Powódź 2010
Moderator: Moderator
- borimichal
- -#Moderator

Dzisiaj np to ze wody w piwnicy mam po kolana,mosty w mojej okolicy pozamykane, a jak mi wyleje wisła(duzo nie brakuje) to juz bedzie calkiem pozamiatane
Współczuje borimichal ..... słyszałem, że w skoczowie i okolicach coraz gorzej się dzieje.
Na szczęscie u mnie nie jest tak źle.....
....... jedyne co mnie wkurwia to to, że autko stoi w garażu (robie konserwacje i takie tam) i nie moge pośmigać po drogach gdy jest wilgotno ;P
Na szczęscie u mnie nie jest tak źle.....
....... jedyne co mnie wkurwia to to, że autko stoi w garażu (robie konserwacje i takie tam) i nie moge pośmigać po drogach gdy jest wilgotno ;P
No jest z lekka przejebaneborimichal pisze:Dzisiaj np to ze wody w piwnicy mam po kolana,mosty w mojej okolicy pozamykane, a jak mi wyleje wisła(duzo nie brakuje) to juz bedzie calkiem pozamiatane
mi naprzeciwko mojego domu zjechały drzewa
Wkurwiające biorąc pod uwagę to że to droga była i nie ma jak jeździć. Ja mam drugą ale to kijowo wygląda ;/
Zobaczcie:
http://podhale24.pl/gallery/f9311888d9c ... 3a539b.jpg
[ Dodano: Pon 17 Maj, 2010 20:06 ]
drzewkom sie fajnie jechało
Zobaczcie:
http://podhale24.pl/gallery/f9311888d9c ... 3a539b.jpg
[ Dodano: Pon 17 Maj, 2010 20:06 ]
drzewkom sie fajnie jechało
- borimichal
- -#Moderator

Teraz jak wracałem z roboty to kawałek przed moim domem mam wojsko,woda doslownie wyleciała z lasu zalewajac wiele domów i droge-u niektorych nawet siega do metra na ogrodku!!!
Przejezdzajac przez to woda siegala ponad próg.
Na szczescie Wisła troche opadła,wiec moze nie bedzie tak zle
Pompa w piwnicy napierdziela non stop od 13 a wody jak bylo po kolana tak jest ciagle.
A.K dwupasmowka w bakowie calkowicie zalana,a przejezdzalem tez przez strumień i takiej wisly to ja tam jeszcze nigdy w zyciu nie widzialem
Pompa w piwnicy napierdziela non stop od 13 a wody jak bylo po kolana tak jest ciagle.
A.K dwupasmowka w bakowie calkowicie zalana,a przejezdzalem tez przez strumień i takiej wisly to ja tam jeszcze nigdy w zyciu nie widzialem
zrób zdjecia i wrzuc w nowy temat
Ostatnio zmieniony pn 17 maja, 2010 21:33 przez domino, łącznie zmieniany 1 raz.
Zdrowaś turbino, powietrzaś pełna, gaz z Tobą Błogosławionaśty między kolektorami i błogosławiony owoc żywota twojego moment. Święta turbino, matko mocy, módl się za nami wolnymi, teraz i w godzinę braku wachy amen.
www.oknadomino.pl
www.oknadomino.pl
- MORDA
- Stary Wyjadacz

- Kontakt:
borimichal pisze:Teraz jak wracałem z roboty to kawałek przed moim domem mam wojsko,woda doslownie wyleciała z lasu zalewajac wiele domów i droge-u niektorych nawet siega do metra na ogrodku!!!
Bori u nas to samo. Pół Dankowic ewakuowane. Ja spędzałem noc u wujka (pilnowaliśmy domu) tam gdzie najbardziej wylała Wisła w Dankowicach. Qrwa masakra.... Rozerwała wały, u znajomego mojego ojca brakuje metra do dachu jego willi.... Przejebane... A nie wiadomo co będzię jak spuszczą wodę z Goczałkowic ze zbiornika retencyjnego... Nic tylko Bori pozostaje się modlić..... Mój Nissan kaś w Bestwinie stoi, dupowóz A6 na zalanej części Dankowic... Czyli qrwa jego mać miód..................
ONET.PL
"Wczoraj w całym regionie ewakuowano ok. 460 osób - ok. 360 w powiecie bielskim, 46 w powiecie cieszyńskim i 48 w powiecie gliwickim. W nocy kolejne ewakuacje objęły m.in. rejon Skoczowa, Czechowic-Dziedzic oraz Kaniowa i Dankowic w powiecie bielskim. Woda sięgnęła tam dachów niektórych domów, część działań strażacy prowadzili tylko z łodzi.
Dodatkowe niebezpieczeństwo przelewania się wałów i lokalnych podtopień wiąże się z koniecznością częściowego zrzucania wody z wypełnionych zbiorników retencyjnych. W nocy na kolejną falę opadów przygotowywano w ten sposób zbiornik w Goczałkowicach - operację tę koordynowano z podobnymi zrzutami na wpadającej niżej do Wisły Sole."
Ostatnio zmieniony wt 18 maja, 2010 09:47 przez MORDA, łącznie zmieniany 1 raz.
- borimichal
- -#Moderator

dzisiaj wody w piwnicy mam juz praktycznie na rowno z gruntem,a za chwile zacznie sie mi tam zlewac woda z drogi-ktora jest juz prawie nie przejezdna(jak zaladowalem do mazdy worki z piaskiem to woda siegala z tylu ponad progi).
Za jakas godzine ma przyjsc jakas fala kulminacyjna bo maja spuszczac wode z zapory i pewnie znow miasto mi zaleje.
U mnie nawet w 97 nie było takich jaj.
Na chwile obecna dwa bloki i głowice znajduja sie z pol metra pod woda,w kanale na warsztacie brakuje mi juz jednego schodka do wylania i ide zaraz zbierac cenniejsze rzeczy z ziemi.
Gorzej bedzie mi wywiezc nissana bo stoi bez silnika z wiszaca skrzynia i wydechem
Do tego ta temperatura-pizdzi jak chu...,ubrania i buty mokre a w piecu nie napalisz bo kotlownia pod woda
Za jakas godzine ma przyjsc jakas fala kulminacyjna bo maja spuszczac wode z zapory i pewnie znow miasto mi zaleje.
U mnie nawet w 97 nie było takich jaj.
Na chwile obecna dwa bloki i głowice znajduja sie z pol metra pod woda,w kanale na warsztacie brakuje mi juz jednego schodka do wylania i ide zaraz zbierac cenniejsze rzeczy z ziemi.
Gorzej bedzie mi wywiezc nissana bo stoi bez silnika z wiszaca skrzynia i wydechem
Do tego ta temperatura-pizdzi jak chu...,ubrania i buty mokre a w piecu nie napalisz bo kotlownia pod woda
- m0rr1s
- Postojebca

- Kontakt:
wyciagaj nismo i kulaj z nim na gorke jakas gdzies... powrzucaj do niego ile sie da tych czesci i ogień...
Nissan will get you through times with no money better than money will get you through times with no Nissan.

Bez jaj to juz przewalone jest po maxie - współczuje wszystkim "zalanym" 
Części tuningowe bovy, naby, pasy szelkowe, wskazniki, turbo timery,stozki, kierownice i wiele wiele innych - zawsze w dobrych cenach !!! 505-205-558
Lista części: http://allegro.pl/listing/user/listing. ... d=14275251
My project s13 http://forum.turbokillers.com/tematy23/ ... vt9286.htm
Lista części: http://allegro.pl/listing/user/listing. ... d=14275251
My project s13 http://forum.turbokillers.com/tematy23/ ... vt9286.htm
- roball
- Postojebca Nałogowy

Przejebane, szczerze współczuję
Nie wiem czy to dobry pomysł - ale jak masz takie grube worki na piasek to pakuj do nich co popadnie, usuwaj powietrza ile się da i zgrzewaj końcówkę (albo jakoś inaczej, byle szczelnie). Z rozgrzebanym autem to kaplica, chyba tylko zawindować jak najwyżej i pustaki podłożyć...
Nie wiem czy to dobry pomysł - ale jak masz takie grube worki na piasek to pakuj do nich co popadnie, usuwaj powietrza ile się da i zgrzewaj końcówkę (albo jakoś inaczej, byle szczelnie). Z rozgrzebanym autem to kaplica, chyba tylko zawindować jak najwyżej i pustaki podłożyć...
Ostatnio zmieniony wt 18 maja, 2010 13:28 przez roball, łącznie zmieniany 1 raz.
Człowiek człowiekowi wilkiem,
a zombie zombie zombie...
a zombie zombie zombie...
- borimichal
- -#Moderator

U mnie narazie sie uspokojiło-piwnica pełniutka,warsztat poki co suchy,przed domem woda troche zeszła.
Mała rzeczka na szczescie w miescie dzis nie wylała,Wisła w miare sie trzyma(mieszkam jakies 100~200metrów od niej),ale znajomy mi mowil ze zaczyna w jednym miejscu wał podmywać.
Moje okolice zalewa od strony lasu i stawów-ja na szczescie mieszkam po wyzszej stronie ulicy i ta woda do mnie sie nie zlewa-takze oprocz zalanej piwnicy jest ok-gorzej z sasiadami po drugiej stronie.
W miescie praktycznie wszystkie drogi i mosty przejezdne.
Gorzej z Morda bo u nich to podejrzewam jest prawdziwa masakra.
Ogolnie w porownaniu do tego co sie dzieje w innych miejscach polski to u mnie jest pikus
Gdyby nie ta <font class="red">PIP</font>... ukrecona szpilka w bloku w piatek to nismo juz dawno robiłoby mi za amfibie-filtra bym dał wyzej,kompa na deske a co sie do srodka wleje to szybko sie wyleje
Roball jakbys mogl wydzielic te wszystkie posty i wrzucic gdzies w temat,mam troche innych rzeczy na głowie
kilka fotek
moja piwnica
kumpel zdazyl uratowac swojego rodzynka-MK1
obecnie juz zamknieta dwupasmowka
droga ktora musze pokoac by dostac sie do domu(z lewej zlewa sie od lasu,z prawej wszedzie stoi woda)
zalana firma transportowa
przedstawiciel handlowy-chcialem mu pomoc dawajac mu numer po lawete ale on stwierdzil ze bedzie po niego bardzo szybko assistance za darmo i stał tam z 3 godziny jak nie lepiej(z wody wyciagnal auto traktor)
[/list]
Mała rzeczka na szczescie w miescie dzis nie wylała,Wisła w miare sie trzyma(mieszkam jakies 100~200metrów od niej),ale znajomy mi mowil ze zaczyna w jednym miejscu wał podmywać.
Moje okolice zalewa od strony lasu i stawów-ja na szczescie mieszkam po wyzszej stronie ulicy i ta woda do mnie sie nie zlewa-takze oprocz zalanej piwnicy jest ok-gorzej z sasiadami po drugiej stronie.
W miescie praktycznie wszystkie drogi i mosty przejezdne.
Gorzej z Morda bo u nich to podejrzewam jest prawdziwa masakra.
Ogolnie w porownaniu do tego co sie dzieje w innych miejscach polski to u mnie jest pikus
Gdyby nie ta <font class="red">PIP</font>... ukrecona szpilka w bloku w piatek to nismo juz dawno robiłoby mi za amfibie-filtra bym dał wyzej,kompa na deske a co sie do srodka wleje to szybko sie wyleje
Roball jakbys mogl wydzielic te wszystkie posty i wrzucic gdzies w temat,mam troche innych rzeczy na głowie
kilka fotek
moja piwnica
kumpel zdazyl uratowac swojego rodzynka-MK1
obecnie juz zamknieta dwupasmowka
droga ktora musze pokoac by dostac sie do domu(z lewej zlewa sie od lasu,z prawej wszedzie stoi woda)
zalana firma transportowa
przedstawiciel handlowy-chcialem mu pomoc dawajac mu numer po lawete ale on stwierdzil ze bedzie po niego bardzo szybko assistance za darmo i stał tam z 3 godziny jak nie lepiej(z wody wyciagnal auto traktor)
[/list]No nieciekawie to wyglada....
Ja wlasnie przed chwila wrocilem z tych okolic bo bylem w katowicach, gliwicach, krakow i okolice
szczerze to jeszcze nigdy czegos takiego nie widzialem
aha no i caly caly czas padalo
Ja wlasnie przed chwila wrocilem z tych okolic bo bylem w katowicach, gliwicach, krakow i okolice
szczerze to jeszcze nigdy czegos takiego nie widzialem
aha no i caly caly czas padalo
BMW E60 M5 [507KM/520Nm] & BMW E60 545i M-Sport [333KM/450Nm] & JEEP GRAND CHEROKEE ZJ 5.9L V8 Limited LX - LA 5"/33" [242KM/468Nm].
Było: S13 CA@260KM, S13 USDM@SR, S13@SR20DET: GT2876R, Arias, Eagle, Tomei, Apexi, ISC, Work, Takata, Spal...@350KM
Było: S13 CA@260KM, S13 USDM@SR, S13@SR20DET: GT2876R, Arias, Eagle, Tomei, Apexi, ISC, Work, Takata, Spal...@350KM