Witam
Dziś zdemontowałem most w celu jego zaspawania, lecz mój kolega uparcie twierdzi że ten most ma szpere hydrauliczną;/ było coś takiego montowane w s13?
szpera hydrauliczn...???
Moderator: Moderator
- artoor200sx
- Stary Wyjadacz

nie chodzilo koledze o lsd ? bylo cos takiego w nissanach , nie jestem pewien czy w s13 tez , ale chyba ... .
...:: Gdy Ci smutno jest ogromnie , kup pół litra przyjedz do mnie ::...
- artoor200sx
- Stary Wyjadacz

no pompa ktora pompuje olej do chlodnicy i spowrotem
wrzuc fote zobaczymy
W kazdej s13 europejskiej jest chlodnica oleju i pompa oleju pod podloga montowana kolo dyfra, sluzy to temu ze przy okreslonej temp czy predkosci, juz nie pamietam jak to szlo w serwisowce jest to oposane, zalacza sie obieg chlodzenia oleju, nie ma to nic wspol ego ze szpera!
Szpera jest zabudowana wewnatrz obudowy dyfra. Zdjecia na pewno da sie wygooglac
Szpera jest zabudowana wewnatrz obudowy dyfra. Zdjecia na pewno da sie wygooglac
onepointeightT
--------------------------
Aby wstawić zdjęcia na forum należy(przy użyciu hostingu Zdjęcia Google):
- wrzucić fotki do zdjęcia google,
- dodać zdjęcia do wybranego albumu,
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
--------------------------
Aby wstawić zdjęcia na forum należy(przy użyciu hostingu Zdjęcia Google):
- wrzucić fotki do zdjęcia google,
- dodać zdjęcia do wybranego albumu,
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
Tak jak piszecie, to była tylko pompa do chłodnczki oleju. Dziś kupiłem oryginalną szpere 25% z japońskiej s13. I teraz myślę nad tym żeby przed wrzuceniem trochę ją zaciaśnić. Nie do końca wiem jak to zrobić, czytałem kiedyś gdzieś na forum coś o podkładkach ale nie mogę teraz tego znaleźć. Gdyby ktoś mógł trochę mnię oświecić w tym temacie to był bym wdzięczny:)
- artoor200sx
- Stary Wyjadacz

http://www.turbokillers.com/topics49/za ... t20059.htm
topics49/szpera-lsd-przelozenia-dyferen ... t16097.htm
Nie ma za co .
topics49/szpera-lsd-przelozenia-dyferen ... t16097.htm
Nie ma za co .
Ostatnio zmieniony pn 05 paź, 2015 21:59 przez artoor200sx, łącznie zmieniany 1 raz.
Panowie jest problem, dziś wsadziłem most i okazało się że ma bardzo duży luz!! ;/ podczas spokojnej jazdy stuka bardzo głośno, przeskakuje i chrupie w nim coś. Zastanawiam się czy można coś z tym zrobić;/