Witam Wszystkich klubowiczów.
Od piatku jestem wlascicielem silvii s12 1.8 T.
Mam z nia taki problem ze ciezko odpala. Objawia sie to tak wloze aku zapali normalnie pompe slychac i cisnienie jest ok. Po pewnym czasie zgasnie i potem juz ma problemy z odpaleniem i wkoncu rozladowuje aku. Prosze o pomoc i pozdrawiam.
Silvia s12
Moderator: Moderator
Miałem tak, w innym aucie. Winna była wilgoć, dokładnie w kompie. Wypnij kompa, otwórz go i zobacz czy nie ma pleśni. Wiem- brzmi hardcorowo ale u mnie to było przyczyną.
W dodatku, kup sobie contact spray i popiskaj we "wszystkie" wtyczki
- Lock1990
- Coś już wiem

- Kontakt:
NO dobra dzieki wielkie bardzo mi pomogles a powiedz mi jak to nie pomoze to co jeszcze moze byc przyczyna ??\Dasiek pisze:Miałem tak, w innym aucie. Winna była wilgoć, dokładnie w kompie. Wypnij kompa, otwórz go i zobacz czy nie ma pleśni. Wiem- brzmi hardcorowo ale u mnie to było przyczyną.
- Lock1990
- Coś już wiem

- Kontakt:
No i jeszcze mam sprawe gdzie ten komp jest, mam samochod 2 dni i nie mam pojecia co gdzie w nim jest.Dasiek pisze:Miałem tak, w innym aucie. Winna była wilgoć, dokładnie w kompie. Wypnij kompa, otwórz go i zobacz czy nie ma pleśni. Wiem- brzmi hardcorowo ale u mnie to było przyczyną.
-
PiotrekŁDZ
- Prime Druciarz
a przed zgaśnięciem zaczyna przygasać i tracić obroty? To może być równie dobrze nieszczelność dolotu albo zrąbany czujnik temp do ecu. Pleśń w kompie... nie sądzę, ale to stare auto coś w tym może być
Kompa masz przy prawej nodze pasażera w boczku najprawdopodobniej(w s13 tak jest)
- Lock1990
- Coś już wiem

- Kontakt:
pitrek komp byl po lewej stronie przy nodze kierowcy plesni nie bylo, sonda dziala wtryski tak samo z rury wali benzyna takze to szok a z obrotami jest tak ze nie spadaja tylko dziala dziala i zaraz gasnie.PiotrekŁDZ pisze:a przed zgaśnięciem zaczyna przygasać i tracić obroty? To może być równie dobrze nieszczelność dolotu albo zrąbany czujnik temp do ecu. Pleśń w kompie... nie sądzę, ale to stare auto coś w tym może byćKompa masz przy prawej nodze pasażera w boczku najprawdopodobniej(w s13 tak jest)
- Lock1990
- Coś już wiem

- Kontakt:
Koledzy a powiecie mi gdzie ten czujnik jest ?? Mowie samochodu nie znam kompletnie mam serwisowke do 200sx s12 to to samo ale po angielsku i nie za duzo lapieDasiek pisze:dzialać- działa ale czy sonda dziala poprawnie??
Popieram...zrąbany czujnik temp do ecu
Innymi słowy: witamy w świecie dwudziestoletnich nissanów
Termostat- mowi Ci to cos ??
Kruciec od bloku silnika....
A więc: Chłodnica--> górny wąż wodny do silnika--> króciec--> tam będą dwa czujniki--> jeden z jednym kabelkiem (jedno-pinowy) oraz drugi- z wtyczką na dwa kabelki (dwu-pinowy) i to będzie ten, co ma dwa kabelki.
Masz kogoś kto Ci użyczy taki czujnik?? Wie ktoś czy z S12 jest kompatybilny z S13 ??
Kruciec od bloku silnika....
A więc: Chłodnica--> górny wąż wodny do silnika--> króciec--> tam będą dwa czujniki--> jeden z jednym kabelkiem (jedno-pinowy) oraz drugi- z wtyczką na dwa kabelki (dwu-pinowy) i to będzie ten, co ma dwa kabelki.
Masz kogoś kto Ci użyczy taki czujnik?? Wie ktoś czy z S12 jest kompatybilny z S13 ??
- roball
- Postojebca Nałogowy

W s12 montowali dwie wersje CA - z jednym i dwoma wałkami, z dwoma to dokładnie to samo co w s13 więc będzie pasowaćDasiek pisze: Masz kogoś kto Ci użyczy taki czujnik?? Wie ktoś czy z S12 jest kompatybilny z S13 ??
Lock1990 zrób fotkę silnika to ci ładnie zaznaczymy co i gdzie
Ostatnio zmieniony wt 26 kwie, 2011 01:40 przez roball, łącznie zmieniany 4 razy.
Człowiek człowiekowi wilkiem,
a zombie zombie zombie...
a zombie zombie zombie...
- Lock1990
- Coś już wiem

- Kontakt:
koledzy mam drugi kolektor ssacy od tego silnika takze mam taki czujnik, a wiec tak to jest ten czujnik ktory jest montowany po lewej stronie czujnika gdzie jest termostat ?? Wiecie ogolnie jestem w trakcie technikum samochodowego takze pojecie mam ale nie znam wogole tego samochodu dlatego pisze jak laikroball pisze:W s12 montowali dwie wersje CA - z jednym i dwoma wałkami, z dwoma to dokładnie to samo co w s13 więc będzie pasowaćDasiek pisze: Masz kogoś kto Ci użyczy taki czujnik?? Wie ktoś czy z S12 jest kompatybilny z S13 ??
Lock1990 zrób fotkę silnika to ci ładnie zaznaczymy co i gdzie
Ostatnio zmieniony wt 26 kwie, 2011 20:19 przez Lock1990, łącznie zmieniany 1 raz.
-
PiotrekŁDZ
- Prime Druciarz
to będzie ten
- Lock1990
- Coś już wiem

- Kontakt:
wymienilem ten czujnik i niestety to samo, ale powiem wam ze zauwazylem jedna dziwna rzecz jak chodzi silnik to wylacza mi sie radio ma to moze cos wspolnego ???PiotrekŁDZ pisze:to będzie ten
P.S Wymienilem ten czujnik
- Załączniki
Ostatnio zmieniony śr 27 kwie, 2011 19:56 przez Lock1990, łącznie zmieniany 2 razy.
-
PiotrekŁDZ
- Prime Druciarz
a odłącz mu kleme na jakiśą czas i zobacz czy nie będzie lepeij. Błąd czujnika temp potrzbuje chwile na zresetowanie sie.
- Lock1990
- Coś już wiem

- Kontakt:
piotrek powiedz dokladnie co mam zrobic. Widze do tego samochodu trzeba z dusza i sercem podchodzicPiotrekŁDZ pisze:a odłącz mu kleme na jakiśą czas i zobacz czy nie będzie lepeij. Błąd czujnika temp potrzbuje chwile na zresetowanie sie.