Swap ka24 do 200sx s13

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
klaper
Coś już wiem
Coś już wiem

Witam. Pewnie mnie "zjecie" ale mam pytanie czy ktos z was swapowal juz ka24 do dwusetki? duzo jest przerobek?
Japan Cars..........
Profesor
Coś już wiem
Coś już wiem

A nie będzie taniej poszukać 240sx ?
Awatar użytkownika
komargc
Stały gość
Stały gość

majac taka bude jak on nie bedzie taniej. wygrzebalem kiedys ze poza enginem i skrzynia wal jest inny, ktos ma info jak z wiazka i licznikami?
czesci do s13 tanio
Awatar użytkownika
klaper
Coś już wiem
Coś już wiem

Profesor pisze:A nie będzie taniej poszukać 240sx ?
Przeciez sam wiesz kolego ,ze ciezko jest teraz znalesc 240 owszem szukam od roku:P
Japan Cars..........
Awatar użytkownika
Golec
-#Klubowicz
-#Klubowicz

idac logicznie, ze te silniki byly w tych budach, to wiazka powinna podejsc bez przeróbek, silnik siada na seryjnych sankach, skrzynia i wal potrzebne od KA, tak wiec mysle, ze wiekszej rzezby nie bedzie ;)
Awatar użytkownika
komargc
Stały gość
Stały gość

logicznie masz racje ale w 240 byly 2 rodzaje licznikow i teraz pytanie czy licznik nasz z 200 zadziala ,rzezbic to nie problem, ale kolega chce zachowac orginal jak sie tylko da .wiec pyta zeby jak najmniej rzezbic
czesci do s13 tanio
Awatar użytkownika
Saqu
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

co do ka24e to jestem na etapie wyciągania go i tak na szybko jak patrzyłem to wał do skrzyni jest mocowany za pomocą gumowych łączników a nie tak jak w przypadku CA na wieloklinie, pompa wspomagania jest po prawej stronie więc będzie również potrzebny zbiorniczek od wspomagania kręcony na prawy kielich

edit :

a żeby nie było to:

Obrazek

ten po lewej jest od 240sx

Obrazek

tak samo przewody od wspomagania 240sx ma inne z jakimś czujnikiem dodatkowym umieszczonym pod alternatorem
Ostatnio zmieniony śr 15 sty, 2014 21:06 przez Saqu, łącznie zmieniany 2 razy.
Poszukuję...
Awatar użytkownika
Marcinrat1
-#Klubowicz
-#Klubowicz
Kontakt:

Troche koledzy odgrzeje temat ale jestem dumnym posiadaczem 240sx i 200sx i z moich domoroslych przeróbek oraz rozbierania i skrecania i innej dewastacji... ogolnie nic nie paduje inne sa hamulce skrzynia o wiazce juz nie wspomne inne kable wiazki przelaczniki oraz w 240sx kilka dodatkowych skrzynek chocby 2 w tunelu srodkowym gdzie w 200sx nie ma nic probowalem podlaczyc do 240sx el. Szyby z 200sx wszystko musialem klasc od nowa bo nie bylo zadnej kostki ktora choc przypominala by europejska podobnie kiedy chcialem wymienic przelacznik od swiatel awaryjnych jest inna liczba i ulorzenie stykow...
autorun
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

To prawda. Miałem podobny problem i też nie dało się tego w jakiś sensowny sposób ogarnąć
Dawid3017
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Ja niedawno włożyłem ka24de do s12 a było ca18. Trzeba mieć wał z ka, no i wiązka do przerobienia. Silnik siada na seryjnych łapach bez przeróbek. Tragedii nie ma jedynie kogoś kto wiązkę ogarnia :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wszystko o wszystkim”