SPALANIE PO PODRASOWANIU SILNIKA

Wszystko na temat silników CA

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
suchy071
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

http://moto.allegro.pl/item466522585_sp ... x_s13.html
240SX S13 z podtlenkiem LPG wystarczy go sprawdzić i jak coś to wciągnąć...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Edit:

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C6790232

jak ktoś chce to znajdzie 240SX....
Ariel 200SX S13
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Ten pierwszy wydaje sie byc w nienajlepszym stanie bo po zdjeciach widac ze startuje w wyscigach ale ten drugi w bardzo dobrym stanie :D
NISSAN 200SX S13 - Moja PrzyszłośĆ
Awatar użytkownika
kamils13
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Ten pierwszy wydaje sie byc w nienajlepszym stanie bo po zdjeciach widac ze startuje w wyscigach ale ten drugi w bardzo dobrym stanie

poczytalbys troszke forum zamiast nabijac posty co chwile a zmienilbys zdanie. szare 240 masz opisana w dziale projekty a to ze cos ma foty z upalania nie swiadczy o tym ze jest w lepszym stanie.
KGB Oblech Drift Team
Awatar użytkownika
robacek
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

sie nei sciga tylko driftuje i pokaz mi kierowce 200sx ktory chociaz troche nie driftuje;D mi szkoda samochodu wiec nie jezdze juz na torze ani nic ale jak w wawie nie pojade bokiem codziennie chociaz kawalka to zle mi:P do jazdy na wprost to lepiej honde kupic:P
fodryk
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

kto kupuje samochod sportowy i pyta sie o spalanie. ile wlejesz tyle spali. o ile wiecej wlejesz tyle wiecej spali. i tak w kolko. ja na swoim t25 mialem obkrecone 267 000. ale nie byl to egzemplarz z PL. 14 000 za zakup, 10 000 za czesci, 1000 paliwo + opony miesiecznie. i marzenia da sie spelnic:P 200sx nie sluzy do jazdy prosto:P chociaz jadac po prostej milo postawic bokiem:)
Awatar użytkownika
Binio_
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy
Kontakt:

Ariel 200SX S13 pisze:Jak juz wcześniej powiedziałem że to auto na początku będzie mi służyc wyłącznie do dojazdu do szkoły ( ok 4km) i do dziewczyny (ok 3 km ) a na dłuższe trsy auto od mamuski ,wiec ? załużmy że spali mi te 13l./100km to daje zakładając że paliwo stoji u nas 4.50 zł wiec wychodzi 58.50 zł (ale napweno wyjdzie nie dużo więcej )
to licz bardziej realnie ze przy żywszej jezdzie wyjdzie Ci 15-16 litrow , zwlaszcza jak zalozysz sobie BOV i bedziesz chcial podczas jazdy sluchac jego efektu 'ubocznego' :twisted: :twisted:

No i napisz w koncu jaką kwotą dysponujesz na start 8) :wink:

A co do modów to nie zabieraj sie nie majac grubszego zapasu kasy , jeden pociaga drugi za sobą i zanim je zlozysz chcesz juz wiecej , a kazdy kolejny mod to tak jak funkcja kwadratowa , drastycznie podnosi koszta :angered:
Ariel 200SX S13
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Narazie dysponuje kwotą 7 400 zł ... ale zbieram dalej :D

[ Dodano: Pią 24 Paź, 2008 20:44 ]
Za 14000 zł można juz kupic porządny egzemplarz ... zadbany i wogóle ... a mi chodzi o to żeby kupic w takim sobie stanie i powoli go robic :D co to za pasja jak kupisz sobie odrazu zadbane i wogóle a nie możesz przy nim pogrzebac :P
NISSAN 200SX S13 - Moja PrzyszłośĆ
fodryk
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

jakiego egzemplarzu bys nie kupil zawsze bedziesz chcial cos robic. uwierz, ze po tygodniu za malo koni bedzie, czytanie forum co zrobic etc. i tak mozna w kolko. i zacznij zbierac opony, bo u mnie na poczatku to rowno co 3 dni zchodzily:P
Awatar użytkownika
jarekrk
Stały gość
Stały gość

heh tez tak sie kiedys napalilem, kupilem...
po 3 mesiacach silnik juz do remontu był:)
pozniej auto stalo 4 miesiace, ja każdy grosz zbierałem na ten silnik,
za auto dalem 7tys... za remont pozniej ok 5 ? nie wiem przestalem z czasem liczyc :)

naszczescie teraz wszystko jest super,
ale i tak jednak mnie chyba nie stać na to auto i czasem mysle o allegro...
lecz wtedy mi sie przypomina ze to jedyna marzenie do tej pory jakie mi sie spelnilo :)

ps.

dobrze ze Ojciec ma mazde 1,5 to jezdze tez taniej po kochanym zakorkowanym krakowie:)

pozdro
awatara zostawiam jako pamiątke po s13...
Awatar użytkownika
I.T
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Ja kupujac Nissana celowo bralem go pod przerobki nie patrzac na koszty i spalanie. Po pol roku robot wiem ze jeszcze ok 30tys zl a projekt bedzie ukonczony. Niestety nawet kupujac czesci z USA i Japoni to projekt wychodzi 50-60k tak aby mial w granicach 450/500 koni gotowych pod drift
W123 81` 280E 185 HP
200SX 94` 280 HP
V70 97` 2.0T AWD 225 HP

" Most important thing is not power but engine response "

Don`t say what you think cause you get Ban
Awatar użytkownika
robacek
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

do jazdy na codzien ok 15k trzeba wlozyc zalezy za ile kupisz i mozna spokojnie uzytkowac autko a do driftu to min 30k+ bez gornej granicy niestety.. a paliwo to masakra nawet juz nie chce liczyc ile wydaje codziennie:P
Awatar użytkownika
booncol
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

I.T pisze:Ja kupujac Nissana celowo bralem go pod przerobki nie patrzac na koszty i spalanie. Po pol roku robot wiem ze jeszcze ok 30tys zl a projekt bedzie ukonczony. Niestety nawet kupujac czesci z USA i Japoni to projekt wychodzi 50-60k tak aby mial w granicach 450/500 koni gotowych pod drift
ano tak to jest :) cos o tym wiem. Ja mialem zrobic tylko szybki remont silnika, a okazalo sie ze zostawilem grubo ponad 50 tysi (czesci zamawialem sam, zeby bylo taniej) :) a z wygladu auto nadal wyglada jak seria hehe

co do modow, spalania itp. Po roku jezdzenia na codzien nissanem kupilem oszczednego turbodiesla i to chyba byla najrozsadniejsza rzecz jaka zrobilem :) pali 4l/100km, a nissan jezdzi tylko po torze - pali wtedy jakies 40l/100km, ale wolno mu :):)
nie ma tego złego co by na szybsze nie wyszło
Awatar użytkownika
I.T
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

U mnie od samego poczatku nissan byl skazany jako samochod typowo sportowy/nie na codzien poniewaz nie wierze ze u nas po naszych drogach da sie na codzien jezdzic czyms mega zrobionym.

Na codzien uzywam i tak malego potwora bo w moim klasyku z 81` mam rzedowe 6 2.8 co lubi palic 15-17 litrow ale poniewaz nie jezdze tysiace km miesiecznie wiec moze byc : D a wrazenia z jazdy nie zapomniane.
W123 81` 280E 185 HP
200SX 94` 280 HP
V70 97` 2.0T AWD 225 HP

" Most important thing is not power but engine response "

Don`t say what you think cause you get Ban
8ballcrew
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

"[quote="jarekrk"]heh tez tak sie kiedys napalilem, kupilem...
po 3 mesiacach silnik juz do remontu był:)
pozniej auto stalo 4 miesiace, ja każdy grosz zbierałem na ten silnik,
za auto dalem 7tys... za remont pozniej ok 5 ? nie wiem przestalem z czasem liczyc :)

naszczescie teraz wszystko jest super,
ale i tak jednak mnie chyba nie stać na to auto i czasem mysle o allegro...
lecz wtedy mi sie przypomina ze to jedyna marzenie do tej pory jakie mi sie spelnilo :)"

Dobrze spotakać bratnią duszę! W moim przypadku było podobnie i jest z tą różnicą, że wszystkie naprawy dokonyję sam w moim warsztacie pod fachową opieką brata mechanika;p co do kwestji spalania autko pali od 12-18l/100km. Nyski urzywam do dojazdu pod szkołę jakieś 80km. w 2str. koszt około 50zł.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki CA”