akumulator oleju

Wszystko na temat silników CA

Moderator: Moderator

gh
Stały gość
Stały gość

zrobiłem nim już 20kkm i zawsze leje więcej, bo nie mam zamiaru zbierać panewek z ulicy. jak nie wierzysz to zapraszam. Do mustanga 5,0 też lałem 0,5l więcej tylko po to żeby chodził ciszej. Nie wspominając o 3000GT bi turbo gdzie panewka sypała się szybciej niż w nysie.
Jestem przeczulony na tym punkcie. Zrobiłem już sam nie wiem ile remontów silników i wole lać ciut więcej niż znowu coś rozbierać.
Awatar użytkownika
f_zukowski
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

gh pisze:zrobiłem nim już 20kkm i zawsze leje więcej, bo nie mam zamiaru zbierać panewek z ulicy. jak nie wierzysz to zapraszam. Do mustanga 5,0 też lałem 0,5l więcej tylko po to żeby chodził ciszej. Nie wspominając o 3000GT bi turbo gdzie panewka sypała się szybciej niż w nysie.
Jestem przeczulony na tym punkcie. Zrobiłem już sam nie wiem ile remontów silników i wole lać ciut więcej niż znowu coś rozbierać.
ciekawe jest to co mówisz. masz nissana ? CA , SR ? po remoncie czy nierozbierany ? ew. na jakich czesciach składany ? chcę wiedzieć wiecej o tej praktyce , ale na bazie s13/14 oczywiscie...
(...) aaa , oprócz słodyczy , drogi św. Mikołaju , prosze tak na marginesie jeszcze o Mustanga '68 GT500 ..........
gh
Stały gość
Stały gość

Nyska CA Nie kombinuje z przekładkami silnika.
złożony na oryginałach. Wykręcę ile się da z tego silnika i pewnie mi się znudzi i poszukam coś innego. Ostatnio go rozbierałem bo kompresja umarła.
Ostatnio zmieniony ndz 04 paź, 2009 20:03 przez gh, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
f_zukowski
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

gh pisze:Nyska CA Nie kombinuje z przekładkami silnika.
złożony na oryginałach. Wykręcę ile się da z tego silnika i pewnie mi się znudzi i poszukam coś innego. Ostatnio go rozbierałem bo kompresja umarła.
i ile wiecej oleju lejesz od serwisowych 3.5L ??
(...) aaa , oprócz słodyczy , drogi św. Mikołaju , prosze tak na marginesie jeszcze o Mustanga '68 GT500 ..........
rtuber
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Do mustanga 5,0 też lałem 0,5l więcej tylko po to żeby chodził ciszej.
Po tej odp. myślę, że leje 0.5l
Obrazek
Jeszcze Cię Wskrzeszę !!!
gh
Stały gość
Stały gość

zamiast 3,5l, leje 4l i tak jest w kit! To nieporozumienie, z pojemnością tej miski olejowej :?
To tak samo, jak bym miał kompać sie w misce z wodą, zamiast w wannie. Przy pałowaniu silnika to 0,5 litra jest na ściankach, kolejne 0,5 l spływa do miski olejow, kanałami z głowicy. Pozostałe 2,5l to chlupocze sobie. Niech ktoś spróbuje porobić donuty na rezerwie! To samo sie dzieje w misce olejowej! W połowie obrotu brakuje paliwa.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki CA”