P.S. Sorry, za jakość zdjęć ale robione z komórki
Tak zapchanej komory silnika jeszcze nie widziałem
Moderator: Moderator
Znalazłem to autko na niemieckiej uczelni technicznej (egzemplarz badawczy): Audi (80) Quattro 2.5V turbo. W sumie w pełni użytkowe autko, ciekawe niektóre rozwiązania (u nissana odpowiednikiem byłby Sunny GTR). Nie zmieściła im się chłodnica wody to dali ją obok silnika
Współczuję komuś to serwisować. Oglądany egzemplarz ma 20 tyś. przebiegu, ale niestety nie rady go zarejestrować (chociaż Polak potrafi
).
- Załączniki
-
- Obrazek(07).jpg (56.9 KiB) Przejrzano 5069 razy
-
- Obrazek(06).jpg (64.71 KiB) Przejrzano 5069 razy
|oo|__|oo|
Wildcat
O=O---O=O
Wildcat
O=O---O=O
z tego co wiem to w starym passacie chlodnica byla seryjnie z boku wiec w audi moglo byc podobnie
- DrRedDevil
- Stały gość

- Kontakt:
Jesteś pewien, że to silnik 2.5L (masz jakiegoś linka do tego), bo to wygląda jak pięciocylindrowe 2.2L Turbo, czyli nie więcej nie mniej, jak oryginalny fabryczny produkt Audi, który opuścił fabrykę w budzie sedana ze znaczkiem S2 na klapie. Coś takiego nawet startuje ¼ m od dwóch lat w Turbo+.
Blow Off Valve
Racing Line: 2m Blow Off Valve #Cosmo2#BigBoy#
Street Line: The SUN Blow Off Valve
www.ProRacingTechnology.com
Racing Line: 2m Blow Off Valve #Cosmo2#BigBoy#
Street Line: The SUN Blow Off Valve
www.ProRacingTechnology.com
Możliwe, nie będę się upierał. Zresztą nie twierdziłem, że to nie jest fabrycznie wsadzony silnik, z tego co wiem modyfikacje dotyczyły sterowania silnikiem. Jeśli mnie oczy nie mylą to na pokrywie rozrządu jest coś napisane (2,5V lub 2,2L). Chłodnica też jest pewnie fabryczna.
Linka nie ma, bo ja go widziałem na żywo, a informacje, które mam pochodzą z rozmowy z Niemcem (tyle że ja nie znam Niemieckiego
). Samochód mnie zaciekawił, bo jest nieźle to wszystko upakowane, gdzieś tam jest nawet klima
(nie mówiąc o 4WD), a S2 jeszcze nie miałem okazji oglądać. Zresztą było tam sporo fajnych nowszych i starszych "ciekawych" dla mnie autek. Zamieściłem te zdjęcia, bo może któregoś klubowicza natchną przy dokonywaniu przeróbek 200sx-a 
Linka nie ma, bo ja go widziałem na żywo, a informacje, które mam pochodzą z rozmowy z Niemcem (tyle że ja nie znam Niemieckiego
|oo|__|oo|
Wildcat
O=O---O=O
Wildcat
O=O---O=O
na pokrywie jest napisane 20v turbo wiec to silnik r5 2.2