problem z ustawieniem zaplonu w ca dziwny

Wszystko na temat silników CA

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
komargc
Stały gość
Stały gość

czesc wam mam maly problem zmienilem dzisiaj rozrzad wszystko ok, ustawilem zaplon na oko, auto zapala super chodzi ok, ale chcialem z kolega go wyregulowac na te 15 stopni i tu dziwna zecz .lampa sprawna na 100% a u mnie nie chce mrugac dopiero jak zrobie zwarcie cewki o pokrywe zaworow dziala ale nie wiem czy na zwarciu ten ustawiony na znaki bedzie ok mial ktos z was cos podobnego? najdziwniejsze jest to ze u kolegi klapera byl ustawiany w ten sam sposob i lampa pokazywala normalnie , a u mnie jak nie zrobie zwarcia tak nie mruga wcale
czesci do s13 tanio
jmtuning
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

pewno masz problem z masowaniem cewek. jest taki kabelek z wiązki przykręcany z cewką. sprawdź to.
Jmtuning Bielsko
Awatar użytkownika
BarTeX5575
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Z tyłu wiązki od cewek wychodzi, przykręcany do listwy od cewek.
Powoli powoli, bo się rozp.....li
Awatar użytkownika
komargc
Stały gość
Stały gość

jezeli mowicie o tym ktory nakladamy jedna koncowke na wcisk na taka blaszke na scianie grodziowej to jest podpiety i wyglada ok i jezeli problem byl by w masie, to mi sie wydaje ze nie dal bym rady robic zwarcia ? a iskrzy az milo :lol:
czesci do s13 tanio
Awatar użytkownika
Binio_
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy
Kontakt:

A podpinasz lampe na kablech przed cewką czy na specjalnym kablu miedzy cewką a świecą ?
Awatar użytkownika
BarTeX5575
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

W grodź to co innego. Za 4 cewką są 2 małe śrubki na klucz 8. Do jednej powinno być oczko z kabelkiem.
Powoli powoli, bo się rozp.....li
Awatar użytkownika
komargc
Stały gość
Stały gość

kabel specjalny miedzy cewke a swiece , potem sprawdze te przewody od masy moze faktycznie cos tam , ale na prawde dziwnie to wyglada jak na jednym ca dziala a na moim nie chce ,zlosliwiec :D
czesci do s13 tanio
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki CA”