Podcisnienie, drobna niejasnosc...

Wszystko na temat silników CA

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
dredman
Stały gość
Stały gość

no to niezly burdel ze tak powiem ;)
Ja bowa wlasnie mialem podpietego pod prcsv ale jzu to wywalilem wlasnie i jakos lzej aouto zaczelo odpalac wiec cos padalo podejrzewam...
Co do podlaczen... teraz bowa jak wyczytalem mam wpiac zaraz za przepustinca - po prostu trojniczek i go... tylko ze ja za przepustnica to mam teraz wpiety wezyk z wskaznika boost.
Dobrzed wogole bylo to tam wpiete ?
Wiec teoretyzujac mysle zrobic tak blowa zaraz za przepustnice wladowac a cisnienie do wskaznika boost z tego wezyka co idzie z bloku do regulatora cisnienia ?

Pozdro
prototype79
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

Hmmm do kompletu mozna jeszcze wywalic filtr weglowy. Wtedy w przewod podlaczony za przepustnica wpiac trojnik a do niego bova (na wprost) i wskaznik boost (prostopadle)
Z bloku to nie wiem co ci wychodzi ale raczej nie podcisnienie
Awatar użytkownika
dredman
Stały gość
Stały gość

no mam tak jak widac na zdjeciach ;)
Obrazek
a tak wyglada po ominieciu modulu prcsv
Obrazek
Jak cos zle to krzyczec prosze ;)

k szukam .. i wychodzi na to ze juz od poczatku jak kupilem auto bova mialem zle podlaczonego .. just fun
http://www.xspeed.com.au/manuals/FG-ADM-180SXCA.pdf
Ostatnio zmieniony sob 18 sie, 2012 00:03 przez dredman, łącznie zmieniany 1 raz.
prototype79
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

na moj gust troche za duza platanina przewodow
ja mam troche inaczej
na zdjeciu nr2 podcisnienie z kolektora wpiete prosto do regulatora cisnienia paliwa
z bova i boost wpialem do przewodu pokazanego na zd1
tyle ze na koncu tego przewodu (wywalilem ta puszke do ktorej byl wpiety i na koncu dalem trojnik i do niego bova i wskaznik)
kruciec pod przepustniaca zaslepiony jak rowniez dziura w gumowej rurze pomiedzy turbina a przeplywka
Awatar użytkownika
dredman
Stały gość
Stały gość

k wiec PRCSV wywalony, wszystko podlaczone jak nalezy i:
- auto zaczelo mniej palic
- wzrosla dynamika
- zadnych problemow przy odpalaniu

wiec nie ma co sie zastanawiac tylko WYWALAC TO bo ten ukladzik po tylu latach moze ladnei mieszac a poza tym podcisnienie podlaczac do blowa, zegarow zaraz za przepustnica :) i po klopocie... przynajmniej u mnie ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Silniki CA”