Jak w temacie!
Potrzebny jak najszybciej !!!
ewentualnie wskazowki gdzie i jak pomierzyc zeby były zawarte WSZYSTKIE informacje niezbedne do WYPRODUKOWANIA NOWEGO WAŁU KORBOWEGO !!!
Wał typu billet made in china !!
Ceny.... REWELACYJNE !!!
Prosze o pomoc, mam wał pod reka wiec jestem w stanie pomierzyc wszystko, tylko potrzebny jest jeszcze ktos kto to ładnie narysuje- najlepiej bezposrednio w jakims programie komputerowym.
ODINN postaraj sie bo mozemy od razu zamówic FULL COUNTERED.
Czy jest ktos kto studiuje na politechnice budowe silnikow??
Albo jakis inny kierunek na wydziale mechanicznym ??
Przydałoby sie zaprojektowac "nieniszczący sie" wał do CA , tzn. :
-dokładnie policzone przeciwwagi z zaznaczeniem ze przeciwwagi beda zaostrzone
-rozrysowanie kształtu który bedzie redukował drgania wewnetrzne
http://www.tomei-p.co.jp/_2003web-catal ... _rset.html
Co jeszcze możnaby poprawic w tym wale korbowym??
Wstepna wizje wyglądu wału juz mam.
teraz trzeba to przerzucic na papier i na ekran.
Gra jest naprawde warta świeczki:
-pp 1 dlatego ze coraz trudniej dostac wał do CA w dobrym stanie
-po 2 bo mozemy od razu zamówic wał CA20DET(trzeba jednak znalezc dokumentacje silnika ca20e i porównac wysokość bloków i długosc korbowodow- RB28 ma o 2mm krótsze korbowody, wiec i w naszym wypadku plan moze sie udać, tym bardziej ze producent wałów jest producentem KORBOWODOW H-Beam.
Wrzucajcie wszelkie propozycje jakie macie odnosnie wału ca18.
prosze moderatora o podwieszenie tematu
osobiscie myslalem o ZWIEKSZENIU srednicy czopów glownych i korbowych, musze jednak sprawdzic czy wymuszone przez to wieksze korbowody zmieszcza sie w bloku.
Rysunek Techniczny WAŁ KORBOWY CA18DET
Moderator: Moderator
Sprzedam SHORT SHIFTERY ,, downpipy , frontpipy 3", zegary SWOOSH i SAGA 52mm i 60mm
rysunek rysunkiem, ale na to musi rzucic okiem konstruktor co wie jakie i gdzie sily panuja, zeby wal nie okazal sie chinska turbina
http://www.ext.com.pl - radiolinie, teleinformatyka
to jest firma ktora robi strokery do american muscle, wiec beda wiedzieli jak wykonac wal zeby nieokazal sie lipa.blurek pisze:rysunek rysunkiem, ale na to musi rzucic okiem konstruktor co wie jakie i gdzie sily panuja, zeby wal nie okazal sie chinska turbina
Sprzedam SHORT SHIFTERY ,, downpipy , frontpipy 3", zegary SWOOSH i SAGA 52mm i 60mm
nie chodzi mi o wykonanie a projekt, mowisz o rysunku
wal zostanie wykonany na podstawie rysunku ... jak sie gdzies sciagnie za duzo materialu to moze byc problem, dlatego mowie o tym ze taki rysunek powinien zrobic ktos kto wie sporo na temat mechaniki i konstrukcji takich elementow
wal zostanie wykonany na podstawie rysunku ... jak sie gdzies sciagnie za duzo materialu to moze byc problem, dlatego mowie o tym ze taki rysunek powinien zrobic ktos kto wie sporo na temat mechaniki i konstrukcji takich elementow
http://www.ext.com.pl - radiolinie, teleinformatyka
rysunek jest ostatecznym kształtem i wielkoscia produktu, wiec znajac docelowa wielkosc producent dorabia rysunak na potrzeby obróbki i zostawia naddatek materiału.blurek pisze:nie chodzi mi o wykonanie a projekt, mowisz o rysunku
lukne na sxoca
to ma byc w autocadzie czy co ?
[ Dodano: Wto Maj 01, 07 23:29 ]
mysle ze to cie zainteresuje Pajak ---> http://sxoc.com/vbb/showthread.php?t=248238
mysle ze to cie zainteresuje Pajak ---> http://sxoc.com/vbb/showthread.php?t=248238
Kolektory dolotowe & wydechowe, wydechy, przepustnice, intercoolery, chlodnice, szyny paliwowe, aluminiowe zbiorniki paliwa.
wiec pozostaje przy 83,6mm i bloku ca18det, za duzo zabawy z przerobkami bloku ca20e.ODINN pisze:lukne na sxoca
najgorsze jest to ze juz licytuje ksiazki serwisowe do bluebirda i nieda sie wycofac oferty- 40 euro bedzie niewykorzystane w praktyce, zato powiekszy sie nasza biblioteka download.
-
Hortex51
- Proszę nie bić nowego

- Kontakt:
Witam,
Mogę zrobić projekt w AutoCADzie, tzw. wykonawczy, czyli to co potrzeba do produkcji. Potrzebuję oczywiście masę informacji, dokładne wymiary wraz z pasowaniem i dokładnością obróbki powierzchni.
Pozdrawiam,
Tomasz
Mogę zrobić projekt w AutoCADzie, tzw. wykonawczy, czyli to co potrzeba do produkcji. Potrzebuję oczywiście masę informacji, dokładne wymiary wraz z pasowaniem i dokładnością obróbki powierzchni.
Pozdrawiam,
Tomasz
As real as it gets!
ja niestety niedoprowadziłem poki co rysunku ani pomiarow do konca, a ze cwilowo siedze jeszcze w DK to niezabardzo mam jak podac wymiary a tym bardziej ze jesli podawac wymiary to tylko rysujac dokladnie wal na kartce by moc dokladnie naniesc dane wymiarowe.Delek pisze:Dobry pomysl Pajak. Kolega studiuje na SIMRze na PW. Powiedział,że jesli bedzie miał wszystkie wymiary itp to może zrobić rysunek.
Ciekawe ile by kosztowało zrobienie takiego wału?
Koszt wału typu billet w usa to 1200$, w chinach billet 500$
Jak już ktoś wykona rysunek w autocadzie to ja mogę załatwić policzenie wytrzymałości. Pracuję w firmie gdzie używa się proggramu PRO/Engineer do różnych obliczeń. Ja się na tym nie znam ale moi koledzy owszem. Rysunek z autocada posłuży do stworzeniaa 3D modelu w PRO/Engineerze i uruchomienia szeregu analiz wytrzymałościowych. Jak będzie gotowy rysunek to mój e-mail jest w profilu. Wyślijcie rysunek ja zajmę się modelem i obliczeniami.
Pozdr
Pozdr
pieprzony rysunek w autocadzie jest najwiekszym problemem chyba w tej chwili... eh 
Kolektory dolotowe & wydechowe, wydechy, przepustnice, intercoolery, chlodnice, szyny paliwowe, aluminiowe zbiorniki paliwa.
-
mlodyrumak17
- Coś już wiem

- Kontakt:
zapytam kumpla studiuje budownictwo i cada ma obczajonego jak nie on to jego kumple może skminie projekt wału ale z wytrzymałościami jego to nie pomgę. przepraszam że spytam wykonany taki wał był by kuty ? 
raczej typu " billet"
na razie nie ma sie co paprac, bo dolar w gorze, i to sredniooplacalne by bylo...
na razie nie ma sie co paprac, bo dolar w gorze, i to sredniooplacalne by bylo...
K1 nTechnologies chca za billeta chyba 1200$
Tajwanczyk robiacy waly dla calego swiata 900$
Tajwanczyk robiacy waly dla calego swiata 900$