Bolid nie odpala(s13)

Wszystko na temat silników CA

Moderator: Moderator

caspi
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

Witam mam mały problem z moim bolidem,dzisiaj podjechalem na stacje zgasiłem autko zatankowałem i po próbie odpalenia autko zrobiło "cyk" i juz nie odpala!Dodam że nic w kokpicie nie działa oprócz świateł awaryjnych i świateł drogowych!nysa przed odpaleniem miała włączone na maxa ogrzewanie razem z nawiewem oraz światła,więc może jakis byczy bezpiecznik poszedł albo cos się zacieło?!Jak przekręcam kluczyk to nie ma zadnej reakcji ani różnicy,tak jakby nie reagowało na kluczyk(stacyjke)Ale zawsze jak odłączałem i podłączałem akumulator to była jakaś reakcja(małe piski,trzaski pod machą)a teraz zupełnie nic!proszę o pomoc!!
Awatar użytkownika
borimichal
-#Moderator
-#Moderator

Zaraz obok akumlatora masz puszke z bezpiecznikami,tego najwiekszego zauwazysz odrazu,pewnie to on sie przejaral.
pozdrawiam
caspi
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

Niestety to nie to,wszytkie bezpieczniki są OK!Bolid dalej dead!pomocy :(
Awatar użytkownika
TiGRA
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Może to zabrzmi banalnie, ale weź do ręki miernik i sprawdź jaki prąd daje akumulator.
Może akum DEAD, a nie nismo DEAD.
Problem może się okazać banalny.
Sprawdż kable i stan połączeń rozrusznika i innych komponentów.
Wymień klemy na solidne.
Wyczyść styki wszystkie które będziesz w stanie, a resztę zleć jakiemuś zaprzyjaźnionemu specowi.
Jeszcze jedno... wsłuchaj sie w odgłosy po przekręceniu kluczyka o każdy stopień.
Zwróć uwagę na odgłos pompy paliwa //dźwięk z bagażnika//
Jeśli nic nie słychac to razej akum padł.

Może tak się dziac jak masz alternator padnięty >> nie będzie ci akuma ładował
Sprawdź też alternator.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Awatar użytkownika
Pajak2444
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

a wtyczka przy stacyjce jest na miejscu ???
Sprzedam SHORT SHIFTERY ,, downpipy , frontpipy 3", zegary SWOOSH i SAGA 52mm i 60mm
Awatar użytkownika
domino
-#Administrator
-#Administrator

moga byc dwie przyczyny jak juz wczesniej koledzy nadmienili
-walnieta cela w akumulatorze
-brak ładowania od alternatora

po ostatnich mrozach to sa najczestsze uszkodzenia jakie wystepuja w samochodach - elektrycy maja pelne rece rooty
Zdrowaś turbino, powietrzaś pełna, gaz z Tobą Błogosławionaśty między kolektorami i błogosławiony owoc żywota twojego moment. Święta turbino, matko mocy, módl się za nami wolnymi, teraz i w godzinę braku wachy amen.

www.oknadomino.pl
Awatar użytkownika
EnDrIu
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

Pajak2444 pisze:a wtyczka przy stacyjce jest na miejscu ???
Skoro dzialaja awarie i dlugie to Pajak pewnie ma racje to problem ze stacyjka.
Było: 200sx s13 SR20DET
Jest: 200sx s13 CA18DET

Sprzedam s13
topics20/s-s13-18t-z-gt28rs-vt31839.htm#288454
Awatar użytkownika
domino
-#Administrator
-#Administrator

oo tego nie doczytalem to rzeczywiscie pajak moze miec racje
Zdrowaś turbino, powietrzaś pełna, gaz z Tobą Błogosławionaśty między kolektorami i błogosławiony owoc żywota twojego moment. Święta turbino, matko mocy, módl się za nami wolnymi, teraz i w godzinę braku wachy amen.

www.oknadomino.pl
caspi
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

No dobra kable,klemy i akumulator sprawdzone i dalej nic!Akumulator dałem zupełnie nowy i nie ma żadnej reakcji jak przekręcam kluczyk!Rozkręciłem stacyjke i sprawdzałem napięcie na każdym kablu dochodzącym do stacyjki i ...NIC!Dzisiaj do sprawdzenia poszedł autoalarm i nie dochodzi do niego żadne napięcie ale jak wcześniej pisałem światła się włączają(otwierają)i awaryjne też chodzą!Gdzie dokładnie jest ta wtyczka zaraz przy stacyjce czy gdzieś na tyłach deski??!Znacie może kogoś w Bydgoszczy lub okolicach kto ewentualnie mógłby się z tym uporać??thx
Awatar użytkownika
daniopl
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

A ja mam Caspi takie pytanie. Jak przekrecasz kluczyk to zegarek si gasnie ? I jak masz cykanie o ktorym mowiles to jest to jeden raz czy kilka razy po przekreceniu stacyjki do odpalenia? Ja tak mialem jak mi sie rozruch zaciol. Nic nie ruszylo tylko resetowalo sie wszystko i cykal rozrusznik.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki CA”