Poszukuje posiadaczy s13 z cb-radio.
Moj kumpel posiada takowy sprzet w golfie 5 i zajebiscie mu szpeci antena:/
jesli ktos ma zainstalowana w 200sx to prosilbym o zdjecia:D
z gory dzieki. narxxxx[shadow=indigo][/shadow][glow=blue][/glow]
Ma Kto CB-RADIO W 200sx????????
Moderator: Moderator
Ja tez bym chcial zobaczyc takowego nissana......wlascicielowi wysle plyte cd do powieszenia pod lusterkiemSPOON pisze:Poszukuje posiadaczy s13 z cb-radio.
To nieźle mistrzu, a co to ma do rzeczy?Saint pisze:Ja tez bym chcial zobaczyc takowego nissana......wlascicielowi wysle plyte cd do powieszenia pod lusterkiem
Widać, że radia nie używałeś i nie wiesz, jaka to przydatna sprawa. Oczywiście jak ma się w miarę dobry sprzęt, a nie jakiś szumofon.
Tak czy owak, ja będę śmigał przez całą Europę za miesiąc, więc i GPS i CB zagości na pokładzie. Tak więc, chyba dwie płyty mi się należą?
Jest:
'87 Chevrolet El Camino
'95 BMW 328i
Były:
'90 S13, CA18DET + Walbro 255l/h (rozbity/sprzedany)
'99 S14A, SR20DET + PowerFC, Scorpion cat-back @1bar (sprzedany)
'87 Chevrolet El Camino
'95 BMW 328i
Były:
'90 S13, CA18DET + Walbro 255l/h (rozbity/sprzedany)
'99 S14A, SR20DET + PowerFC, Scorpion cat-back @1bar (sprzedany)
- rysiul123
- Coś już wiem

- Kontakt:
Dziwne połączenie płyta CD i radio CB. Ja mam radio CB w s13 i nieraz uchroniło mnie przed zapłaceniem mandatu. Antenę mam na magnes długość około 70cm umieszczona na dachu, i wygląda to tak nieźle.
Ostatnio zmieniony pn 09 kwie, 2007 14:15 przez rysiul123, łącznie zmieniany 1 raz.
power by DRiFT
- sajko
- Proszę nie bić nowego

- Kontakt:
[ Dodano: Pon Kwi 09, 07 13:41 ]
dlatego antena na magnes i pozamiatane
no tak ale tu chyba chodzi o to ze to ma dzialac a nie wygladacSPOON pisze:Poszukuje posiadaczy s13 z cb-radio.
kiedys pisalem: mialem CB (niestety zmienilo nieplanowanie wlasciciela), antene mialem 160cm, na magnes - zasieg swietny, na trasy idealna sprawa, byl tylko jeden minus - przy 170km/h magnes nie wytrzymal, ale przy mniejszych predkosciach bylo ok
Jeszcze raz powiem, na trasy idealna sprawa
Jeszcze raz powiem, na trasy idealna sprawa
http://www.ext.com.pl - radiolinie, teleinformatyka
Jezeli macie antene dachowa, ktora jest wielkosci standardu radiowej to oki, ale sorry jak bym zobaczyl druta na samochodzie sportowym o tradycyjnej wielkosci.....nie ten styl auta.
Co do uzytecznosci CB nie musisz mowic bo w samochodzie ktorym jezdze na co dzien mam od kilku lat to urzadzonko.....ale nissana nie oszczpecil bym tym drutem
Co do uzytecznosci CB nie musisz mowic bo w samochodzie ktorym jezdze na co dzien mam od kilku lat to urzadzonko.....ale nissana nie oszczpecil bym tym drutem
ja mam antenke 70cm na magnes mildanda na trase tylko zalkadam na dach i opieram o spryskiwacz zeby nie zwialo bo przy 210 w innym miejscu antenke mi zerwalo
bardzo nieciekawe przezycie naszczescie nic sie nie stalo poza mamymi ryskami
[you] pozdro
-
marcin23
Uważam że CB to super sprawa,i na dalekich trasach sprawdza się w 100%,wiadomo jednak ze jakośc i zasięg zależą od długości anteny i jakoś nie wyobrażam sobie nyski ze sterczącym badylem na dachu. No ale to tylko moje zdanie.
I ja w swoich wypociach chcialem to przekazac......przykro mi ze tak wyszla exstraligowa inauguracja sezonu w Twoim miescie...Pozdrawiammarcin23 pisze:Uważam że CB to super sprawa,i na dalekich trasach sprawdza się w 100%,wiadomo jednak ze jakośc i zasięg zależą od długości anteny i jakoś nie wyobrażam sobie nyski ze sterczącym badylem na dachu. No ale to tylko moje zdanie.
Niestety antena jest zawsze jakims kompromisem
Wiec albo dobra antena, albo wyglad auta.
CB to 27MHz czyli 11 metrow. Antena np. 1/2 fali to 5.5m 1/4 fali to 2.75m.
W antenach samochodowych dlugosc anteny wydluzana jest cewka, skaracamy wtedy oczywiscie jej dlugosc jednak pogarsza nam sie zysk. Co do zysku podawanego na antenach CB to nalezy go brac z przymrozeniem oka. Normalnie przyjmuje sie ze dipol otwarty 1/2fali ma zysk rowny 0db - jednak jak to bywa w sprzecia audio producenci wymyslili sobie rozne inne normy tak aby podawany zysk ladnie wygladal w reklamach.
Antena magnetyczna ma kolejne wady czyli brak dobrego polaczenia z masa, odbywa sie ono przez ekran w kablu
co powoduje problem dobrego wystrojenia takiej anteny w calym zakresie pasma. W najlepszym przypadku bedzie to tylko pogorszenie zasiegu, w gorszym poslanie tranzystorow z koncowki do krainy wiecznych lowow 
To mniejwiecej tak w skrocie
CB to 27MHz czyli 11 metrow. Antena np. 1/2 fali to 5.5m 1/4 fali to 2.75m.
W antenach samochodowych dlugosc anteny wydluzana jest cewka, skaracamy wtedy oczywiscie jej dlugosc jednak pogarsza nam sie zysk. Co do zysku podawanego na antenach CB to nalezy go brac z przymrozeniem oka. Normalnie przyjmuje sie ze dipol otwarty 1/2fali ma zysk rowny 0db - jednak jak to bywa w sprzecia audio producenci wymyslili sobie rozne inne normy tak aby podawany zysk ladnie wygladal w reklamach.
Antena magnetyczna ma kolejne wady czyli brak dobrego polaczenia z masa, odbywa sie ono przez ekran w kablu
To mniejwiecej tak w skrocie
Ostatnio zmieniony pn 09 kwie, 2007 16:36 przez ToM, łącznie zmieniany 1 raz.
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #005/06 Nie jestem alkoholikiem jestem koneserem bo pić nie muszę, piję bo lubię ...[/scroll]
-
marcin23
"I ja w swoich wypociach chcialem to przekazac......przykro mi ze tak wyszla exstraligowa inauguracja sezonu w Twoim miescie...Pozdrawiam" napisał Saint
Dzięki, jakoś to rozchodzę. A Ty z Bydzi jesteś??
Pozdo
Pozdo
Nie ale speedway to moja pasja i wiem o nim tyle co Cziko i Brt razem wzieci o nissanachmarcin23 pisze:"I ja w swoich wypociach chcialem to przekazac......przykro mi ze tak wyszla exstraligowa inauguracja sezonu w Twoim miescie...Pozdrawiam" napisał Saint
Pozdo
Ale szkoda....nowy stadion, wszystko z pompa a tu dupa.......ciekawy sezon bedzie
-
SPOON
Akurat drodzy towazysze wiem jakie sa zalety z CB-RADIA. Ale mi chodzi o estetyke!!!!!!
W golfie piatce jest znosna,ale golf to "taka brylka" na kulkach, krutka maska, dosc wysoki.
Natomiast 200sx. Sportowy przecinak, niziutki i jakos niemoge sobie wyobrazic go z antenka:/ zwlaszcza taka ktora ma ponad metr glugosci!!!!!! Dlatego dzieki wszystkim za odpowiedz, ale mialbym prozbe do:
*LULF
*BLUREK
*RUSIUL123
JEZELI POSIADACIE W SWOIM SX'IE ANTENY CB TO JEDNAK PROSILBYM O ZDJECIA JAK TO WYGLADA. JEDNAK DLA MNIE NAJWAZNIEJSZY JEST WYGLAD I ZGADZAM SIE Z OPINIA SAINT'A ZE AUTO SPORTOWE Z WIELKIM "DRUTEM" NA DACHU JEST DELIKATNIE MOWIAC NIENAMIEJSCU. WIEC JEDNAK PROSILBYM O ZDJECIA.
Z GORY DZIEKI.
NARXXX
W golfie piatce jest znosna,ale golf to "taka brylka" na kulkach, krutka maska, dosc wysoki.
Natomiast 200sx. Sportowy przecinak, niziutki i jakos niemoge sobie wyobrazic go z antenka:/ zwlaszcza taka ktora ma ponad metr glugosci!!!!!! Dlatego dzieki wszystkim za odpowiedz, ale mialbym prozbe do:
*LULF
*BLUREK
*RUSIUL123
JEZELI POSIADACIE W SWOIM SX'IE ANTENY CB TO JEDNAK PROSILBYM O ZDJECIA JAK TO WYGLADA. JEDNAK DLA MNIE NAJWAZNIEJSZY JEST WYGLAD I ZGADZAM SIE Z OPINIA SAINT'A ZE AUTO SPORTOWE Z WIELKIM "DRUTEM" NA DACHU JEST DELIKATNIE MOWIAC NIENAMIEJSCU. WIEC JEDNAK PROSILBYM O ZDJECIA.
Z GORY DZIEKI.
NARXXX
to jak najwazniejszy dla was jest wyglad to przestrzegajcie przepisow albo postawcie auto za szyba
kurde mam tyle czasu nissana(wiecej stoi niz jezdzi
)ale ja nie kupilem go dla wygladu(jest kilka fajniejszych wizualnie aut w tym przedziale cenowym) tylko dla tylnego napedu i turbiny-czyli dla sprawiania frajdy z jazdy i latwosi podnoszenia mocy
podsumowujac
nissan ma jezdzic a nie wygladac-to nie calibra
kurde mam tyle czasu nissana(wiecej stoi niz jezdzi
podsumowujac
nissan ma jezdzic a nie wygladac-to nie calibra