Witam,z najomy kupił teraz nissana 240 z 94 roku i jest na sprzedaż, to starsza osoba wiek 50 lat, podobał mu się bo miał otwierane swiatła, jednak po 3 misiącach zrozumiał że auto nie jest dla niego i chce mi go sprzedać za 8tys.(dla mnie) zastanawiam się czy kupić, podobno silnik to 2.4 na turbie 180KM...jest założona instalacja gazowa która niestety przerywa podczas jazdy(nikt z nia nie robił przez 2 lata)...
Jako że nie miałem nic wspólnego z żadnymi nissanami, troche się boję, znajomy miał 2 modele 200sx w komisie i oba silniki do remontu, mówi żebym się nie pakował...
No i tak mnie nastraszył że boję się zakupu bo domyślam się ewentualnych kosztów napraw i dostępu częsci do tego samochodu, jest tak tragicznie ,jak jest z tymi samochodami???
Sprawa kolejna, 2.4 turbo wogóle istnieje,a jesli nie to jakie silniki miała 240-stka?
NISSAN 240 rok 94 , w super stanie
Moderator: Moderator
- TURBO maniac
- Stały gość

- Kontakt:
Jak sama nazwa wskazuje 240SX ma motor wolnossący 2,4 R4 więc BEZ TURBO. Jego moc to około 145-150KM. Awaryjności tych silników jest napewno mniejsza niż 1,8 turbo. Co do tego czy warto za tą kasę to nikt Ci nie odpowie. Auto trza zobaczyć i prześwietlić. Na forum jest trochę o 240sx. Użyj opcji SZUKAJ w lewym górnym rogu i temat Ci się rozjaśnineXus pisze:Witam,z najomy kupił teraz nissana 240 z 94 roku i jest na sprzedaż, to starsza osoba wiek 50 lat, podobał mu się bo miał otwierane swiatła, jednak po 3 misiącach zrozumiał że auto nie jest dla niego i chce mi go sprzedać za 8tys.(dla mnie) zastanawiam się czy kupić, podobno silnik to 2.4 na turbie 180KM...jest założona instalacja gazowa która niestety przerywa podczas jazdy(nikt z nia nie robił przez 2 lata)...
Jako że nie miałem nic wspólnego z żadnymi nissanami, troche się boję, znajomy miał 2 modele 200sx w komisie i oba silniki do remontu, mówi żebym się nie pakował...
No i tak mnie nastraszył że boję się zakupu bo domyślam się ewentualnych kosztów napraw i dostępu częsci do tego samochodu, jest tak tragicznie ,jak jest z tymi samochodami???
Sprawa kolejna, 2.4 turbo wogóle istnieje,a jesli nie to jakie silniki miała 240-stka?
Gdy dał gazu to wał urwoł, bo pod maską było TURBO!
-
dszywala
Zależy do czego chcesz eksploatować swojego nissana. Jeśli interesuje Cię tunning i drifting , to nie warto się pakować w 240sx, 2.4 jest troszke mułowaty, szczerze wątpie żeby miał te 150Km.
Jeśli chcesz poczuc przyjemność z jazdy, jednocześnie umiesz już dobrze jeździć rwd to bierz 200sx 1.8T .
Prawdą jest że 240sx'y są mniej awaryjne, z prostego względu, silnik wolnossący nie przeciążony, bez turbiny.
Jeśli ten 240sx ma zrobionego swapa na 1,8T to dowiedz się czy zadbano o wymianę zawieszenia i hamulców,, bo z tego co wiem to 240sx miały gorsze komponenty niż 200sx.
Jeśli chcesz poczuc przyjemność z jazdy, jednocześnie umiesz już dobrze jeździć rwd to bierz 200sx 1.8T .
Prawdą jest że 240sx'y są mniej awaryjne, z prostego względu, silnik wolnossący nie przeciążony, bez turbiny.
Jeśli ten 240sx ma zrobionego swapa na 1,8T to dowiedz się czy zadbano o wymianę zawieszenia i hamulców,, bo z tego co wiem to 240sx miały gorsze komponenty niż 200sx.
-
neXus
swap-u nie było...
Trafiła sie 240 i gosciu mówi że jest na turbie w co wątpiłem, teraz już mam pewność, więc wolę poszukac czegoś innego, myślę nad 200-setką poczekam do sierpnia:)
Obecnie jeżdzę Ecortem mk7 RS(150KM) może jego uturbić
Trafiła sie 240 i gosciu mówi że jest na turbie w co wątpiłem, teraz już mam pewność, więc wolę poszukac czegoś innego, myślę nad 200-setką poczekam do sierpnia:)
Obecnie jeżdzę Ecortem mk7 RS(150KM) może jego uturbić