doprowadzanie do stanu uzytecznosci

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
kamils13
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

mam 2 problemy i licze na pomoc 8)

1 kupielm t28bb z przewodami olejowymi ktore sa do niej przykrecone (dzieki GELO) i nie bardzo wiem jaki wymiar gwintu powinny miec te srobki z oczkiem wkrecane w silnik

2 potrzebuje zestaw seryjny docisk + tarcza exedy. docisk oczywiscie nowy i teraz czy to ma byc docisk z JC lub Inter carsu czy ASO oraz gdzie kupic sama tarcze exedy do s13?

jak ktos cos wie to z gory dziekuje[/quote]

aaa i jak ktos by mial do sprzedania komplet uszczelek na wydech nowy i doby to biore
Awatar użytkownika
hackie
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

jesli chodzi o sprzeglo to najlepiej jakis pozadny docisk valeo bo inny szajs z wyczynowa tarcza smigal nie bedzie :(

jak w t25 jest taki sam gwint to moge zmierzyc a w t28 to nie wiem :(

jesli chodzi o uszczelki to poszukam bo pare kompletow kupowalem - najgorzej bedzie z kolektorem bo co poniektorzy juz sie na uszczelkach przejechali :( podobno najlepsza a ASO ale ja zalozylem jakies zwykle po pare zlotych na paste do wydechow i tez smigala :)
przedewszystkim musisz miec prosty kolektor bo bez tego to uszczelka nawet za 1000zl nie pomoze :( a i jeszcze jedno - sroby trzeba dokrecac z taka sama sila bo tez beda problemy - najlepszym rozwiazaniem klucz dynamometryczny ale kiepsko z dostepem :(
SILVIA CA18ET / T25 / bedzie IC, wiekszy bost i remont nadwozia :)
Awatar użytkownika
kamils13
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

hejka :absolute: dla Ciebie ze wkoncu ktos napisal!!! Problemu porozwiazywane juz praktycznie wszystkie jeszcze w sobote sie wszystko zlozy to zobaczymy czy zadziala jak nalezy. Uszczelki mam od Jarkowego i do tego kolektor wydechowy byl planowany wiec raczej bedzie prosty. Srubki dokupilem w sklepie z hydrauliką silową a docisk mam NKK i mam nadzieje ze da rade bo jak nie to nie bede zadowolony :D. Jeszcze raz dzieki za odpowiedz
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wszystko o wszystkim”