http://aero2.pl/bdi.html
Czytamy całość i ewentualnie podejmujemy decyzję czy chcemy czy nie
Wrzucam w celach informacyjnych bo dużo osób o tym nie wie (ja się dowiedziałem wczoraj).
Z tego co wiem:
- Ma obowiązywać do końca 2014.
- Prędkość nie powala (256kb/s, potem 512).
- Nie wiem po co, ale chcą kopię dowodu osobistego.
- Czekając na wysyłkę pocztą czeka się 1.5-2 miesiące.
- O sprawie wie mało osób bo im najwyraźniej zależy na tym, żeby mieć jak najmniejsze zainteresowanie.
- Skąd to w ogóle się wzięło - podobno jest to firma powiązana z Polsatem, który wygrał przetarg na sieć LTE - a zapewnienie dostępu do darmowego internetu było jednym z wymogów wygrania przetargu na LTE. Teraz ten wymóg chcą zrealizować przy absolutnym minimum - stąd i nasza niewiedza o całej akcji.
- Zamówienie tego to jakaś przeprawa przez mękę (2 opłaty na 2 różne konta, listy polecone z potwierdzeniami odbioru itp. itd.). Osobiście jak bym mieszkał w Wawie to bym się po to przeszedł, bo czekać 2 miesiące na przesyłkę to nie wiem czy mi się chce.
- Modemy, które to obsługują kosztują 150zł minimum na allegro.
- Plusem jest to, że po skończeniu okresu darmowego dostępu na koniec 2014 możemy kartę oddać i dostajemy z powrotem 20zł depozytu, które wpłacamy w momencie jej wzięcia.
- Minusem jest to, że nigdzie nie znalazłem wzoru dokumentu rezygnacji z usługi
Także są plusy, są minusy. Wrzucam w celach informacyjnych dla wszystkich zainteresowanych
Narazie znam jedną osobę, która to zamówiła i dostała kartę - jemu działa. Druga osoba z moich znajomych, która to zamówiła czeka na kartę od końca stycznia