Według biegłych, przekroczenie prędkości...

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
ODINN
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html? ... 158559.095
Według biegłych, przekroczenie prędkości przez Jędrzejczak ponad dopuszczalną podczas manewru wyprzedzania nie może być uznane za naruszenie zasad ruchu drogowego.

hem ? nie zwrocilem na to nigdy uwagi... i nie wiedzialem ze "legalnie tak mozna"... ?
Kolektory dolotowe & wydechowe, wydechy, przepustnice, intercoolery, chlodnice, szyny paliwowe, aluminiowe zbiorniki paliwa.
Awatar użytkownika
roball
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy

no to można śmigać po autostradzie z dowolną prędkością :D
byle lewym pasem :)

w sumie to jak zacznę wyprzedzać we Wrocławiu tak kończę dopiero na pierwszych bramkach przed Krakowem :P
Człowiek człowiekowi wilkiem,
a zombie zombie zombie...
Awatar użytkownika
Barni
Stały gość
Stały gość

tylko zwrocci uwage na to ze to jest OTYLIA
3 biegly ustanowil ze jechala 108km/h ???
to jakim cudem przeleciala 100m poboczem i skasowala tak mocno taki samochod-przeciez to czolg a nie samochod!!!
wolak240sx
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

"co wolno wojewodzie..."
Też mi się nie chce wierzyć w autentyczność tego stwierdzenia
Cała s13 ka na części Z rozbiórki
Pytać
Awatar użytkownika
Pajak2444
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Zgodnie z zasadami ruchu drogowego dopuszcalne jest przekroczenie predkosci podczas manewru wyprzedzania.
Predkosc ta musi zagwarantowac sprawne przeprowadzenie tego manewru, niemoze jednak mocno naruszac przepisów ruchu drogowego.
Wg. szkoleniowca na kursie prawa jazdy dopuszcza sie przekroczenie chyba do 15-19km/h tylko przez czas wykonywania manewru.
maf1evo

Pajak2444 pisze:Zgodnie z zasadami ruchu drogowego dopuszcalne jest przekroczenie predkosci podczas manewru wyprzedzania.
Delikatnie się wtrącę! Otóż żaden Pan Wiesiek ze szkoły jazdy nie jest "prawem". Wszystkie przepisy co wolno a czego nie wolno znajdują się w Ustawach i Rozporządzeniach. Jeżeli Pan Instruktor twierdzi, że wolno przy wyprzedzaniu przekroczyć prędkość (i to w takich dziwnych przedziałach) to niech poda konkretny przepis. Ja do tej pory nie spotkałem się z takim przepisem.
Wracając do Otylii J. to jeżeli biegłt przebiegły tak wyliczył i tak stwierdził, a sąd to uzna mogło by to stanowić precedens sądowy. Szkoda tylko, że RP to nie USA i nie będzie można go zastosować.
Jednak po wyroku trzeba będzie stosować go przy złapaniu na "suszarce" :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Reanimator
Coś już wiem
Coś już wiem

to jakaś marna prowokacja. jędrzejczak powinna iść siedzieć na 2 lata żeby jej sie odwidziało wyprzedzanie w nocy na podwójnej ciągłej i do tego kilka tirów. wielce sie chciał popisać przed braciszkiem. a teraz chłopak gryzie ziemie a ta za miesiąc będzie skakać z radości bo kolejny medal zdobędzie i gdzie tu logika :? a na rozprawie wielce załamana, rzygać mi sie chce nią i co za mośki głosowali na nią na sportowca roku :? morderca powinien znać swoje miejsce w szeregu i jestem za kratkami dla niej!!!!!
"Kiedy my wchodzimy, ty masz k.... leżeć na ziemi"
maf1evo

Reanimator pisze: jestem za kratkami dla niej!!!!!
Za kratkami to przesada :roll: ale tak jak prponował w ugodzie prokurato 2 lata w zawiasach i kara dodatkowa w postaci zakazu na pojazdy mechaniczne na 5 lat to było by "to co tygryski lubią najbardziej" :)
Awatar użytkownika
ODINN
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

co do kary to juz ja ma na cale zycie przeciez, zabila w koncu brata nie... ? ale dodatkowo zakaz prowadzenia pojazdow musi byc itd, chociaz dla zasady...
Kolektory dolotowe & wydechowe, wydechy, przepustnice, intercoolery, chlodnice, szyny paliwowe, aluminiowe zbiorniki paliwa.
Awatar użytkownika
SPIRIT
Stały gość
Stały gość

Pajak2444 napisał/a:
Zgodnie z zasadami ruchu drogowego dopuszcalne jest przekroczenie predkosci podczas manewru wyprzedzania.
Nie ma takiego przepisu albo policja go lekcewazy.Sam wyprzedzalem autobus przy ograniczeniu do 40 z niewielka predkoscia-akurat sprawdzilem, jak na to reaguja gdy jada z naprzeciwka...Mandat 200zl :angered:
Apropo Otylii najwieksza kare juz poniosla i nie pogodzi sie z tym do konca zycia,wiec po ja jeszcze gnoic-zawiasy wystarcza
Dead travel fast
T O W C I Ą G A !!!
wolak240sx
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Moim zdanie to jechała dużo szybciej i nieostrożniej jak to co teraz podają bo wiadomo sławna itp. tak że na 100% te stwierdzenia biegłych są mocno naciągane Ale cóż...
W sumie to co rusz słyszy się że jakiś tłustodupny polityk wracając nawalony z jakiejś libacji spowodował wypadek i jest bezkarny bo to bo tamto...
Pytać
Saint
Coś już wiem
Coś już wiem

Ja Otylki nie chce bronic.....ale....
Ja musialem pokonywac trase z Warszawy do Bydgoszczy przez 2 lata raz w tygodniu.
Droga NORMALNA konczy sie przy zjezdzie pod wiaduktem w Plonsku i zaczyna sie zabawa,
sa odcinki gdzie tiry wloka sie kawalkadami i albo bedziesz sie wlokl albo wrzucasz nizszy bieg i pakujesz na ciaglej na granicy bezpieczenstwa swojego i innych uzytkownikow ruchu. Jeszcze raz podkreslam nie usprawiedliwiam tego co zrobila.
Awatar użytkownika
roball
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy

wolak240sx pisze:Moim zdanie to jechała dużo szybciej i nieostrożniej jak to co teraz podają bo wiadomo sławna itp. tak że na 100% te stwierdzenia biegłych są mocno naciągane ...
według mnie to nie tak
ile ona miała wtedy lat, jakie doświadczenie w prowadzeniu auta..

tymczasem miała pod nogą 300KM w czymś co przypomina fortecę
to nie dlatego że sławna etc.
w takim aucie nawet doświadczony kierowca może się zapomnieć

do tego ta droga...

czasem sukces jest pechem
myślę że jej wszystko jedno jaką dostanie karę i tak nie poczuje nic w porównaniu z tym co pamięta...
Człowiek człowiekowi wilkiem,
a zombie zombie zombie...
Awatar użytkownika
Barni
Stały gość
Stały gość

mowisz ze jej na pewno wszystko jedno jaka kara
jak dla mnie ten ostatni biegly dostal niezle w lape zeby taka opinie wydac
o ile pamietam jak sie policja po wypadku wypowiadala -to mowila ze predkosc przekroczona ponad 180km/h wiem ze dokladnie nie da sie oenic predkosci
ale rozbierznosc 180km/h a 108km/h to cos nie halo
nie chodzi o to zeby ja ukamieniowac,ale zeby byla sadzona jak normalny obywatel
bo zwykly czlowiek najprawdopodobniej dostal by juz dawno wyrok w zawiasach i zakaz prowadzenia na ile tam lat i naglosnione bylo by tv ze kolejny wariat -pirat szaleniec itp

wiem ze kazdemu zdarza sie przycisnac,moglo trafic na kazdego
chodzi tylko o to zeby kazdy byl traktowany jednakowo
wolak240sx
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

no skoro na "świeżo" ustalenia były o te 80km/h większe to chyba aż o tyle policjanci nie mogli się pomylić a po czasie jak wyszło że tak będzie "lepiej" to zmniejszyli szacowaną prędkość...
Fakt faktem że złagodzenie wyroku czy nawet jej ulgowe potraktowanie bo takim jest tworzenie jakichś śmiesznych teorii że nie było znaków zakazu wyprzedzania itp. i że współwinny jest zarządca drogi jest próbą odwrócenia uwagi od rzeczywistego winowajcy (że też jak ja rozpier... felgę o wyrwę w asfalcie to była tylko i wyłącznie moja wina bo... nie ominąłem dziury -autentyczna odpowiedź na moje zażalenia :angered: )
Cóż chciała się popisać poniosło ją ludzka rzecz niestety skutki fatalne Brak szczęścia opanowania czy czegoś tam jeszcze i wyszło jak wyszło...
Naprawdę niełatwa sprawa i podejrzewam że przystała by nawet na 10 lat więzienia gdyby to pozwoliło jej na całkowite wymazanie tego zdarzenia z jej życia
Pytać
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wszystko o wszystkim”