ca18det czy sr20det

Wszystko na temat silników CA

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
ziperr
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

haha... ok, troche zle odczytalem twoje przeslanie ;)

swoja droga - najwiecej usmiechnietych paszczek to troche slaby wyznacznik tzn. kiedys byl maly wybor i wiekszosc brala exedy i sobie chwalila, pozniej nowi sie pytali i brali exedy i nie narzekali... i tak w kolko ;)
nie przecze, ze exedy to dobra firma, bo sam chcialem takie brac, ale w sumie to mozna powiedziec, ze exedy jest dla aut z lekkimi modami tzn. do ok.320KM (w SR), a pozniej to juz wchodza inne firmy :D ... IMO ofkorz

ORC - gdyby mieli lepsze "przedzialy mocowe" to pewnie ich bym wzial, a nie ACT, ale i tak nie mam co narzekac ;)
'Nigdy nie jest źle, ale zawsze może być lepiej' ;]
Awatar użytkownika
ODINN
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

u mnie bylo exedy, i sie niestety slizgalo, a ledwo 250-270hp bylo.

chiba po prostu bylo zuzyte w takim razie... :mrgreen:

Przedzialy "mocowe"? cenowe chyba... :P no ale lekkie kolo zamachowe prawie gratis... :mrgreen:

W kazdym razie, wybor sprzeglowy - mniej wiecej tak jak napisalem, jak na 350KM to mozna jeszcze niedrogo, aczkolwiek to juz zalezy od fantazji kupujacego...
Kolektory dolotowe & wydechowe, wydechy, przepustnice, intercoolery, chlodnice, szyny paliwowe, aluminiowe zbiorniki paliwa.
pitbull
Coś już wiem
Coś już wiem

ODINN robi swoje CA od lat(21.08.2006: s13 zakupiona.) RAFi tez , ja ci radze jak sie nie chcesz uzaleznic od CA to kup SRA wtedy bedziesz jezdzil a nie naprawial :)
Awatar użytkownika
ODINN
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

pitbull pisze:ODINN robi swoje CA od lat(21.08.2006: s13 zakupiona.) RAFi tez , ja ci radze jak sie nie chcesz uzaleznic od CA to kup SRA wtedy bedziesz jezdzil a nie naprawial :)
u mnie jest taki problem, "ze nie robie", bo nie mam czasu - po prostu przez wieksza czesc roku nie ma mnie w polsce, czasem wpadam ale np na tydzien, dwa, i mam kupe innych spraw do zalatwienia...

co innego by bylo jakbym mial tego trupa pod domem non stop, pewnie ciagle bym przy nim siedzial dopuki bym nie zrobil...

A tak, to wpadne, wybebesze, spawne tu i tam, znajde nowa rzecz do zrobienia/zaplanowania i musze od razu wracac...

ehhh.

:mrgreen:

Jak ktos ma czas i kase (niekoniecznie qpe) to bez problemu oba silniki ogarnie... a jak nie masz choc jednej z tych rzeczy to sie robi... no nic sie nie robi... :mrgreen:

ps - luknij na forum po tematach, ktos chcial w poznaniu remont CA robic, a zauwazylem ze chyba "sie oferujesz" do takich zabaw?
Kolektory dolotowe & wydechowe, wydechy, przepustnice, intercoolery, chlodnice, szyny paliwowe, aluminiowe zbiorniki paliwa.
pitbull
Coś już wiem
Coś już wiem

Bo remont CA to nie jest jakas technologia z NASA. Mam juz remont CA i SR za soba.
Tak naprawde zawsze wynioslo to 1.5 raza tyle co zakladalem z górką ale przyjemnosc jazdy SR-em jak dla mnie jest duzo wieksza :) A poza tym kto tak naprawde mial prolem z Y-kami w SR-ce ? bo wiekszosc panikuje. Ja krecilem ca do 8200 i uwazam ze pod tym wzgledem bylo SUPER ale mialem oba i wybieram SR-a ze wzgledu na zastosowanie driftowe. Jesli mialbym jezdzic "stritrajsingowo" to moze pokusilbym sie o CA.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki CA”