piszczacy pasek, strzaly z wydechu i odcinka przy 3000

Wszystko na temat silników CA

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
robacek
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

jw. dzis rano w drodze do pracy bylo wszystko ok stanalem na swiatlach i zaczal piszczec pasek jakis mega glosno jak to przy paskach wskoczylem na wysokie obroty sie ulozyl i przestal wyc ale ciagle minimalnie piszal od tego momentu przyspieszac moglem tylko do 3000 bo powyzej samochod sie dlawil maxymalnie i strzelal z wydechu seriami:) dodam ze ostatnio jakby odczuwalem lekki brak mocy pow 3000 ale to moze byc subiektywne odczucie. moze rozrzad pada? w roznych tematach sa podobne przypadki ale chcialem opisac tu wszystko co sie dzieje dookola. ostatnio tez zaczal strzelac z rury czesciej troche kiedys praktycznie wogole a ostatnio regularnie:) ze zmian to zamontowalem bov'a kilka dni temu.. jakos wroce do domu po pracy jak sie uda i zostawie w warsztacie tylko nie wiem co naprawiac..
rtuber
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Strzelanie to możliwe że przez BOV`a. Tak przeważnie przejawia się objaw przelewania spowodowany montażem BOV`a.

Co do piszczących pasków to sprawdź napięcie, może się lekko coś poluzowało i piszczy :)

[ Dodano: Wto 27 Sty, 2009 12:48 ]
rtuber pisze:Strzelanie to możliwe że przez BOV`a. Tak przeważnie przejawia się objaw przelewania spowodowany montażem BOV`a.

Co do piszczących pasków to sprawdź napięcie :)
Obrazek
Jeszcze Cię Wskrzeszę !!!
ppp
Stały gość
Stały gość

1.Zdemontuj bova i pojeździj bez.Bov może być lipny i pusczać powietrze kiedy nie trzeba.
2.Sprawdź kompresje żeby upewnić się czy rozrząd się nie przestawił.
Awatar użytkownika
robacek
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

ok sprawa wyglada tak:

wracalem samochodem do domu i praktycznie nie dostawal napiecia. wskaznik napiecia powoli spadal z 13 i zatrzymal sie na 9 gdy samochod juz nie mial sily jechac wogole i dlawienie sie i strzelanie mialo juz miejsce przy 1500obr + ostatni kilometr dojechalem bez swiatel do warsztatu. i teraz pytanko co to jest?:) watpie zeby to mialo cos wspolnego z bovem raczej alternator czy jakas pompa wody czy cos.. z ciekawostek nie dziala mi czujnik temperatury choc nie wiem czy to ma wplyw jakikolwiek:)
Awatar użytkownika
Dario_s13
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

Moim zdaniem padł alternator :)

Kiedyś przerabiałem ten temat i winny był właśnie alternator :wink:

A objawy były takie jak u ciebie :)
"I drift not because it is a quicker way around a corner, but the most exciting way" Keiichi Tsuchiya
Awatar użytkownika
robacek
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

okazalo sie ze sruba od alternatora wypadla i malo co mi sie nie urwal. przykrecenie go naprawilo problem i przy okazji stukanie ktore mialem przy 3000+ ustało wiec to byl alternator obijajacy sie o wszystko wokol:P

za to po odebraniu od mechanikow dziwnym trafem nowa rzecz padła... bov jezdzony moze z tydzien zaczal puszczac powietrze chyba;/ generalnie jak przyspieszam mocniej to swiszczy mi cos. nie tak jak przy wypuszczaniu powietrza z bova jest to inny dzwiek taki świst przerywany nie wiem co z tym zrobic;/ a jesli to bov to jak go naprawic;/ na forum jest troche o problemie z bovem myslicie ze to standardowo sprezyna za słaba i musze mocniejsza wstawic? gzdie taka sprezyne mozna kupic?
rtuber
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

a co to za BOV ?
Obrazek
Jeszcze Cię Wskrzeszę !!!
Awatar użytkownika
robacek
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

taki ala blitz. robiony pod ten model blitza http://img73.imageshack.us/my.php?image ... 003it4.jpg z regulacja.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki CA”