Na początku sory ze o szarpaniu i ze nowy temat ale moje dolegliwości są zupełne inne niż te spowodowane uszkodzoną pompą paliwa, wiec to nie to!!!!
A chodzi o to ze jak silnik złapie trochę temperatury jakieś 2-3 minuty to gdy jade powoli np w korku to szarpie mi tak jak by wachy nie było ale gdy minimalnie mocniej przycisnę na pedał to jest okej żadnego szarpania samochód ładnie plynnie przyspiesza.
Nie da sie płynie ruszyć z miejsca bo sie krztusi utrzymanie prędkości 20 km/h tez raczej nie możliwe. Poza miastem jest ok przy 90 km/h ale jazda w miescie to masakra co to może być ?? POMOCY!!!
Do tej pory sprawdziłem :
-świece
- filtr paliwa
krztusi s13 na cieplym podczas spokojnej jazdy ( nie pompa )
Moderator: Moderator
Grzebałeś coś przy CAS`ie 
Od jak dawna masz takie objawy , pojawiły się nagle czy jak ??
Od jak dawna masz takie objawy , pojawiły się nagle czy jak ??

Jeszcze Cię Wskrzeszę !!!
Może po rozgrzaniu pada Ci powoli jakaś cewka i czasami jest coś nie halo?
U mnie pierwsze objawy były takie, że czasami auto w trakcie rozgrzewania potrafiło zachowywać się jak by właśnie brakowało paliwa, a później po dłuższym okresie czasu doszło do tego, że po rozgrzaniu silnika zdychała jedna cewka - co ciekawe na zimno było ok. Po wymianie jest git
Duże szanse są również na przepływomierz. Poszukaj tematów o przepływce i porównaj swoje objawy z tymi dotyczącymi przepływomierza.
U mnie pierwsze objawy były takie, że czasami auto w trakcie rozgrzewania potrafiło zachowywać się jak by właśnie brakowało paliwa, a później po dłuższym okresie czasu doszło do tego, że po rozgrzaniu silnika zdychała jedna cewka - co ciekawe na zimno było ok. Po wymianie jest git
Duże szanse są również na przepływomierz. Poszukaj tematów o przepływce i porównaj swoje objawy z tymi dotyczącymi przepływomierza.
Przedszkole Montessori FaSolLa
Protest Wyborczy
Mateusz Pucharski
Mój wóz to moja twierdza, w tej twierdzy jem i pierdzę...
Protest Wyborczy
Mateusz Pucharski
Mój wóz to moja twierdza, w tej twierdzy jem i pierdzę...
W sumie przeczyszczenie przepływki to żaden problem kilka minut roboty i jedna z przyczyn wyeliminowana.

Jeszcze Cię Wskrzeszę !!!
- SKYLINE R34
- Stały gość

Witam!
mam ten sam problem! myslalem ze to bov ale wyczyścilem i dalej to samo!:/ przy okazji po wyczyszczeniu bov-a jak sie silnik zagrzeje to przygasa mi motor na wolnych obrotach! chodzi tylko tylko tak na 200 obr. i po czasie gasnie!:/ ale nie zawsze. nieraz chodzi normalnie. nie wiem co jest nie tak! HELP!!:((
mam ten sam problem! myslalem ze to bov ale wyczyścilem i dalej to samo!:/ przy okazji po wyczyszczeniu bov-a jak sie silnik zagrzeje to przygasa mi motor na wolnych obrotach! chodzi tylko tylko tak na 200 obr. i po czasie gasnie!:/ ale nie zawsze. nieraz chodzi normalnie. nie wiem co jest nie tak! HELP!!:((
Było s13
Jest s14a
Jest s14a
- TiGRA
- Postojebca

- Kontakt:
Prosty i szybki sposób na sprawdzenie szczelności:
potrzebujemy:
Litrowy KUBUŚ
Woda z płynem do garów>> LUDWIK może być
Trójnik do węży podciśnienia
Kompresor
Opis działania:
1. Wypić KUBUSIA
2. Odpiąć przepływkę
3. W rurę od przepływki wbijamy butle po KUBUSiu.
4. Opaską uszczelniamy.
5. Obsmarować wodą z płynem wszystkie gumowe węże i ogólnie dolot.
6. w jednego węża wpiąć trójnik i podłączyć do kompresora
7. Puszczać 3 bary i zaraz zobaczysz gdzie masz nieszczelność
Jeszcze jakieś pytania??
potrzebujemy:
Litrowy KUBUŚ
Woda z płynem do garów>> LUDWIK może być
Trójnik do węży podciśnienia
Kompresor
Opis działania:
1. Wypić KUBUSIA
2. Odpiąć przepływkę
3. W rurę od przepływki wbijamy butle po KUBUSiu.
4. Opaską uszczelniamy.
5. Obsmarować wodą z płynem wszystkie gumowe węże i ogólnie dolot.
6. w jednego węża wpiąć trójnik i podłączyć do kompresora
7. Puszczać 3 bary i zaraz zobaczysz gdzie masz nieszczelność
Jeszcze jakieś pytania??
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.