http://moto.allegro.pl/item466522585_sp ... x_s13.html
240SX S13 z podtlenkiem LPG wystarczy go sprawdzić i jak coś to wciągnąć...
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Edit:
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C6790232
jak ktoś chce to znajdzie 240SX....
SPALANIE PO PODRASOWANIU SILNIKA
Moderator: Moderator
-
Ariel 200SX S13
- Proszę nie bić nowego

- Kontakt:
Ten pierwszy wydaje sie byc w nienajlepszym stanie bo po zdjeciach widac ze startuje w wyscigach ale ten drugi w bardzo dobrym stanie 
NISSAN 200SX S13 - Moja PrzyszłośĆ
Ten pierwszy wydaje sie byc w nienajlepszym stanie bo po zdjeciach widac ze startuje w wyscigach ale ten drugi w bardzo dobrym stanie
poczytalbys troszke forum zamiast nabijac posty co chwile a zmienilbys zdanie. szare 240 masz opisana w dziale projekty a to ze cos ma foty z upalania nie swiadczy o tym ze jest w lepszym stanie.
KGB Oblech Drift Team
- robacek
- Stały gość

- Kontakt:
sie nei sciga tylko driftuje i pokaz mi kierowce 200sx ktory chociaz troche nie driftuje;D mi szkoda samochodu wiec nie jezdze juz na torze ani nic ale jak w wawie nie pojade bokiem codziennie chociaz kawalka to zle mi:P do jazdy na wprost to lepiej honde kupic:P
kto kupuje samochod sportowy i pyta sie o spalanie. ile wlejesz tyle spali. o ile wiecej wlejesz tyle wiecej spali. i tak w kolko. ja na swoim t25 mialem obkrecone 267 000. ale nie byl to egzemplarz z PL. 14 000 za zakup, 10 000 za czesci, 1000 paliwo + opony miesiecznie. i marzenia da sie spelnic:P 200sx nie sluzy do jazdy prosto:P chociaz jadac po prostej milo postawic bokiem:)
- Binio_
- Postojebca Nałogowy

- Kontakt:
to licz bardziej realnie ze przy żywszej jezdzie wyjdzie Ci 15-16 litrow , zwlaszcza jak zalozysz sobie BOV i bedziesz chcial podczas jazdy sluchac jego efektu 'ubocznego'Ariel 200SX S13 pisze:Jak juz wcześniej powiedziałem że to auto na początku będzie mi służyc wyłącznie do dojazdu do szkoły ( ok 4km) i do dziewczyny (ok 3 km ) a na dłuższe trsy auto od mamuski ,wiec ? załużmy że spali mi te 13l./100km to daje zakładając że paliwo stoji u nas 4.50 zł wiec wychodzi 58.50 zł (ale napweno wyjdzie nie dużo więcej )
No i napisz w koncu jaką kwotą dysponujesz na start
A co do modów to nie zabieraj sie nie majac grubszego zapasu kasy , jeden pociaga drugi za sobą i zanim je zlozysz chcesz juz wiecej , a kazdy kolejny mod to tak jak funkcja kwadratowa , drastycznie podnosi koszta
-
Ariel 200SX S13
- Proszę nie bić nowego

- Kontakt:
Narazie dysponuje kwotą 7 400 zł ... ale zbieram dalej
[ Dodano: Pią 24 Paź, 2008 20:44 ]
Za 14000 zł można juz kupic porządny egzemplarz ... zadbany i wogóle ... a mi chodzi o to żeby kupic w takim sobie stanie i powoli go robic
co to za pasja jak kupisz sobie odrazu zadbane i wogóle a nie możesz przy nim pogrzebac 
[ Dodano: Pią 24 Paź, 2008 20:44 ]
Za 14000 zł można juz kupic porządny egzemplarz ... zadbany i wogóle ... a mi chodzi o to żeby kupic w takim sobie stanie i powoli go robic
NISSAN 200SX S13 - Moja PrzyszłośĆ
jakiego egzemplarzu bys nie kupil zawsze bedziesz chcial cos robic. uwierz, ze po tygodniu za malo koni bedzie, czytanie forum co zrobic etc. i tak mozna w kolko. i zacznij zbierac opony, bo u mnie na poczatku to rowno co 3 dni zchodzily:P
heh tez tak sie kiedys napalilem, kupilem...
po 3 mesiacach silnik juz do remontu był:)
pozniej auto stalo 4 miesiace, ja każdy grosz zbierałem na ten silnik,
za auto dalem 7tys... za remont pozniej ok 5 ? nie wiem przestalem z czasem liczyc
naszczescie teraz wszystko jest super,
ale i tak jednak mnie chyba nie stać na to auto i czasem mysle o allegro...
lecz wtedy mi sie przypomina ze to jedyna marzenie do tej pory jakie mi sie spelnilo
ps.
dobrze ze Ojciec ma mazde 1,5 to jezdze tez taniej po kochanym zakorkowanym krakowie:)
pozdro
za auto dalem 7tys... za remont pozniej ok 5 ? nie wiem przestalem z czasem liczyc
lecz wtedy mi sie przypomina ze to jedyna marzenie do tej pory jakie mi sie spelnilo
ps.
dobrze ze Ojciec ma mazde 1,5 to jezdze tez taniej po kochanym zakorkowanym krakowie:)
pozdro
awatara zostawiam jako pamiątke po s13...
Ja kupujac Nissana celowo bralem go pod przerobki nie patrzac na koszty i spalanie. Po pol roku robot wiem ze jeszcze ok 30tys zl a projekt bedzie ukonczony. Niestety nawet kupujac czesci z USA i Japoni to projekt wychodzi 50-60k tak aby mial w granicach 450/500 koni gotowych pod drift
W123 81` 280E 185 HP
200SX 94` 280 HP
V70 97` 2.0T AWD 225 HP
" Most important thing is not power but engine response "
Don`t say what you think cause you get Ban
200SX 94` 280 HP
V70 97` 2.0T AWD 225 HP
- robacek
- Stały gość

- Kontakt:
do jazdy na codzien ok 15k trzeba wlozyc zalezy za ile kupisz i mozna spokojnie uzytkowac autko a do driftu to min 30k+ bez gornej granicy niestety.. a paliwo to masakra nawet juz nie chce liczyc ile wydaje codziennie:P
- booncol
- Proszę nie bić nowego

- Kontakt:
ano tak to jestI.T pisze:Ja kupujac Nissana celowo bralem go pod przerobki nie patrzac na koszty i spalanie. Po pol roku robot wiem ze jeszcze ok 30tys zl a projekt bedzie ukonczony. Niestety nawet kupujac czesci z USA i Japoni to projekt wychodzi 50-60k tak aby mial w granicach 450/500 koni gotowych pod drift
co do modow, spalania itp. Po roku jezdzenia na codzien nissanem kupilem oszczednego turbodiesla i to chyba byla najrozsadniejsza rzecz jaka zrobilem
nie ma tego złego co by na szybsze nie wyszło
U mnie od samego poczatku nissan byl skazany jako samochod typowo sportowy/nie na codzien poniewaz nie wierze ze u nas po naszych drogach da sie na codzien jezdzic czyms mega zrobionym.
Na codzien uzywam i tak malego potwora bo w moim klasyku z 81` mam rzedowe 6 2.8 co lubi palic 15-17 litrow ale poniewaz nie jezdze tysiace km miesiecznie wiec moze byc : D a wrazenia z jazdy nie zapomniane.
Na codzien uzywam i tak malego potwora bo w moim klasyku z 81` mam rzedowe 6 2.8 co lubi palic 15-17 litrow ale poniewaz nie jezdze tysiace km miesiecznie wiec moze byc : D a wrazenia z jazdy nie zapomniane.
W123 81` 280E 185 HP
200SX 94` 280 HP
V70 97` 2.0T AWD 225 HP
200SX 94` 280 HP
V70 97` 2.0T AWD 225 HP
-
8ballcrew
- Proszę nie bić nowego

- Kontakt:
"[quote="jarekrk"]heh tez tak sie kiedys napalilem, kupilem...
"
Dobrze spotakać bratnią duszę! W moim przypadku było podobnie i jest z tą różnicą, że wszystkie naprawy dokonyję sam w moim warsztacie pod fachową opieką brata mechanika;p co do kwestji spalania autko pali od 12-18l/100km. Nyski urzywam do dojazdu pod szkołę jakieś 80km. w 2str. koszt około 50zł.
Dobrze spotakać bratnią duszę! W moim przypadku było podobnie i jest z tą różnicą, że wszystkie naprawy dokonyję sam w moim warsztacie pod fachową opieką brata mechanika;p co do kwestji spalania autko pali od 12-18l/100km. Nyski urzywam do dojazdu pod szkołę jakieś 80km. w 2str. koszt około 50zł.