japan Auto
Japan Auto
- roball
- Postojebca Nałogowy

Kanadyjska ekologiczna zorientowana policja/urzędnicy mogą mieć za złe wycięcie kata..
chyba że mają przepisy jak u nas (w modelu przed 96' kata nie musi być)
nie mniej zapchany kata będzie mulił auto, a zmulone auto będzie więcej palić
przy wycięciu kata będzie wszystko jasne - wystarczy zerknąć pod światło,
ale zamiast starego wstaw nowy (ewentualnie stary jeśli dobry)
to jest NA - nic nie zyskasz na przelotowym fragmencie wydechu a stracisz optymalną pojemność i opór..
lektura do poduchy
http://www.grabowski.com.pl/uklady_wydechowe.htm
najważniejsze że masz gorący nawiew - znaczy że układ chłodzenia działa ok,
wskaźnik na tablicy możesz mieć walnięty - ewentualnie czujnik który jest do niego podpięty..
chyba że mają przepisy jak u nas (w modelu przed 96' kata nie musi być)
nie mniej zapchany kata będzie mulił auto, a zmulone auto będzie więcej palić
przy wycięciu kata będzie wszystko jasne - wystarczy zerknąć pod światło,
ale zamiast starego wstaw nowy (ewentualnie stary jeśli dobry)
to jest NA - nic nie zyskasz na przelotowym fragmencie wydechu a stracisz optymalną pojemność i opór..
lektura do poduchy
http://www.grabowski.com.pl/uklady_wydechowe.htm
najważniejsze że masz gorący nawiew - znaczy że układ chłodzenia działa ok,
wskaźnik na tablicy możesz mieć walnięty - ewentualnie czujnik który jest do niego podpięty..
No niestety roball ale co do kata w N/A nie masz do końca racji.
Tu masz małe potwierdzenie:
http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=3040
W N/A opór też nie może być nieskończenie duży.
Tu masz małe potwierdzenie:
http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=3040
W N/A opór też nie może być nieskończenie duży.
N/A-LPG KILLER 
Japan Auto
Japan Auto
- roball
- Postojebca Nałogowy

no toż piszę że zatkany kat zmuli auto - sprawny jest wliczony w układ
mocy max zabiera - jak cała reszta wydechu,
jednak bez wydechu NA nie będzie się dobrze wkręcać - więc co z tej większej mocy max..
charakterystyka całego wydechu jest tak policzona (chyba że nissan majanę odwalił - ale nie sądzę) żeby występowało doładowanie dynamiczne i falowe w średnim zakresie obrotów,
wycięcie kata przesunie charakterystykę w prawo (w kierunku wyższych obrotów)
w automacie to nic dobrego..
mocy max zabiera - jak cała reszta wydechu,
jednak bez wydechu NA nie będzie się dobrze wkręcać - więc co z tej większej mocy max..
charakterystyka całego wydechu jest tak policzona (chyba że nissan majanę odwalił - ale nie sądzę) żeby występowało doładowanie dynamiczne i falowe w średnim zakresie obrotów,
wycięcie kata przesunie charakterystykę w prawo (w kierunku wyższych obrotów)
w automacie to nic dobrego..