jak rozkrecic głowice
Moderator: Moderator
przymierzam sie do rozebrania góry silnika i po pierwszych spojrzeniach nie wiem jak odrecic glowice nie widze tam zadnych srubek a slepy nie jestem ... chyba pomocy
a pokrywe zaworow zdjąłeś
?
Jesli zdjales po odgarnij mazut jaki pokrywa sruby. Niedokonca juz pamietam ale tam sa chyba imbusy wiec poszukaj dobrze !!
Sprzedam SHORT SHIFTERY ,, downpipy , frontpipy 3", zegary SWOOSH i SAGA 52mm i 60mm
Dokładnie są imbusy o ile dobrze pamietam nr 10.
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #005/06 Nie jestem alkoholikiem jestem koneserem bo pić nie muszę, piję bo lubię ...[/scroll]
dzieki dzisiaj oblukam sprawe jeszcze razz :] jeszcze raz dzieki
Patrze w serwisówkę i albo ślepy jestem albo nie ma w niej kolejności dokręcania szpilek od głowicy oraz sił dokręcania, ktoś pomoże?
Jarkowy:
to mże być również wina szpilek które nie trzymają juz 100Nm a tymbardziej jak wykręcał je ktoś ze 3-4 razy.
Czyli wnioskuję że to ma być równe 100Nm?
Jarkowy:
to mże być również wina szpilek które nie trzymają juz 100Nm a tymbardziej jak wykręcał je ktoś ze 3-4 razy.
Czyli wnioskuję że to ma być równe 100Nm?
200 SXy są zajefajne... nom czy ktoś śmie zaprzeczyć?? <killer>
110Nm i luzik powinien byc - choc warto dac nowe srobki made by Nissan lub ARP
kolejnosc tak jak kazda glowice czyli od srodka na zewnatrz cos w tym stylu:
Dokrecanie:
8 4 2 6 10
7 3 1 5 9
odkrecasz odwrotnie...
Oczywiscie 110Nm to dociaganie na koncu, na poczatku dokrecasz je z mniejsza sila takaby ladnie sie wszystko ulozylo... powiedzmy tak gdzies na oko 25Nm
kolejnosc tak jak kazda glowice czyli od srodka na zewnatrz cos w tym stylu:
Dokrecanie:
8 4 2 6 10
7 3 1 5 9
odkrecasz odwrotnie...
Oczywiscie 110Nm to dociaganie na koncu, na poczatku dokrecasz je z mniejsza sila takaby ladnie sie wszystko ulozylo... powiedzmy tak gdzies na oko 25Nm
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #005/06 Nie jestem alkoholikiem jestem koneserem bo pić nie muszę, piję bo lubię ...[/scroll]
W ogólnej serwisówce ostatnio sprawdzałem i jest napisane : dokrecic na 29Nm w tej kolejności co podał ToM , nastepnie na 109Nm również w tej samej kolejnosci , potem odkrecić wszystkie sruby o 360st , dokrecić na 29Nm w podanej kolejności i ponownie na 109Nm i to cała procedura dokrecania . Natomiast nic niejest napisane czy dociągać głowice po 100,200,500km . Jak to się ma w przypadku ca18det ? Dociągać śruby czy nie ?
dociaganie glowic po paruset kilosach to juz chyba przeszlosc:)
live fast, die sidewayz
generalnie po 1000km warto na 110Nm i dociagnac, wszystko zalezy od uszczelki jedna siadzie barciej inna wcale lub bardzo malo... Ale lepiej dla swietego spokoju wykonac ta czynnosc, zajmuje moze z 10minut, a czlowiek spi spokojniej...