Tak zapchanej komory silnika jeszcze nie widziałem

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
.wildcat.
Stały gość
Stały gość

Znalazłem to autko na niemieckiej uczelni technicznej (egzemplarz badawczy): Audi (80) Quattro 2.5V turbo. W sumie w pełni użytkowe autko, ciekawe niektóre rozwiązania (u nissana odpowiednikiem byłby Sunny GTR). Nie zmieściła im się chłodnica wody to dali ją obok silnika :!: Współczuję komuś to serwisować. Oglądany egzemplarz ma 20 tyś. przebiegu, ale niestety nie rady go zarejestrować (chociaż Polak potrafi :wink:).

P.S. Sorry, za jakość zdjęć ale robione z komórki
Załączniki
Obrazek(07).jpg
Obrazek(07).jpg (56.9 KiB) Przejrzano 5069 razy
Obrazek(06).jpg
Obrazek(06).jpg (64.71 KiB) Przejrzano 5069 razy
|oo|__|oo|

Wildcat

O=O---O=O
Assassin
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

z tego co wiem to w starym passacie chlodnica byla seryjnie z boku wiec w audi moglo byc podobnie
Awatar użytkownika
DrRedDevil
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Jesteś pewien, że to silnik 2.5L (masz jakiegoś linka do tego), bo to wygląda jak pięciocylindrowe 2.2L Turbo, czyli nie więcej nie mniej, jak oryginalny fabryczny produkt Audi, który opuścił fabrykę w budzie sedana ze znaczkiem S2 na klapie. Coś takiego nawet startuje ¼ m od dwóch lat w Turbo+.
Blow Off Valve
Racing Line: 2m Blow Off Valve #Cosmo2#BigBoy#
Street Line: The SUN Blow Off Valve

www.ProRacingTechnology.com
Awatar użytkownika
.wildcat.
Stały gość
Stały gość

Możliwe, nie będę się upierał. Zresztą nie twierdziłem, że to nie jest fabrycznie wsadzony silnik, z tego co wiem modyfikacje dotyczyły sterowania silnikiem. Jeśli mnie oczy nie mylą to na pokrywie rozrządu jest coś napisane (2,5V lub 2,2L). Chłodnica też jest pewnie fabryczna.

Linka nie ma, bo ja go widziałem na żywo, a informacje, które mam pochodzą z rozmowy z Niemcem (tyle że ja nie znam Niemieckiego :D ). Samochód mnie zaciekawił, bo jest nieźle to wszystko upakowane, gdzieś tam jest nawet klima :) (nie mówiąc o 4WD), a S2 jeszcze nie miałem okazji oglądać. Zresztą było tam sporo fajnych nowszych i starszych "ciekawych" dla mnie autek. Zamieściłem te zdjęcia, bo może któregoś klubowicza natchną przy dokonywaniu przeróbek 200sx-a :)
|oo|__|oo|

Wildcat

O=O---O=O
Assassin
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

na pokrywie jest napisane 20v turbo wiec to silnik r5 2.2
pablo999
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

one na 100 % mają chłoodnice z boku bo ten silnik jest dość długi więc na chłodnice nie starczyło miejsca
jak bedzie prawko
1. coś do nauki
2. s13 i zacznie sie jazda
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wszystko o wszystkim”