P.S.Wiecie może gdzie kupić cały komplet uszczelek do silnika bo widziałem ze na ebayu są takie zestawy po 150 $ , ja dorabiam sobie uszczelkę metalową w "J&M WYRÓB USZCZELEK" a resztę z intercarsu ...
Uszczelka głowicy
Moderator: Moderator
No takiego porównania sie nie spodziewałem lecz daje do myślenia
. Na razie jedno co mnie zaszokowało to moment z jakim dokręcone były śruby głowicy , ponieważ zęby odkręcić je potrzebowałem prawie 3 metrowej rury , na pewno wiecie ocb.
P.S.Wiecie może gdzie kupić cały komplet uszczelek do silnika bo widziałem ze na ebayu są takie zestawy po 150 $ , ja dorabiam sobie uszczelkę metalową w "J&M WYRÓB USZCZELEK" a resztę z intercarsu ...
- TURBO maniac
- Stały gość

- Kontakt:
Podgrzeje trochę kotleta bo od pewnego czasu dręczy mnie jedna sprawa odnośnie uszczelki pod głowe:
czy lepiej zastosować OEM NISSAN czy COMETIC???
Motor CA18DET - moc około 280-290KM
- T28 1,2 bara (czasem może ciut więcej)
- wydech kpl 2,5"
- FMIC,
- czipy, mody rozrządu itp. itd...
Ogarnia ktoś konkretnie temat, która będzie lepsza do takiego setupu?
czy lepiej zastosować OEM NISSAN czy COMETIC???
Motor CA18DET - moc około 280-290KM
- T28 1,2 bara (czasem może ciut więcej)
- wydech kpl 2,5"
- FMIC,
- czipy, mody rozrządu itp. itd...
Ogarnia ktoś konkretnie temat, która będzie lepsza do takiego setupu?
Gdy dał gazu to wał urwoł, bo pod maską było TURBO!
ja pare uszczelek juz wyminilem (ca i sr) i z czystym sumieniem moge powiedziec ze wszystkie uszczelki to g... w porownaniu z greddy... troche kosztuje (600zl do sr) ale roznica w jakosci mega... polecam
- TURBO maniac
- Stały gość

- Kontakt:
Na nissantech też była burzliwa dyskusja na ten temat i z tego co zaobserwowałem to na cometica skarżyli się tylko ci co wkładali je do SR, nikt kto ma CA na niego nie narzekał.
Gdy dał gazu to wał urwoł, bo pod maską było TURBO!