hej japońscy samuraje potrzebuje kilka odpowiedzi na mniej lub bardziej fachowo sformułowane pytania:
1.zniszczyło mi sie lewe przednie nadkole i w tym samym czasie pojawiła się usterka że kiedy dodam gazu w deche to go muli i prawie nie jedzie a kiedy dodaje gazu powoli czy z wyczuciem idzie jak fabryka.miał ktoś takie coś?o co chodzi?lewe powietrze?zadużo powietrza?takie powiązanie brak nadkola i w/w perypetie?
2.mam założoną nową tarcze sprzęgła docisk i łożysko ok ale...kiedy zmieniam biegi na wysokich obrotach no tak na 6000 np z 2 na 3 to mi gożej biegi wchodzą i musze je zmieniać powoli.wysprzeglik raczej niepodejrzewam żeby był padnięty bo w 40 letnim kancie mam orginalny i gada jak nówka.miał ktoś z was podobny problem??stawiam na poduche pod skrzynią lub płyn w hydraulice sprzegła a zanim slaba rozprężność płynu to na zapowietrzony ukł hydr.
3.jak to jest ze swiecami zapłonowymi do 1.8t fabrycznie platynówki ngk.ok czytałem wczoraj że inne świece to nieee bo mogą niedac iskry przy 1.2 bara czy jakoś tak.powiedzcie mi koledzy na jakich swieczkach jeździcie i jakie jest fabryczne spręzanie turbo w tym samochodzie znaczy ile to tych barów tam jest:)
nieukrywam w tym sezonie chce założyć nie platynówki a coś z asortymentu opisanego na stronie.
chce wymienić w przyszłym tygodniu gałki tuleje metalowo gumowe w drążkach przedniego zawiasu i sworznie+zbierzność,troche wytłukło mi zawiasa.w bielskim oddziale JC AUTO dowiedziałem sie że gałki 55/szt tuleje metalowo gumowe 65/szt ale sworzni niema do wymiany trzeba kupić cały wachacz ze sworzniem za 175/szt bo pan powiedział że to auto ma niewymienialne sworznie:)sprawdziłem to mylił sie:)
jaki olej lejecie.ja mam wlany elf sporti sri do silników turbobenzynowych a wy?
czy mój nissan ma elektroniczną szpere?jak to działa jak to sprawdzić?
dzieka za odpowiedzi.pozdr
techno help 200sx 1.8t powietrze/skrzynia/zawias,świece
Moderator: Moderator
-
wolak240sx
- Stały gość

- Kontakt:
Ad1
to może być pompa paliwa. Ja mam coś takiego u siebie Jutro może będę miał nową to zobaczy się czy problem zniknie Polecam też temat "szarpanie" Jest tam masa informacji na te temat
to może być pompa paliwa. Ja mam coś takiego u siebie Jutro może będę miał nową to zobaczy się czy problem zniknie Polecam też temat "szarpanie" Jest tam masa informacji na te temat
-
MaLaRz151
ad.1
moim zdanie jest to pompa paliwa.....
ad.2
moze byc zle wyregulowane sprzegło
ad.3
chyba 0.65 bara ale nie pamientam na 100% "chyba"
moim zdanie jest to pompa paliwa.....
ad.2
moze byc zle wyregulowane sprzegło
ad.3
chyba 0.65 bara ale nie pamientam na 100% "chyba"
-
drpain
z tym powietrzem to mi się stało w zeszłym sezonie na zime niski poszedł do garażu zrobiłem nim w tym roku może 5km wczoraj do lakiernika na poprawki i polerke,dopiero w poniedziałek zabieram sie za mechanike stawiam na nadkole sie okaże,tak teraz jeszcze mysle nawet bez nadkola prółem po podbeskidziu po 220 240 a i obroty w granicach 7000 niedusiły silnika a to chyba ma duzo wspólnego z wydajnością pompy.pozatym auto ma 140000 przebiegu i jest z pierwszej ręki od prawniczki z niemiec deptany ostatnie 15000km...może sie myle sie okaże
w tym sezonie spróbuje olej castrol magnatec zobacze co to jest warte.
co siedzi w moście za system?
prosze o kontakt ludzi z podbeskidzia.
w tym sezonie spróbuje olej castrol magnatec zobacze co to jest warte.
co siedzi w moście za system?
prosze o kontakt ludzi z podbeskidzia.
- TURBO maniac
- Stały gość

- Kontakt:
Trochę OT się robi, ale faktycznie seryjnie T25 dmucha 0,8 Bara. U mnie tyle daje i u większości chłopaków też, pod warunkiem że mają zdrowe turbinki.
Gdy dał gazu to wał urwoł, bo pod maską było TURBO!
AD1 POMPA PALIWA
AD2 BRAK SYNCHRO W SKRZYNI >CZYTAJ ZEPSUTE ALBO ZA MAŁO WCISKASZ PEDAŁ
AD3 BCPFR6ES-11 DO WIĘKSZYCH CIŚNIEŃ WEŻ -9 ALBO SAM DOKLEP NA 0,9 LUB NAWET NA 0,7
SZPERY BRAK ,OLIWA JAKAŚ DO SPORTU 10/60 PEŁNY SYNTETYK NP.VAVOLINE R1/MOTYUL 300V COMPETITION ORLEN RACE 10/60 (NIE POLECAM CASTROLA RS)
AD2 BRAK SYNCHRO W SKRZYNI >CZYTAJ ZEPSUTE ALBO ZA MAŁO WCISKASZ PEDAŁ
AD3 BCPFR6ES-11 DO WIĘKSZYCH CIŚNIEŃ WEŻ -9 ALBO SAM DOKLEP NA 0,9 LUB NAWET NA 0,7
SZPERY BRAK ,OLIWA JAKAŚ DO SPORTU 10/60 PEŁNY SYNTETYK NP.VAVOLINE R1/MOTYUL 300V COMPETITION ORLEN RACE 10/60 (NIE POLECAM CASTROLA RS)
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #001/06 lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem
[/scroll]
[/scroll]
-
drpain
siemka monster fani w piątek do odbioru od lakiernika niemoge sie doczekać żeby rozpocząć mechanike.wciskam sprzęgło do końca zawsze,chyba jest zapowietrzony układ bo żeby wbić wsteczny musze dwa razy wysprzeglić to ident jak z hamulcami sie czasem w samochodach dzieje luz dam rade,pompa paliwa drogie to jest?część bo wymienie sam..wcześniej pokombinuje jeszcze,mam mechanika w jastrzębiu guru bmw może coś pomoże...rafi rozpisz mi coś o castrolu rs dlaczego tak,troche mnie zaskoczyłeś krytykując olej co za 4 litry 130 zeta trzeba dać.gorąco pozdrawiam
ps.wyczaiłem dziś s13 1.8tg w bielsku,ma gaz wsadzony przypuszczam że niezła kicha i szybko turbos wykorkuje...
ps.wyczaiłem dziś s13 1.8tg w bielsku,ma gaz wsadzony przypuszczam że niezła kicha i szybko turbos wykorkuje...
MOTUL KOSZTUJE 210 ZA 4 LITRY VAVOLINE R1 180ZŁ 4 LITRY A CASTROL słynie z tego że pozostawia nagar na podzespołach silnika (jakoś sie na nim przejechałem i pare osób też). Z tego co piszesz o sprzegle moge się założyć że pompa oddała płyn w pedały potrzebna będzie reperaturka(NALAŁEŚ DOT 4>MAM RACJE ??)
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #001/06 lepiej być znanym pijakiem niż anonimowym alkoholikiem
[/scroll]
[/scroll]
-
drpain
hej rafi.nic nie cieknie spod auta,a co to to tam jest wlane sie okaże bo jeszcze tam niepatrzyłem od zakupu.co do oleju ja mam wlany obecnie elf sport sri że niby do silników turbo benzynowych im dobrze robi.jestes prze typ:))objechałeś castrola rs polecanego chyba nawet na serwisach,co sie ludziska spuszczają że eresa wlanego mają objechałeś go jak olej lotos który sie wogóle do niczego nienadaje:)))luz luz moje ździwienie niejest związane z niedowierzaniem tobie,to kolejny przykład że niema co oszczędzać jak sie chce dlugo jeździć.co ile oleje wymieniacie?nawet do 15000 powinno być ok ja wymieniam co 9 z racji że deptane nie bujane.pozdo
ps.nikomu z was wcześniej nieposypało sie lewe nadkole lub ktoś jeździł bez?bryka normalnie gadała?
ile za pompe paliwa???
ps.nikomu z was wcześniej nieposypało sie lewe nadkole lub ktoś jeździł bez?bryka normalnie gadała?
ile za pompe paliwa???
Nie no ja się napisem RS nie podniecam raczej interesuje mnie zawartość a z doświadczenia nie pasuje mi ten olej raczej wybrał bym nowego orlena racing 10/60 full sin;
pompa 400zeta walbro lub bosch 600; Olej w CA wymienia się po 5000 km nie dłużej ja; nawet po 4000 zlewam bagno więc odpowiedz sobie czy chcesz cieszyc sie samochodem czy remontami
pompa 400zeta walbro lub bosch 600; Olej w CA wymienia się po 5000 km nie dłużej ja; nawet po 4000 zlewam bagno więc odpowiedz sobie czy chcesz cieszyc sie samochodem czy remontami
[/scroll]
[/scroll]
jak dla mnie to przesadzacie z ta wymiana oleju .... niewiem, moze jak sie codziennie butuje samochod zamiast jezdzic to tak jest .... ja wymieniam co 7500-8000 i niezauwazylem zeby cos sie dzialo ...
http://www.ext.com.pl - radiolinie, teleinformatyka