jdm sr20det z s15

Wszystko na temat silników SR

Moderator: Moderator

fred9
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

witam. czy ktos ogarniety moze mi powiedzmy w skrocie i "lopatologicznie" opisac ten motor? jakie sa roznice w stosunku do innych sr'ow z s14 na przyklad. opisuja go na 250hp ... czy tylko ball bearing turbo na to ma wplyw ? no i czy skrzynia 6-ciobiegowa sie sprawdza ? a druga sprawa by nie zasmiecac gdzie indziej ... czy ewentualnie da rade znalezc w pl rb25det neo ? :P
Ostatnio zmieniony śr 20 kwie, 2011 07:15 przez fred9, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
steveo
Coś już wiem
Coś już wiem

gorszym problemem może być brak schematów wiązki.

Róznice :
-turbo na ballbearingu,jednak wielkość ta sama -> po prostu szybciej wstaje
-większe wtryski w serii
-skrzynia podobno słabsza o 5-biegowej,poza w h.. droższa
-chyba sprzęgło i kolo zamachowe jest inne niż w pozostałych sr20

Wg mnie,jeśli masz tanio do ogarnięcia to spoko.Ale jeśli masz zamiar od pyty sosu za w sumie niewielkie korzyści to bym odpuścił.
Aha sr20 ogarniesz swapa pod blokiem,a w przypadku rb25 będzie jednka troche rzeźby.

PS. masz Nissana ??:P
pozdro
Awatar użytkownika
kamilp1908
-#Klubowicz
-#Klubowicz
Kontakt:

Swego czasu chyba zell miał neo silnik z r34 do sprzedania za 9k, ale nie jestem pewien. Musiałbyś na nt poszukac.
Turbo zaczyna pompować, a tylne koła wariować :D
Awatar użytkownika
borimichal
-#Moderator
-#Moderator

silnik ma roznice w wtyskach,turbo i pewnie innym ecu.
Skrzynia podobno słabsza niz s14`stkowa,dodatkowo problem z predkosciomierziem-nie ma miejsca na czujnik,bo w s15 predkosc chyba jest naliczana z czujnika w tylnym dyfrze/czy tam absu*
schematy jak go podpiac w s13 tez sie znajda,zreszta wiekszej filozofi nie bedzie.
Awatar użytkownika
TiGRA
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

borimichal, z ABS'u speedo bierze sygnał aczkolwiek skrzynia ma zaślepiony otwór. Jedna śrubka [klucz 10] i można wsadzić czujnik ze skrzyni z S13 P'n'P :mrgreen:
Ostatnio zmieniony śr 20 kwie, 2011 14:40 przez TiGRA, łącznie zmieniany 1 raz.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Awatar użytkownika
DK92
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Dane s15, koło dwumasowe, skrzynia 5 lub 6. Turbo t28 na ballbearing. vvt sie różni wiekszy moment, jak się nie mylę to wtryski są trochę większe, inne przełożenia mostu.
S14 zwykłe turbo t28, solidne koło zamachowe. skrzynia 5. Jak jest imort to ballbering turbina. wiązka silnika jest zmieniona, komputer inny.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki SR”