Przeczytac...
i powiedziec co o czym myslicie
Moderator: Moderator

niby lepsze na tyl sie daje wlasnie, bo jak zacznie uciekac ci tyl na zakrecie to rwd ciezej wyciagnac taki niekontrolowany poslizg.Martinez pisze:Jak mam dwie pary opon i jedna jest lepsza, to ja zaloze na przednia os

podczas przejezdzania bokiem z wlasnej inicjatywy, latwiej jest wyjsc z poslizgu z uwagi na wiekszy naddatek gazu, ktory w momencie calkowitego odpuszczenia zrobi wieksza roznice, niz w momencie kiedy jedziesz normalnie w ruchu miejskim, wiec z tym...Majkelll pisze:tu na forum to pewnie większość i tak całą zimę przejeżdża bokiem.
to tak nie do konca. w momencie zwyklego przemieszczania sie w ruchu drogowym jak cie zacznie obracac przy jezdzie na niskich obrotach z duza predkoscia to w rwd nie masz duzego wyboru, jak kontra nie zadziala. ale jak bedziesz mistrzem to mozesz zrobic aaltonena.Majkelll pisze:co do lepszych opon z tyłu to bardziej chodzi o normalnych kierowców

skoro mowa o ustawieniu kol, to jak na zakrecie zaczyna cie wynosic do przodu to mozna pare razy wyprostowac kola i skrecic i za ktoryms razem jest szansa, ze zlapiesz trakcje (przetestowane). a jak zacznie ci obracac dupe, to jak zalozysz kontre, to wiecej nic nie zrobiszODINN pisze:co mi po zimowkach z tylu jak na zakrecie prosto nie moge jechac tylko sune w row?
ale tu nikt nie pisze, na ktora os zimowki, tylko na ktora os lepszy kompletODINN pisze:fwd - mozna zimowki na jedna os - przednia

w fwd? nie ma problemu z zimowkami na przedniej osi, to jedyny naped w ktorym tak mozna zrobic jak nie ma sie kompletu 4 kapci przeciez. Tym bardziej, lepsze opony na przod, to samo dotyczy letnich...kolosezw pisze: ale tu nikt nie pisze, na ktora os zimowki, tylko na ktora os lepszy komplet
zimowki tylko na przednia os? to dopiero wyczyn tak jezdzic

podczas hamowania w zakrecie z zimowkami na przodzie i letnimi na tyle, tyl zacznie cie wyprzedzacODINN pisze:Co mi po dobrym komplecie z tylu jak zahamowac nie moge?

U mnie puszczenie gazu na wysokich obrotach na śliskim i słabych kapciach daje taki sam efekt jak zaciągnięty ręczny, tak samo w innych autach RWD, więc rzeczywiście jest różnica na +kolosezw pisze:podczas przejezdzania bokiem z wlasnej inicjatywy, latwiej jest wyjsc z poslizgu z uwagi na wiekszy naddatek gazu, ktory w momencie calkowitego odpuszczenia zrobi wieksza roznice, niz w momencie kiedy jedziesz normalnie w ruchu miejskim, wiec z tym...Majkelll pisze:tu na forum to pewnie większość i tak całą zimę przejeżdża bokiem.
Dlatego chyba lepiej jak tył trzyma a nie lata po drodze, czyż nie?kolosezw pisze:to tak nie do konca. w momencie zwyklego przemieszczania sie w ruchu drogowym jak cie zacznie obracac przy jezdzie na niskich obrotach z duza predkoscia to w rwd nie masz duzego wyboru, jak kontra nie zadziala. ale jak bedziesz mistrzem to mozesz zrobic aaltonena.Majkelll pisze:co do lepszych opon z tyłu to bardziej chodzi o normalnych kierowców
No właśnie na kijowych oponach z tyłu na zakręcie jak przód dobrze ciągnie zachowujesz się jakbyś miał z tyłu kółka od wózka z TESCOODINN pisze:Piszecie ciagle o zjezdzaniu dupy, a zapominacie o najwazniejszym - hamowaniu. Co mi po dobrym komplecie z tylu jak zahamowac nie moge?
BTW zima mniej osob szarzuje, wiec zjazdy dupy sa mniej prawdopodobne niz problem z hamowaniem...