ZALANIE DIESLA BENZYNĄ :(

Moderator: Moderator

Ariel 200SX S13
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Wczoraj z mamuska zajechałem na stacje paliw a ona do baku FORDA MONDEO MKIII TDI wlała zamiast ropy , BENZYNY !!! przejechała na tym kilkadziesiąt kilometrów . auto zgasło a potem działy sie z nim różne dziwne rzeczy ... jakie mogą byc tego skutki ? co wymienic ? i czy mogła przez to pasc turbosprężarka (bo zaczeła ryczec ) ?

P.S. Jak sie kapła to dojechała do stacji benzynowej i dolała więcej ropy niz wlała paliwa i dolała jakiegos płynu który kiedys sie wlewało do wartburgów czyli dwusuwów :P
NISSAN 200SX S13 - Moja PrzyszłośĆ
Awatar użytkownika
roball
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy

jest duża szansa że turbinę szlag trafił - i kilka innych rzeczy...

benzyna pali się w znacznie wyższej temp..
do tego ropa jest spalana w bardzo szerokim zakresie AFR - przy częściowym obciążeniu jest to bardzo uboga mieszanka - w takich warunkach benzyna detonuje (spalanie stukowe)

dużo zależy od tego w jakiej proporcji były zmieszane paliwa
jeśli dało się przejechać aż tyle km to znaczy że tej ropy było stosunkowo dużo..

płynu żadnego się nie lało do dwusuwów, lało się olej (a właściwie leje się dalej)

jedyny płyn który mi przychodzi do głowy to dodatek do benzyny bezołowiowej stosowany do starych silników czterosuwowych..

w każdym razie nic dobrego dla diesla...
Człowiek człowiekowi wilkiem,
a zombie zombie zombie...
Awatar użytkownika
Pajak2444
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

kilkadziesiąt kilometrow na benzynie to calkiem nieamlo jak na diesla
ciekawe jakiego auto miało kopa. hehe
a tak powaznie to zlac cale paliwo z baku, wymiana filtrow paliwa, najlepiej z przelaniem ukladu ropa az do100% pewnosci ze z wtryskiwaczy leje sie ropa, test kompresji i modlić się zeby pompa pwtryskowa działała normalnie, turbo w tym przypadku to najwiekszy pikuś, nowka kosztuki 1800zl, a pompa wtryskowa ponad 4 tysie jak sie UDA.
ale osobiscie kiepsko widze przyszlosc tego silnika.
2 bary+ benzynka bez przepustnicy to calkiem rzeźnicza dawka !!!
Sprzedam SHORT SHIFTERY ,, downpipy , frontpipy 3", zegary SWOOSH i SAGA 52mm i 60mm
Ariel 200SX S13
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Paliwo zostało potem wypompowane ... teraz nie wrzuca go na wysokie obroty bo kumpel mi to polecił żeby tzrymac go na niskich ... turbo sie troche uspokoiło ... no pompa paliwa do wymiany na bank ...ale dzisiaj auto coraz lepiej chodzi wiec myśle że nie będzie wiekszych szkód :P A opony rolowały jak niewiem ;P ona na początku myślała że to śliska droga hehe ;P

[ Dodano: Pon 27 Paź, 2008 15:13 ]
PS nie pompa tylko filtry :P Walnęlo mi sie :P
Awatar użytkownika
Krzysiu
Stały gość
Stały gość

TD wszystko przepali. sam kiedys przez przypadek zalalem 98 zamiast diesla. postrzelal poprychal ale przepalil :)
[scroll][center]*** ORDYNUSS Team *** member # 000,5/06
Jak ja sie przewrócę, to się za swoje przewrócę
[/center][/scroll]
Obrazek
Ariel 200SX S13
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

czyli jak juz turbo spokojniej chodzi to nic mu nie będzie ?? i z pompo wtryskami tez chyba powinno byc wszystko ok :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wszystko o wszystkim”