Duży rebus z odmami przy składaniu CA

Wszystko na temat silników CA

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
henry200890
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Witam
Jakieś półtorej miesiąca temu, przyprowadziłem rozbitą nyskę dla silnika, od razu wyciągnęliśmy silnik, a rozbita buda pojechała na żyletki, tak żeby nie zajmowała mi na darmo miejsca na podwórku :) . Znajomy mechanik, zapewniał mnie, że będzie wszystko pamiętał co, gdzie i jak. I najprawdopodobniej byłoby tak, gdyby nie odstęp czasowy, jaki powstał na skutek tego, że po wyciągnięciu mojego starego silnika zdecydowałem się na malowanie komory. W między czasie w garażu zrobił się "lekki" rozgardiasz i....pomieszały nam się węże od starego i "nowego" silnika. Teraz po wsadzeniu go na miejsce, w żaden sposób nie możemy dojść jak po podłączać wszystkie odmy. Większość udało nam się chyba dobrze podłączyć, ale zostały nam: ta, która wychodzi w stronę przodu z prawej pokrywy zaworów, ta, która wychodzi z gumowej rury między przepływomierzem, a turbiną, oraz ta która wychodzi z tego czarnego, plastikowego elementu dolotu, który leży na osłonie visco. I jeszcze z kolektora ssącego taki jeden otwór około 4mm też nie wiemy gdzie podpiąć :?
Byłoby miło jakby ktoś posiadał jakiś schemat, jak te wszystkie gumy powinny być po podpinane, bo nie mam pewności czy te, które podpieliśmy są dobrze na 100%
Z góry wielkie dzięki

Pozdro
Piszę poprawnie po polsku...a przynajmniej staram się :D
Awatar użytkownika
ige
Postojebca
Postojebca

odma co jest podlaczona za przeplywomierzem idzie do prawej pokrywy zaworow, w tej prawej pokrywie masz dwa otwory lezacy jest wlasnie do gumowego weza przeplywki a drugi 'stojacy' idzie na rozgalezniku do lewej pokrywy i jeszcze gdzies tam z tylu silnika

odma ktora wychodzi z plastikowego dolotu za intercoolerem podlaczasz gdzies w kolektor dolotowy teraz ci nie powiem dokladnie gdzie bo nie pamietam ale moge jutro sprawdzic - pewnie i tak bedzie ktos szybszy wiec no problem :)
BMW E60 M5 [507KM/520Nm] & BMW E60 545i M-Sport [333KM/450Nm] & JEEP GRAND CHEROKEE ZJ 5.9L V8 Limited LX - LA 5"/33" [242KM/468Nm].
Było: S13 CA@260KM, S13 USDM@SR, S13@SR20DET: GT2876R, Arias, Eagle, Tomei, Apexi, ISC, Work, Takata, Spal...@350KM
Awatar użytkownika
erison
Postojebca
Postojebca

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
henry200890
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Dzisiaj nie dałem rady, ale postaram się to podłączyć wg waszych wskazówek jutro;) Wielkie dzięki, a mam takie pytanie odnośnie odm...bo z tej z pokrywy zaworów taki jakby dymek leci....to jaki cel jest w tym żeby on do układu dolotowego był wpięty..?
Piszę poprawnie po polsku...a przynajmniej staram się :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki CA”