zrobiłem nim już 20kkm i zawsze leje więcej, bo nie mam zamiaru zbierać panewek z ulicy. jak nie wierzysz to zapraszam. Do mustanga 5,0 też lałem 0,5l więcej tylko po to żeby chodził ciszej. Nie wspominając o 3000GT bi turbo gdzie panewka sypała się szybciej niż w nysie.
Jestem przeczulony na tym punkcie. Zrobiłem już sam nie wiem ile remontów silników i wole lać ciut więcej niż znowu coś rozbierać.
akumulator oleju
Moderator: Moderator
- f_zukowski
- Coś już wiem

- Kontakt:
ciekawe jest to co mówisz. masz nissana ? CA , SR ? po remoncie czy nierozbierany ? ew. na jakich czesciach składany ? chcę wiedzieć wiecej o tej praktyce , ale na bazie s13/14 oczywiscie...gh pisze:zrobiłem nim już 20kkm i zawsze leje więcej, bo nie mam zamiaru zbierać panewek z ulicy. jak nie wierzysz to zapraszam. Do mustanga 5,0 też lałem 0,5l więcej tylko po to żeby chodził ciszej. Nie wspominając o 3000GT bi turbo gdzie panewka sypała się szybciej niż w nysie.
Jestem przeczulony na tym punkcie. Zrobiłem już sam nie wiem ile remontów silników i wole lać ciut więcej niż znowu coś rozbierać.
(...) aaa , oprócz słodyczy , drogi św. Mikołaju , prosze tak na marginesie jeszcze o Mustanga '68 GT500 ..........
Nyska CA Nie kombinuje z przekładkami silnika.
złożony na oryginałach. Wykręcę ile się da z tego silnika i pewnie mi się znudzi i poszukam coś innego. Ostatnio go rozbierałem bo kompresja umarła.
złożony na oryginałach. Wykręcę ile się da z tego silnika i pewnie mi się znudzi i poszukam coś innego. Ostatnio go rozbierałem bo kompresja umarła.
Ostatnio zmieniony ndz 04 paź, 2009 20:03 przez gh, łącznie zmieniany 1 raz.
- f_zukowski
- Coś już wiem

- Kontakt:
i ile wiecej oleju lejesz od serwisowych 3.5L ??gh pisze:Nyska CA Nie kombinuje z przekładkami silnika.
(...) aaa , oprócz słodyczy , drogi św. Mikołaju , prosze tak na marginesie jeszcze o Mustanga '68 GT500 ..........
Po tej odp. myślę, że leje 0.5lDo mustanga 5,0 też lałem 0,5l więcej tylko po to żeby chodził ciszej.

Jeszcze Cię Wskrzeszę !!!
zamiast 3,5l, leje 4l i tak jest w kit! To nieporozumienie, z pojemnością tej miski olejowej 
To tak samo, jak bym miał kompać sie w misce z wodą, zamiast w wannie. Przy pałowaniu silnika to 0,5 litra jest na ściankach, kolejne 0,5 l spływa do miski olejow, kanałami z głowicy. Pozostałe 2,5l to chlupocze sobie. Niech ktoś spróbuje porobić donuty na rezerwie! To samo sie dzieje w misce olejowej! W połowie obrotu brakuje paliwa.
To tak samo, jak bym miał kompać sie w misce z wodą, zamiast w wannie. Przy pałowaniu silnika to 0,5 litra jest na ściankach, kolejne 0,5 l spływa do miski olejow, kanałami z głowicy. Pozostałe 2,5l to chlupocze sobie. Niech ktoś spróbuje porobić donuty na rezerwie! To samo sie dzieje w misce olejowej! W połowie obrotu brakuje paliwa.