Udało się ustawić tak na około 700- 900 obrotów ale dopiero dzisiaj sprawdze co się dzieje w czasie jazdy.
Tylko czy po odłączeniu silnika krokowego nie powinny falować obroty?
Może szukam dziury w całym ale jeśli krokowiec jest walnięty to wole od razu wymienić niż czekać aż padnie całkiem.
Spadaj?ce obroty na dohamowywaniu
Moderator: Moderator
-
wisniowyyy
- Proszę nie bić nowego

popatrz sobie czy nie masz zamienionych wtyczek od temp wody z krokowcem, taka zamiana skutkuje upaleniem czujnika temp do ecu i problemami z o obrotami, sprawdzales bledy za pomoca diod w kompie??
Wiec ostatecznie zółta wtyczka ma byc do temp. plynu a zielona do krokowca
(acc).
Wiec ostatecznie zółta wtyczka ma byc do temp. plynu a zielona do krokowca
(acc).
Ostatnio zmieniony czw 10 lip, 2014 20:12 przez szaman, łącznie zmieniany 1 raz.
onepointeightT
--------------------------
Aby wstawić zdjęcia na forum należy(przy użyciu hostingu Zdjęcia Google):
- wrzucić fotki do zdjęcia google,
- dodać zdjęcia do wybranego albumu,
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
-
wisniowyyy
- Proszę nie bić nowego

Teraz kostki są dobrze. Błędów nie sprawdzalem ale zobaczę bo jeszcze nie robiłem tego nigdy
jak kiedys ktos je zamienil to najprawdopodobniej masz padniety czujnik temp dla ecu,
wiec pomierz go wg serwisowki lub sprawdz bledy, jedna z tych metod pokaze ci czy czujnik jest ok, jak nie to nowy z np. intercarsu i wtedy pisz co sie dzieje.
wiec pomierz go wg serwisowki lub sprawdz bledy, jedna z tych metod pokaze ci czy czujnik jest ok, jak nie to nowy z np. intercarsu i wtedy pisz co sie dzieje.
onepointeightT
mam podobny problem więc się podłączę, teraz tak sobie to czytam, a do garażu zajrzę dopiero jutro, może mi ktoś powiedzieć czy moja wtyczka przy krokowcu nie jest czasem żółta? bo nie za bardzo mi wygląda na zieloną, chyba, że mega wypłowiałą 

"Spiritually, everything should be turbo charged" - Turbo Yoda MCM
porownaj kolorem wzgledem drugiej co jest u ciebie wpieta na czujniku temp, ale wyglada mi na zolta;) po drugie sprawdz sobie w serwisowce na jakich pinach co jest, we wtczce z krokow a pojawia sie napiecie 5v z tego co kojarze, a omomierzem sprawdz opor w czujniku temp zgodnie z serwisowka, jak nic ci nie wykarze to masz spalony czujnik i trza go wymienic.
onepointeightT
u mnie w CA18DET (nie wiem czy to zbieg oklicznosci po zmianie przepustnicy na ta z KA) po nagrzaniu do stabilnej temperatury ,w czasie jazdy wrzucam na luz i obroty spadaja nawet do 400 obr/min a czasami nawet gasnie.Tak jak napisalem,na zimnym jest ok,tylko wsakzowka dojdzie do stabilnej i tak sie dzieje.
Na jalowym jak stoje wszystko w porzadku.
-Czujnik polozenia przepustnicy jest ok,ustawiony wg serwisowki
-czujnik temp ECU ok-sprawdzalem,wymienialem
-zero nieszczelnosci dolotu
brakuje mi juz pomyslow
Na jalowym jak stoje wszystko w porzadku.
-Czujnik polozenia przepustnicy jest ok,ustawiony wg serwisowki
-czujnik temp ECU ok-sprawdzalem,wymienialem
-zero nieszczelnosci dolotu
brakuje mi juz pomyslow
nadal jest problem ze spadkiem obrotow
podsumowujac:
-zadnych nieszczelnosci,
-krokowy wyczyszczony,sprawny
-czujnik temp. ECU-sprawny
-przepustnica czysta
-czujnik polozenia przepustnicy sprawny ustawiony
-air regulator sprawny
-zaworek od serwa sprawny
-zaworek z tylu kolektora dolotowego sprawny
podsumowujac:
-zadnych nieszczelnosci,
-krokowy wyczyszczony,sprawny
-czujnik temp. ECU-sprawny
-przepustnica czysta
-czujnik polozenia przepustnicy sprawny ustawiony
-air regulator sprawny
-zaworek od serwa sprawny
-zaworek z tylu kolektora dolotowego sprawny
Ostatnio zmieniony śr 17 cze, 2015 19:24 przez rekin528, łącznie zmieniany 2 razy.
bov puszcza?
Przedszkole Montessori FaSolLa
Protest Wyborczy
Mateusz Pucharski
Mój wóz to moja twierdza, w tej twierdzy jem i pierdzę...
Protest Wyborczy
Mateusz Pucharski
u mnie puszczającego bova to było nawet na postoju widać - wystarczyło dodać przepustnicą gazu i odpuścić - po bovie było widać, że zanim się zamknął to mijało zbyt długo czasu i silnik nawet wtedy spadał z obrotów. Jak masz regulację to go skręć a jak nie masz, rozłóż i wsadź mocniejszą sprzężynę albo pod obecną daj podkładki jakieś.
Sykopson - twój problem dotyczy zupełnie czegoś innego, nie związanego z tematem tak na marginesie
Sykopson - twój problem dotyczy zupełnie czegoś innego, nie związanego z tematem tak na marginesie
Ostatnio zmieniony śr 17 cze, 2015 20:31 przez mysza, łącznie zmieniany 2 razy.
Przedszkole Montessori FaSolLa
Protest Wyborczy
Mateusz Pucharski
Protest Wyborczy
Mateusz Pucharski