Hej mam taki problem w moim Nissanie ostatnio usłyszałem dziwnie dźwięki dochodzące z komory silnika to tak jak by coś tak cykało tak "cyk,cyk,cyk..." z tego co słuchałem to dźwięki dochodzą gdzieś od strony kierowcy. Najbardziej je słychać jak dodaję gazu na wszystkich zakresach obrotów. Nie mam pojecie co to może być . Z góry pisze to nie panewki.
Czekam na wsze opinie...
Dziwne dźwięki "cyki" z silnika CA
Moderator: Moderator
- Draxan
- Postojebca

- Kontakt:
szklanki / wtryski
Projekt 300ZX z32 Twin Turbo (504BHP / 630Nm) :
Temat - topics37/z32-stock-300zx-twin-turbo-vt20452.htm
Foty - https://picasaweb.google.com/draxan1980 ... directlink
Temat - topics37/z32-stock-300zx-twin-turbo-vt20452.htm
Foty - https://picasaweb.google.com/draxan1980 ... directlink
-
Wiscoo
Przychylam się do wypowiedzi przedmówcy, chociaż opis dość enigmatyczny. Kiedy wymieniałeś olej?
Na rozgrzanym i zimnym silniku efekt jest dokładnie taki sam?
SR13 na ukończeniu
a to aby nie bedzie wydmuchana jakas uszczelka: głowica-kolektor, kolektor-turbo, turbo-downpipe ???
pochyl sie nad silnikiem od strony turbo i dodaj sobie reka na przepustnicy gazu lekko,
a dwa poogladaj sobie te polaczenia wymienione wyzej czy nie widac czarnych przedmuchow na nich.
pochyl sie nad silnikiem od strony turbo i dodaj sobie reka na przepustnicy gazu lekko,
a dwa poogladaj sobie te polaczenia wymienione wyzej czy nie widac czarnych przedmuchow na nich.
onepointeightT
--------------------------
Aby wstawić zdjęcia na forum należy(przy użyciu hostingu Zdjęcia Google):
- wrzucić fotki do zdjęcia google,
- dodać zdjęcia do wybranego albumu,
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
--------------------------
Aby wstawić zdjęcia na forum należy(przy użyciu hostingu Zdjęcia Google):
- wrzucić fotki do zdjęcia google,
- dodać zdjęcia do wybranego albumu,
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
uszczelka głowica-kolektor wydechowy wydmuchana, szykuj parenascie godzin na robote 
-
Wiscoo
Jak ja miałem wypierdziane uszczelki - to właśnie pierdziało, nie cykało.
Ale jeśli to faktycznie uszczelka, to mi z kumplem (a raczej Jemu ze mną) zajęło to 11 godzin z przerwą na grilla.
Ale jeśli to faktycznie uszczelka, to mi z kumplem (a raczej Jemu ze mną) zajęło to 11 godzin z przerwą na grilla.
Dźwięk przy nieszczelności silnik - kolektor wydechowy objawia się właśnie cykaniem, słychać głośno szklaneczki, mam tak teraz u siebie bo szpilka mi się urwała w głowicy ;/
I tez nie może utrzymać boosta na 1 i 2 biegu jest max 0.8 a na 3 opada nawet na 0.3 bara.
a MBC było ustawione 1 bar i tak dmuchało jak było szczelne
Z doświadczenia wiem , że cewki potrafią też cykać, sprawdź je miernikiem, albo chociaż zobacz jak będzie ciemno czy pod deklem nie ma dyskoteki
I tez nie może utrzymać boosta na 1 i 2 biegu jest max 0.8 a na 3 opada nawet na 0.3 bara.
a MBC było ustawione 1 bar i tak dmuchało jak było szczelne
Z doświadczenia wiem , że cewki potrafią też cykać, sprawdź je miernikiem, albo chociaż zobacz jak będzie ciemno czy pod deklem nie ma dyskoteki
-
prezespolski
- Proszę nie bić nowego

witam kolegów 
u mnie cykanie zależy od dnia i humoru silnika, raz jest głośne, czasami ledwo słyszalne. Dodam, że wymieniałem uszczelki przy kolektorze wydechowym. Jutro podrzucę link do filmiku, pozdrawiam.
u mnie cykanie zależy od dnia i humoru silnika, raz jest głośne, czasami ledwo słyszalne. Dodam, że wymieniałem uszczelki przy kolektorze wydechowym. Jutro podrzucę link do filmiku, pozdrawiam.
- BarTeX5575
- Stały gość

- Kontakt:
Mi zawsze cykało pod maską i jeździ
Cykania mogą wydawać cewki, wtryski, popychacze.
Jeśli od strony kolektora wydechowego, to stawiałbym na te uszczelki. Najczęściej pada kolektor-turbo. Wymiana jakieś 3 godziny roboty z małymi przerwami
Cykania mogą wydawać cewki, wtryski, popychacze.
Jeśli od strony kolektora wydechowego, to stawiałbym na te uszczelki. Najczęściej pada kolektor-turbo. Wymiana jakieś 3 godziny roboty z małymi przerwami
Powoli powoli, bo się rozp.....li