Ma Kto CB-RADIO W 200sx????????

Porady i problemy związane z muzą

Moderator: Moderator

SPOON

Poszukuje posiadaczy s13 z cb-radio.

Moj kumpel posiada takowy sprzet w golfie 5 i zajebiscie mu szpeci antena:/

jesli ktos ma zainstalowana w 200sx to prosilbym o zdjecia:D

z gory dzieki. narxxxx[shadow=indigo][/shadow][glow=blue][/glow]
Saint
Coś już wiem
Coś już wiem

SPOON pisze:Poszukuje posiadaczy s13 z cb-radio.

Ja tez bym chcial zobaczyc takowego nissana......wlascicielowi wysle plyte cd do powieszenia pod lusterkiem
Awatar użytkownika
ntr
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Saint pisze:Ja tez bym chcial zobaczyc takowego nissana......wlascicielowi wysle plyte cd do powieszenia pod lusterkiem
To nieźle mistrzu, a co to ma do rzeczy?
Widać, że radia nie używałeś i nie wiesz, jaka to przydatna sprawa. Oczywiście jak ma się w miarę dobry sprzęt, a nie jakiś szumofon.

Tak czy owak, ja będę śmigał przez całą Europę za miesiąc, więc i GPS i CB zagości na pokładzie. Tak więc, chyba dwie płyty mi się należą? :lol:
Jest:
'87 Chevrolet El Camino
'95 BMW 328i

Były:
'90 S13, CA18DET + Walbro 255l/h (rozbity/sprzedany)
'99 S14A, SR20DET + PowerFC, Scorpion cat-back @1bar (sprzedany)
Awatar użytkownika
rysiul123
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Dziwne połączenie płyta CD i radio CB. Ja mam radio CB w s13 i nieraz uchroniło mnie przed zapłaceniem mandatu. Antenę mam na magnes długość około 70cm umieszczona na dachu, i wygląda to tak nieźle.
Ostatnio zmieniony pn 09 kwie, 2007 14:15 przez rysiul123, łącznie zmieniany 1 raz.
power by DRiFT
Awatar użytkownika
sajko
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

[ Dodano: Pon Kwi 09, 07 13:41 ]
SPOON pisze:Poszukuje posiadaczy s13 z cb-radio.

no tak ale tu chyba chodzi o to ze to ma dzialac a nie wygladac :roll: dlatego antena na magnes i pozamiatane
Awatar użytkownika
blurek
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

kiedys pisalem: mialem CB (niestety zmienilo nieplanowanie wlasciciela), antene mialem 160cm, na magnes - zasieg swietny, na trasy idealna sprawa, byl tylko jeden minus - przy 170km/h magnes nie wytrzymal, ale przy mniejszych predkosciach bylo ok

Jeszcze raz powiem, na trasy idealna sprawa
http://www.ext.com.pl - radiolinie, teleinformatyka
Saint
Coś już wiem
Coś już wiem

Jezeli macie antene dachowa, ktora jest wielkosci standardu radiowej to oki, ale sorry jak bym zobaczyl druta na samochodzie sportowym o tradycyjnej wielkosci.....nie ten styl auta.

Co do uzytecznosci CB nie musisz mowic bo w samochodzie ktorym jezdze na co dzien mam od kilku lat to urzadzonko.....ale nissana nie oszczpecil bym tym drutem
Awatar użytkownika
Łulf
Coś już wiem
Coś już wiem

ja mam antenke 70cm na magnes mildanda na trase tylko zalkadam na dach i opieram o spryskiwacz zeby nie zwialo bo przy 210 w innym miejscu antenke mi zerwalo :? bardzo nieciekawe przezycie naszczescie nic sie nie stalo poza mamymi ryskami
[you] pozdro
marcin23

Uważam że CB to super sprawa,i na dalekich trasach sprawdza się w 100%,wiadomo jednak ze jakośc i zasięg zależą od długości anteny i jakoś nie wyobrażam sobie nyski ze sterczącym badylem na dachu. No ale to tylko moje zdanie.
Saint
Coś już wiem
Coś już wiem

marcin23 pisze:Uważam że CB to super sprawa,i na dalekich trasach sprawdza się w 100%,wiadomo jednak ze jakośc i zasięg zależą od długości anteny i jakoś nie wyobrażam sobie nyski ze sterczącym badylem na dachu. No ale to tylko moje zdanie.
I ja w swoich wypociach chcialem to przekazac......przykro mi ze tak wyszla exstraligowa inauguracja sezonu w Twoim miescie...Pozdrawiam
Awatar użytkownika
ToM
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Niestety antena jest zawsze jakims kompromisem :) Wiec albo dobra antena, albo wyglad auta.
CB to 27MHz czyli 11 metrow. Antena np. 1/2 fali to 5.5m 1/4 fali to 2.75m.

W antenach samochodowych dlugosc anteny wydluzana jest cewka, skaracamy wtedy oczywiscie jej dlugosc jednak pogarsza nam sie zysk. Co do zysku podawanego na antenach CB to nalezy go brac z przymrozeniem oka. Normalnie przyjmuje sie ze dipol otwarty 1/2fali ma zysk rowny 0db - jednak jak to bywa w sprzecia audio producenci wymyslili sobie rozne inne normy tak aby podawany zysk ladnie wygladal w reklamach.

Antena magnetyczna ma kolejne wady czyli brak dobrego polaczenia z masa, odbywa sie ono przez ekran w kablu :) co powoduje problem dobrego wystrojenia takiej anteny w calym zakresie pasma. W najlepszym przypadku bedzie to tylko pogorszenie zasiegu, w gorszym poslanie tranzystorow z koncowki do krainy wiecznych lowow ;)

To mniejwiecej tak w skrocie :)
Ostatnio zmieniony pn 09 kwie, 2007 16:36 przez ToM, łącznie zmieniany 1 raz.
[scroll]>>>ORDYNUSS TEAM<<< member #005/06 Nie jestem alkoholikiem jestem koneserem bo pić nie muszę, piję bo lubię ...[/scroll]
marcin23

"I ja w swoich wypociach chcialem to przekazac......przykro mi ze tak wyszla exstraligowa inauguracja sezonu w Twoim miescie...Pozdrawiam" napisał Saint

Dzięki, jakoś to rozchodzę. A Ty z Bydzi jesteś??
Pozdo
Saint
Coś już wiem
Coś już wiem

marcin23 pisze:"I ja w swoich wypociach chcialem to przekazac......przykro mi ze tak wyszla exstraligowa inauguracja sezonu w Twoim miescie...Pozdrawiam" napisał Saint

Dzięki, jakoś to rozchodzę. A Ty z Bydzi jesteś??
Pozdo
Nie ale speedway to moja pasja i wiem o nim tyle co Cziko i Brt razem wzieci o nissanach
Ale szkoda....nowy stadion, wszystko z pompa a tu dupa.......ciekawy sezon bedzie
SPOON

Akurat drodzy towazysze wiem jakie sa zalety z CB-RADIA. Ale mi chodzi o estetyke!!!!!!

W golfie piatce jest znosna,ale golf to "taka brylka" na kulkach, krutka maska, dosc wysoki.
Natomiast 200sx. Sportowy przecinak, niziutki i jakos niemoge sobie wyobrazic go z antenka:/ zwlaszcza taka ktora ma ponad metr glugosci!!!!!! Dlatego dzieki wszystkim za odpowiedz, ale mialbym prozbe do:
*LULF
*BLUREK
*RUSIUL123
JEZELI POSIADACIE W SWOIM SX'IE ANTENY CB TO JEDNAK PROSILBYM O ZDJECIA JAK TO WYGLADA. JEDNAK DLA MNIE NAJWAZNIEJSZY JEST WYGLAD I ZGADZAM SIE Z OPINIA SAINT'A ZE AUTO SPORTOWE Z WIELKIM "DRUTEM" NA DACHU JEST DELIKATNIE MOWIAC NIENAMIEJSCU. WIEC JEDNAK PROSILBYM O ZDJECIA.

Z GORY DZIEKI.

NARXXX
Awatar użytkownika
Barni
Stały gość
Stały gość

to jak najwazniejszy dla was jest wyglad to przestrzegajcie przepisow albo postawcie auto za szyba :wink:

kurde mam tyle czasu nissana(wiecej stoi niz jezdzi :wink: )ale ja nie kupilem go dla wygladu(jest kilka fajniejszych wizualnie aut w tym przedziale cenowym) tylko dla tylnego napedu i turbiny-czyli dla sprawiania frajdy z jazdy i latwosi podnoszenia mocy

podsumowujac
nissan ma jezdzic a nie wygladac-to nie calibra :wink:
Zablokowany

Wróć do „Car Audio”