pomocy jak leca podkładki i koło zembate za kołem pasowym
Moderator: Moderator
-
kondor63
- Proszę nie bić nowego

witam mam pytanie bo niepamietam jak leca te podkładki i koło zembate od rozrzadu za kołem pasowym ?? najpierw ta mniejsza podkładka pozniej koło zembate pozniej wieksza podkładka i koło pasowe?? bo rozebrałem to dawno temu i niepamietam. banalne ale bytam z gory dzieki
nissan 200sx
-
kondor63
- Proszę nie bić nowego

moze ktos walnac foto bo mi sie pokickały te wszystkie czesci bo moje dwa silniki lezały rozebrane 3 miechy i teraz siedze i mysle z takim banałem jak juz wszystko gotowe,aby zapiac rozrzad i do budy z motorem:)
nissan 200sx
binio opisal co i jak 
łopatologicznie to masz tak:
-mniejsza podkladka jako pierwsza sladami ocierania sie o pasek klinowy ocenisz w ktora strone ja wlozyc,
-pozniej kolo pasowe rozrzadu wlozone tak zeby po zalozeniu na wal bylo widac oznaczenie (kropka/maly otworek) do ustawiania rozrzadu
-pozniej druga podkladka wieksza i rowniez ustawiona wg sladow po poprzednim montazu
-na koniec kolo pasowe duze pod alternator, pompe wody i klime
foto nie mam na ta chwile, ale w necie da sie cos znalesc np:

łopatologicznie to masz tak:
-mniejsza podkladka jako pierwsza sladami ocierania sie o pasek klinowy ocenisz w ktora strone ja wlozyc,
-pozniej kolo pasowe rozrzadu wlozone tak zeby po zalozeniu na wal bylo widac oznaczenie (kropka/maly otworek) do ustawiania rozrzadu
-pozniej druga podkladka wieksza i rowniez ustawiona wg sladow po poprzednim montazu
-na koniec kolo pasowe duze pod alternator, pompe wody i klime
foto nie mam na ta chwile, ale w necie da sie cos znalesc np:

onepointeightT
--------------------------
Aby wstawić zdjęcia na forum należy(przy użyciu hostingu Zdjęcia Google):
- wrzucić fotki do zdjęcia google,
- dodać zdjęcia do wybranego albumu,
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
--------------------------
Aby wstawić zdjęcia na forum należy(przy użyciu hostingu Zdjęcia Google):
- wrzucić fotki do zdjęcia google,
- dodać zdjęcia do wybranego albumu,
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.