stukanie
Moderator: Moderator
- faon
- Coś już wiem

- Kontakt:
całe szczęście to nie tak gra, u Ciebie gra przy dodaniu lub odjęciu gazu, a u mnie cały czas. na wolnych obrotach słychać wyraźnie jeden a po wkręceniu go na 3-4 tyśki to dopiero zaczyna się konkretna symfonia niezależnie dodaje, ujmuje czy trzymam jedne obroty.
nagraj po prostu ten dzwiek.
no chyba ze ci "pinga", to juz inna sprawa ...
no chyba ze ci "pinga", to juz inna sprawa ...
Kolektory dolotowe & wydechowe, wydechy, przepustnice, intercoolery, chlodnice, szyny paliwowe, aluminiowe zbiorniki paliwa.
poogserwuj jeszcze czy to czasem nie jest wydmuchana uszczelka pod kolektorem wydechowym
kiedys dalem sobie prawie reke uciac ze to zawory ... a to uszczelka
kiedys dalem sobie prawie reke uciac ze to zawory ... a to uszczelka
http://www.ext.com.pl - radiolinie, teleinformatyka
- faon
- Coś już wiem

- Kontakt:
akurat uszczelki dawałem nowe bo wymieniałem kolektor.
Dzwięk nagrałem fonem więc nie wiem czy będziecie mogli to rozpoznać
http://pl.youtube.com/watch?v=XhO8VVGZrTc
tylko się nie brechtajcie jakim sposobem ominełem icka
bo wcześniej eliminowałem lewe powietrze
Dzwięk nagrałem fonem więc nie wiem czy będziecie mogli to rozpoznać
http://pl.youtube.com/watch?v=XhO8VVGZrTc
tylko się nie brechtajcie jakim sposobem ominełem icka
Ostatnio zmieniony ndz 09 wrz, 2007 17:29 przez faon, łącznie zmieniany 1 raz.
szklanki w głowicy są napełniane ciśnieniem oleju i eliminują luzy.
grające zawory to efekt zastania, lub zapchania się kanalików w szklankach i nie działają jak należy.. luz na zaworach powstaje i chodzi jak diesel///. .. rozegrać je na części pierwsze przeczyścić złożyć latać lub kupić nowe....
grające zawory to efekt zastania, lub zapchania się kanalików w szklankach i nie działają jak należy.. luz na zaworach powstaje i chodzi jak diesel///. .. rozegrać je na części pierwsze przeczyścić złożyć latać lub kupić nowe....
BUDUJE FAJNE BUGGY http://www.youtube.com/watch?v=nSVnjb7PImM
INFO 508 822 388
www.youtube.com/watch?v=09wOvDba-tQ
www.youtube.com/watch?v=FGDJ9AbxPpQ
INFO 508 822 388
www.youtube.com/watch?v=09wOvDba-tQ
www.youtube.com/watch?v=FGDJ9AbxPpQ
ale to nap*** normalnie jakbys workiem z orzechami trzaslfaon pisze:szklanki były rozbierane na części pierwsze, czyszczone i sprawdzałem ich szczelność (były ok)
Ponawiam pytanie jak sprawdzić czy ma luzy na panewkach?
luzy na panewach... nooo zdjac dol? chyba ze zaocznie i na ucho chcesz to zrobic...
Kolektory dolotowe & wydechowe, wydechy, przepustnice, intercoolery, chlodnice, szyny paliwowe, aluminiowe zbiorniki paliwa.
czyli:
cisnienie oleju jest
panewki niet
czy gubi olej tak przy okazji?
czy jestes pewien ze nie namieszales z walkami?
zadnych luzow na uszczelkach (kolektor, oslona)?
a i taka glupia magiczna rzecz - czy tak samo tlucze jak przewod od turbo jest podlaczony oryginalnie do ICka?
moze jednak szklanki maja za sucho?
cisnienie oleju jest
panewki niet
czy gubi olej tak przy okazji?
czy jestes pewien ze nie namieszales z walkami?
zadnych luzow na uszczelkach (kolektor, oslona)?
a i taka glupia magiczna rzecz - czy tak samo tlucze jak przewod od turbo jest podlaczony oryginalnie do ICka?
moze jednak szklanki maja za sucho?
- nerka
- Coś już wiem

- Kontakt:
pragne ci zaznaczyc ze umnie panewki dostaly a cisnienie bylo ok a sam slyszales jak walilo moze byc cos na wałkach bo wali jakby byly zle poskladane sprawdz panewki a nie sie upierasz jak sprawdzisz to bedziesz mogł wtedy odrzucic przyczyne tak czesta w s13
nic.faon pisze:oliwy nie gubi, jak można namieszać z wałkami? a czy tłucze jak przewód do icka? tego nie sprawdzałem, ale co to ma do rzeczy?
to taka magia samochodowa. tak samo jak z pierdzeniem na obrotach a dziura w wydechu
namieszac z walkami - pomylic sie o 1 zabek, pytanie, czy masz walki standardowe czy jakies inne?
w topicu o walkach dolotowych dawalem oznaczenia