Silvia s12

Wszystko na temat silników CA

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
cypher47
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Po tym wszystkim zresetowałeś kompa (odłączyłeś zasilanie na dłuższą chwilę) i na nowo odczytałeś błędy?
EDIT: głupie pytanie... skoro podłączałeś nowe przewody masowe to na pewno komp nie miał zasilania.... :oops:

Jeśli tak to jakie były?

Poza ty paliwo dochodzi do silnika?
Ostatnio zmieniony pn 06 cze, 2011 21:09 przez cypher47, łącznie zmieniany 1 raz.
"You're under boost, the turbo is fully spooled, and life is good"

"Stereo stuff really isn't important. I like to hear the motor and the turbo wind up when I drive."
Awatar użytkownika
Lock1990
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

jest zwara taka ze to szok po nocy mialem rozladowany aku, ktos z okolic Łodzi z talentem i checia do pomocy mogly przyjechac i pomoc mi z tym ??? Elektryka to moj najwiekszy minus
Awatar użytkownika
Lock1990
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

CAS zamowiony, zobaczymy co bedzie po wymianie mam nadzieje ze gruz ruszy.
Awatar użytkownika
cypher47
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Jak zdiagnozowałeś że CAS walnięty?

"Stereo stuff really isn't important. I like to hear the motor and the turbo wind up when I drive."
Awatar użytkownika
Lock1990
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

cypher47,

cewki sprawne pojawia sie tylko ten kod bledu 11 a iskry nie ma, kable zmienione na inne
Awatar użytkownika
Lock1990
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

cypher47,

CAS jeszcze nie dotarl ale dzisiaj troche sobie grzebalem przy samochodzie i mam pytanie.

Czy jesli cewki kopia pradem tostalem od jednej i drugiej po paluchach tak az mi zesztywnialy to czemu iskra nie wychodzi z kopulki ?? Wina kabli czy moze czegos innego ??
Awatar użytkownika
cypher47
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Dziwne rzeczy się dzieją z tą Twoją laską...
Ty masz tam ten arcyciekawy system 8 świec zapłonowych...
Na mój rozum cewka nie powinna mieć przebicia na obudowę, bo w tedy nie ma iskry. Po drugie cewka daje iskrę w momencie odcięcia prądu płynącego przez nią, ale do tego trzeba co najmniej kręcić rozrusznikiem.
Inna sprawa, to taka, że przerywacz, cewki i kable wysokiego napięcia muszą być super czyste, żeby nie było właśnie takich akcji. Może spróbuj wyczyścić wszystko jakąś benzyną ekstrakcyjną, rozpuszczalnikiem uniwersalnym czy innym świństwem....

Awatar użytkownika
Lock1990
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

koledzy powiedzcie mi jak sie ustawia zaplon w tym gruzie moim czuje ze wkoncu pojedzie w ostatnio podroz swoja.
jmtuning
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

Być może, że palec rozdzielacza ma przebicie do ośki i dlatego iskra nie wychodzi (miałem to kiedyś w innym aucie). Trudno to sprawdzić ale trzeba dokładnie obejrzeć palec od strony ośki aparatu zapł. i/lub spróbować go jakoś dodatkowo od niej odizolować ale to kilkanaście kV więc nie jest łatwo.
Jmtuning Bielsko
Awatar użytkownika
Lock1990
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

jmtuning pisze:Być może, że palec rozdzielacza ma przebicie do ośki i dlatego iskra nie wychodzi (miałem to kiedyś w innym aucie). Trudno to sprawdzić ale trzeba dokładnie obejrzeć palec od strony ośki aparatu zapł. i/lub spróbować go jakoś dodatkowo od niej odizolować ale to kilkanaście kV więc nie jest łatwo.
a sluchaj widze ze nowy jestes ale moze bedziuesz sie orientowal czy kots na forum ma taka silvie jak ja ?? Znalazlem jedna ale koles jest nieaktywny od dawna. Kojarzysz kogos ??
jmtuning
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

Jestem tu już jakiś czas bo mam S13 ale nie lubię nabijać postów. Niestety nie znam nikogo z S12.
Jmtuning Bielsko
Awatar użytkownika
Lock1990
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Koledzy mam jeszcze jedna sprawe moze orientuje sie ktos jak powinny byc prawidlowo podlaczene kable do kopulki jak i z kopulki do swiec. Lapie sie juz kazdego rozwiazania bo po poprzednim wlascicielu spodziewam sie wszystkiego.
Awatar użytkownika
cypher47
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Myślę, że wszystko masz w serwisówce napisane i namalowane. Trzeba tylko sukcesywnie, krok po kroku sprawdzać. Jeśli będziesz robił wszystko na raz, a nic solidnie, to nigdy nie odpalisz tego "gruzu" (określenie pieszczotliwe). One nie lubią jak w pośpiechu grzebiesz im pod maską...

PiotrekŁDZ
Prime Druciarz

Oj nie lubią, no chyba że juz sa rozgrzane i szybko chcą polatać bokiem :lol:
Awatar użytkownika
Lock1990
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

>>>>>>>>>>>>>>>>>>Temat oficjalnie zamykam, gruz ruszyl problem tkwil w kabelkach :) <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki CA”