Rajdowy popierdalacz
Moderator: Moderator
-
PiotrekŁDZ
- Prime Druciarz
Może poskładam sobie auto na kjs a potem rajdy jakieś. Chciałem żeby miało fajne 4x4 dużo momentu z dołu i najlepiej NA. No i musi być tanie i proste w tuningu i serwisowaniu ;p Myślałem nad sunnym NA ale może mieć za mało km a znowu turbo średnio mi pasuje do takiego auta na początek. Macie pomysły jakieś?
Widzisz, szkoda, że nie poruszyłeś tego tematu jak się widzieliśmy, troche bym Ci nagadał na temat KJSów
Co do auta, to nie szalej, nie pakuj się w duże pojemności, bo Cie zjedzą imprezy i evo. Na początek to najlepiej jakiegoś malucha zrobić. I teraz mówie całkiem poważnie. Z maluszka można tanio zrobić 40-50 hp co w tej klasie już dużo daje, a nawet jak Ci się silnik rozleci to kupujesz następny i tyle. A jak chcesz mieć kozaka naprawde to cinqucento i wkładasz fiatowski 1.4 turbo i na mieście jestes nie do objechania 
-
PiotrekŁDZ
- Prime Druciarz
Nie aż tak tani;) Rozpatruje głownie 4x4 bo raz że chciałem nauczyć sie jeździć takim autem a dwa że odrazu skłądam coś bardziej poważnego, na dłuższy czas mam spokój( tu sam sie musze wyśmiać
), bo kiepsko u mnie z garażem żeby cały czas dłubać i nowe projekty składać...
-
PiotrekŁDZ
- Prime Druciarz
A sunny z grubym turbo 4x4 ile kosztuje i jakeigo dokładnie szukać? Teraz tak myśle że bez pssssss jechał bym jak baba 
To subaru justy w takim razie, tylko słyszałem, że przy powazniejszych modach sypią się skrzynie niestety. No ale jest 4x4 i nie duża pojemność.
-
PiotrekŁDZ
- Prime Druciarz
za mało poważny nadal. Za słaby, za wolny i wogole bleh. Po za tym coś mi sie o uszy łobiło że to centralnego dyfra nie ma. Powiedzcie mi jedno panowie. Czy był jakis sunny awd z sr'em z turbiną? i jak sie nazywał jak go wyszukać?? buda lekka silnik mocny no i nismo. Jak napędy w tych sannych awd? Stałe na dyfrach czy jakiś inny wymysł? Pomysł jest jeszcze na celice gt 4 ale droga i sie jebią podobno, albo lancera jakiś starszych generacji ale raczej drogi, subaru odpada bo to wymysł a ja nie chce zabawki tylko narzędzie do PIP.
Myślałem ejszcze o jakimś audi quatro z v8 NA. Jakie wchodzą w gre?
Ostatnio zmieniony sob 13 lis, 2010 23:05 przez PiotrekŁDZ, łącznie zmieniany 2 razy.
Chcesz sie odrazu zabic ? Po co Ci turbo? Na początek zacznij od małego NA . Jak Wykorzystasz 100% jego mozliwosci przejdz na wyższy level. Moj kolega jezdzi sunny 1.4 75km i na rajdzie Kormoran zajął 15 miejsce w generalce i 5 w klasie. Wiec nie tylko moc sie liczy ...
Zacznij sie uczyc od wolnych aut a nie od razu pchasz sie w gips/trumne.
Zacznij sie uczyc od wolnych aut a nie od razu pchasz sie w gips/trumne.
- czarny1986r
- Stary Wyjadacz

nissan pulsar gtir -małe, chyba 220KM, 4x4 i sr20det proszze poprawic jak gdzies błąd napisałem
lancery zwłaszcza EVO wszystkie generacje maja swoja cene,
a subarki nie chcesz, a to PIP sa wrx-y 4x4 280 KM czesto 300+ po modach
lancery zwłaszcza EVO wszystkie generacje maja swoja cene,
a subarki nie chcesz, a to PIP sa wrx-y 4x4 280 KM czesto 300+ po modach
-
PiotrekŁDZ
- Prime Druciarz
Po drugim zdaniu przestałem czytać
Chciałbym żeby silnik radził sobie z buda i awd. W tej chwili w mojej dwusecie powinienem mieć koło 250km a mimo ze dupa ładnie zamiata nie wyobrażam sobie jak by to moje ca muliło w awd na przyczepnym. Jeśli faktycznie miałbym sie w to bawić to chce wjechać na względnej profesce przynajmniej jesli chodzi o samochód. Założenie jest taki że jak przyczepnie by nie było to jak dmuchnie to ma palić 4 lakami. Inaczej to mi sie nie chce przy tym aucie robić
Celuje w 300-350 dlatego sr. Albo coś z dużym momentem. v8, mocne v6 najmniej.
W subaru boje sie eksplatacji tuningu cen części. Po za tym tam jest jakiś bokser zamiast silnika. Nie wiem co to jest ale ja chce sr 300+
W subaru boje sie eksplatacji tuningu cen części. Po za tym tam jest jakiś bokser zamiast silnika. Nie wiem co to jest ale ja chce sr 300+
Ostatnio zmieniony ndz 14 lis, 2010 00:00 przez PiotrekŁDZ, łącznie zmieniany 1 raz.
-
PiotrekŁDZ
- Prime Druciarz
NAwet jednego nie ma na allegro
gdzie szukać gtie'ra ? po ile chodzi zdrowa seria? Sr w sunnym robi sie tak jak sr w s14(ecu, flansze turbo...)?
Ostatnio zmieniony ndz 14 lis, 2010 00:18 przez PiotrekŁDZ, łącznie zmieniany 1 raz.
- MORDA
- Stary Wyjadacz

- Kontakt:
Ja bym takie cuś polecił http://moto.allegro.pl/mazda-323-gtr-ra ... 95286.html Wiem że to nie Nismo ale Imprezy czy Evo na kjs-ach robisz jak chcesz.
jakim dysponujesz funduszem?
BMW E60 M5 [507KM/520Nm] & BMW E60 545i M-Sport [333KM/450Nm] & JEEP GRAND CHEROKEE ZJ 5.9L V8 Limited LX - LA 5"/33" [242KM/468Nm].
Było: S13 CA@260KM, S13 USDM@SR, S13@SR20DET: GT2876R, Arias, Eagle, Tomei, Apexi, ISC, Work, Takata, Spal...@350KM
Było: S13 CA@260KM, S13 USDM@SR, S13@SR20DET: GT2876R, Arias, Eagle, Tomei, Apexi, ISC, Work, Takata, Spal...@350KM
- Artur1020
- Postojebca

- Kontakt:
http://otomoto.pl/nissan-sunny-p-i-l-n- ... 09511.html
http://otomoto.pl/nissan-sunny-1-8gti-k ... 69648.html
a takie cos:) tylko awd musisz zarzucic i jak ta lala
http://otomoto.pl/nissan-sunny-1-8gti-k ... 69648.html
a takie cos:) tylko awd musisz zarzucic i jak ta lala
Ostatnio zmieniony ndz 14 lis, 2010 00:41 przez Artur1020, łącznie zmieniany 2 razy.
Niesz sztuka zabić muche przednia szyba tylko boczną =)))
Niema to tamto peugeot 205 będzie tu najlepszym rozwiązaniem.
kiedyś był na allegro bardzo tanio 169 konny !!!
a tak to gti-ki. ci pozostają, jak ci się znudzi zawsze możesz zeswapować MI16.
kiedyś był na allegro bardzo tanio 169 konny !!!
a tak to gti-ki. ci pozostają, jak ci się znudzi zawsze możesz zeswapować MI16.
kto rano wstaje, temu browar wieczorem się przydaje