Rajdowy popierdalacz

Moderator: Moderator

PiotrekŁDZ
Prime Druciarz

Może poskładam sobie auto na kjs a potem rajdy jakieś. Chciałem żeby miało fajne 4x4 dużo momentu z dołu i najlepiej NA. No i musi być tanie i proste w tuningu i serwisowaniu ;p Myślałem nad sunnym NA ale może mieć za mało km a znowu turbo średnio mi pasuje do takiego auta na początek. Macie pomysły jakieś?
Awatar użytkownika
kosmaty_
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

Widzisz, szkoda, że nie poruszyłeś tego tematu jak się widzieliśmy, troche bym Ci nagadał na temat KJSów ;) Co do auta, to nie szalej, nie pakuj się w duże pojemności, bo Cie zjedzą imprezy i evo. Na początek to najlepiej jakiegoś malucha zrobić. I teraz mówie całkiem poważnie. Z maluszka można tanio zrobić 40-50 hp co w tej klasie już dużo daje, a nawet jak Ci się silnik rozleci to kupujesz następny i tyle. A jak chcesz mieć kozaka naprawde to cinqucento i wkładasz fiatowski 1.4 turbo i na mieście jestes nie do objechania ;)
PiotrekŁDZ
Prime Druciarz

Nie aż tak tani;) Rozpatruje głownie 4x4 bo raz że chciałem nauczyć sie jeździć takim autem a dwa że odrazu skłądam coś bardziej poważnego, na dłuższy czas mam spokój( tu sam sie musze wyśmiać :lol: ), bo kiepsko u mnie z garażem żeby cały czas dłubać i nowe projekty składać...
PiotrekŁDZ
Prime Druciarz

A sunny z grubym turbo 4x4 ile kosztuje i jakeigo dokładnie szukać? Teraz tak myśle że bez pssssss jechał bym jak baba :mrgreen:
Awatar użytkownika
kosmaty_
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

To subaru justy w takim razie, tylko słyszałem, że przy powazniejszych modach sypią się skrzynie niestety. No ale jest 4x4 i nie duża pojemność.
Awatar użytkownika
roball
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy

niom, do założeń justy pasuje jak ulał...
Człowiek człowiekowi wilkiem,
a zombie zombie zombie...
PiotrekŁDZ
Prime Druciarz

za mało poważny nadal. Za słaby, za wolny i wogole bleh. Po za tym coś mi sie o uszy łobiło że to centralnego dyfra nie ma. Powiedzcie mi jedno panowie. Czy był jakis sunny awd z sr'em z turbiną? i jak sie nazywał jak go wyszukać?? buda lekka silnik mocny no i nismo. Jak napędy w tych sannych awd? Stałe na dyfrach czy jakiś inny wymysł? Pomysł jest jeszcze na celice gt 4 ale droga i sie jebią podobno, albo lancera jakiś starszych generacji ale raczej drogi, subaru odpada bo to wymysł a ja nie chce zabawki tylko narzędzie do PIP. :mrgreen: Myślałem ejszcze o jakimś audi quatro z v8 NA. Jakie wchodzą w gre?
Ostatnio zmieniony sob 13 lis, 2010 23:05 przez PiotrekŁDZ, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Maretzky
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

Chcesz sie odrazu zabic ? Po co Ci turbo? Na początek zacznij od małego NA . Jak Wykorzystasz 100% jego mozliwosci przejdz na wyższy level. Moj kolega jezdzi sunny 1.4 75km i na rajdzie Kormoran zajął 15 miejsce w generalce i 5 w klasie. Wiec nie tylko moc sie liczy ...
Zacznij sie uczyc od wolnych aut a nie od razu pchasz sie w gips/trumne.
Obrazek
Awatar użytkownika
czarny1986r
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz

nissan pulsar gtir -małe, chyba 220KM, 4x4 i sr20det proszze poprawic jak gdzies błąd napisałem

lancery zwłaszcza EVO wszystkie generacje maja swoja cene,

a subarki nie chcesz, a to PIP sa wrx-y 4x4 280 KM czesto 300+ po modach
PiotrekŁDZ
Prime Druciarz

Po drugim zdaniu przestałem czytać :wink: :wink: :wink: Chciałbym żeby silnik radził sobie z buda i awd. W tej chwili w mojej dwusecie powinienem mieć koło 250km a mimo ze dupa ładnie zamiata nie wyobrażam sobie jak by to moje ca muliło w awd na przyczepnym. Jeśli faktycznie miałbym sie w to bawić to chce wjechać na względnej profesce przynajmniej jesli chodzi o samochód. Założenie jest taki że jak przyczepnie by nie było to jak dmuchnie to ma palić 4 lakami. Inaczej to mi sie nie chce przy tym aucie robić :mrgreen: Celuje w 300-350 dlatego sr. Albo coś z dużym momentem. v8, mocne v6 najmniej.

W subaru boje sie eksplatacji tuningu cen części. Po za tym tam jest jakiś bokser zamiast silnika. Nie wiem co to jest ale ja chce sr 300+ :wink:
Ostatnio zmieniony ndz 14 lis, 2010 00:00 przez PiotrekŁDZ, łącznie zmieniany 1 raz.
PiotrekŁDZ
Prime Druciarz

NAwet jednego nie ma na allegro :shock: gdzie szukać gtie'ra ? po ile chodzi zdrowa seria? Sr w sunnym robi sie tak jak sr w s14(ecu, flansze turbo...)?
Ostatnio zmieniony ndz 14 lis, 2010 00:18 przez PiotrekŁDZ, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
MORDA
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Ja bym takie cuś polecił http://moto.allegro.pl/mazda-323-gtr-ra ... 95286.html Wiem że to nie Nismo ale Imprezy czy Evo na kjs-ach robisz jak chcesz.
Awatar użytkownika
ige
Postojebca
Postojebca

jakim dysponujesz funduszem?
BMW E60 M5 [507KM/520Nm] & BMW E60 545i M-Sport [333KM/450Nm] & JEEP GRAND CHEROKEE ZJ 5.9L V8 Limited LX - LA 5"/33" [242KM/468Nm].
Było: S13 CA@260KM, S13 USDM@SR, S13@SR20DET: GT2876R, Arias, Eagle, Tomei, Apexi, ISC, Work, Takata, Spal...@350KM
Awatar użytkownika
Artur1020
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Ostatnio zmieniony ndz 14 lis, 2010 00:41 przez Artur1020, łącznie zmieniany 2 razy.
Niesz sztuka zabić muche przednia szyba tylko boczną =)))
Awatar użytkownika
vibe
Coś już wiem
Coś już wiem

Niema to tamto peugeot 205 będzie tu najlepszym rozwiązaniem.

kiedyś był na allegro bardzo tanio 169 konny !!!

a tak to gti-ki. ci pozostają, jak ci się znudzi zawsze możesz zeswapować MI16.
kto rano wstaje, temu browar wieczorem się przydaje ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wszystko o wszystkim”