Powódź 2010

Moderator: Moderator

Awatar użytkownika
borimichal
-#Moderator
-#Moderator

Dzisiaj np to ze wody w piwnicy mam po kolana,mosty w mojej okolicy pozamykane, a jak mi wyleje wisła(duzo nie brakuje) to juz bedzie calkiem pozamiatane
Awatar użytkownika
wis2brwa
-#Sympatyk
-#Sympatyk
Kontakt:

Współczuje borimichal ..... słyszałem, że w skoczowie i okolicach coraz gorzej się dzieje.
Na szczęscie u mnie nie jest tak źle.....
....... jedyne co mnie wkurwia to to, że autko stoi w garażu (robie konserwacje i takie tam) i nie moge pośmigać po drogach gdy jest wilgotno ;P
A.K.
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

borimichal pisze:Dzisiaj np to ze wody w piwnicy mam po kolana,mosty w mojej okolicy pozamykane, a jak mi wyleje wisła(duzo nie brakuje) to juz bedzie calkiem pozamiatane
No jest z lekka przejebane :/.Jedyny czynny most to ten w strumieniu, chociaz na obecna chwile nie wiem czy go tez nie zamkneli. Bylem obadac ile jest wody na zaporze i nie jest za wesolo. Smiem stwierdzic ze jest chyba nawet gorzej niz w 97. :/
Awatar użytkownika
ruki
Coś już wiem
Coś już wiem

mi naprzeciwko mojego domu zjechały drzewa :D Wkurwiające biorąc pod uwagę to że to droga była i nie ma jak jeździć. Ja mam drugą ale to kijowo wygląda ;/
Zobaczcie:

http://podhale24.pl/gallery/f9311888d9c ... 3a539b.jpg

[ Dodano: Pon 17 Maj, 2010 20:06 ]
drzewkom sie fajnie jechało :D
Awatar użytkownika
borimichal
-#Moderator
-#Moderator

Teraz jak wracałem z roboty to kawałek przed moim domem mam wojsko,woda doslownie wyleciała z lasu zalewajac wiele domów i droge-u niektorych nawet siega do metra na ogrodku!!!
Przejezdzajac przez to woda siegala ponad próg.
Na szczescie Wisła troche opadła,wiec moze nie bedzie tak zle
Pompa w piwnicy napierdziela non stop od 13 a wody jak bylo po kolana tak jest ciagle.

A.K dwupasmowka w bakowie calkowicie zalana,a przejezdzalem tez przez strumień i takiej wisly to ja tam jeszcze nigdy w zyciu nie widzialem
Awatar użytkownika
domino
-#Administrator
-#Administrator

zrób zdjecia i wrzuc w nowy temat
Ostatnio zmieniony pn 17 maja, 2010 21:33 przez domino, łącznie zmieniany 1 raz.
Zdrowaś turbino, powietrzaś pełna, gaz z Tobą Błogosławionaśty między kolektorami i błogosławiony owoc żywota twojego moment. Święta turbino, matko mocy, módl się za nami wolnymi, teraz i w godzinę braku wachy amen.

www.oknadomino.pl
Awatar użytkownika
MORDA
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

borimichal pisze:Teraz jak wracałem z roboty to kawałek przed moim domem mam wojsko,woda doslownie wyleciała z lasu zalewajac wiele domów i droge-u niektorych nawet siega do metra na ogrodku!!!
Przejezdzajac przez to woda siegala ponad próg.
Na szczescie Wisła troche opadła,wiec moze nie bedzie tak zle
Pompa w piwnicy napierdziela non stop od 13 a wody jak bylo po kolana tak jest ciagle.

A.K dwupasmowka w bakowie calkowicie zalana,a przejezdzalem tez przez strumień i takiej wisly to ja tam jeszcze nigdy w zyciu nie widzialem

Bori u nas to samo. Pół Dankowic ewakuowane. Ja spędzałem noc u wujka (pilnowaliśmy domu) tam gdzie najbardziej wylała Wisła w Dankowicach. Qrwa masakra.... Rozerwała wały, u znajomego mojego ojca brakuje metra do dachu jego willi.... Przejebane... A nie wiadomo co będzię jak spuszczą wodę z Goczałkowic ze zbiornika retencyjnego... Nic tylko Bori pozostaje się modlić..... Mój Nissan kaś w Bestwinie stoi, dupowóz A6 na zalanej części Dankowic... Czyli qrwa jego mać miód..................

ONET.PL
"Wczoraj w całym regionie ewakuowano ok. 460 osób - ok. 360 w powiecie bielskim, 46 w powiecie cieszyńskim i 48 w powiecie gliwickim. W nocy kolejne ewakuacje objęły m.in. rejon Skoczowa, Czechowic-Dziedzic oraz Kaniowa i Dankowic w powiecie bielskim. Woda sięgnęła tam dachów niektórych domów, część działań strażacy prowadzili tylko z łodzi.

Dodatkowe niebezpieczeństwo przelewania się wałów i lokalnych podtopień wiąże się z koniecznością częściowego zrzucania wody z wypełnionych zbiorników retencyjnych. W nocy na kolejną falę opadów przygotowywano w ten sposób zbiornik w Goczałkowicach - operację tę koordynowano z podobnymi zrzutami na wpadającej niżej do Wisły Sole."
Ostatnio zmieniony wt 18 maja, 2010 09:47 przez MORDA, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
borimichal
-#Moderator
-#Moderator

dzisiaj wody w piwnicy mam juz praktycznie na rowno z gruntem,a za chwile zacznie sie mi tam zlewac woda z drogi-ktora jest juz prawie nie przejezdna(jak zaladowalem do mazdy worki z piaskiem to woda siegala z tylu ponad progi).
Za jakas godzine ma przyjsc jakas fala kulminacyjna bo maja spuszczac wode z zapory i pewnie znow miasto mi zaleje.
U mnie nawet w 97 nie było takich jaj.
Na chwile obecna dwa bloki i głowice znajduja sie z pol metra pod woda,w kanale na warsztacie brakuje mi juz jednego schodka do wylania i ide zaraz zbierac cenniejsze rzeczy z ziemi.
Gorzej bedzie mi wywiezc nissana bo stoi bez silnika z wiszaca skrzynia i wydechem
Do tego ta temperatura-pizdzi jak chu...,ubrania i buty mokre a w piecu nie napalisz bo kotlownia pod woda
Awatar użytkownika
m0rr1s
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

wyciagaj nismo i kulaj z nim na gorke jakas gdzies... powrzucaj do niego ile sie da tych czesci i ogień...
Nissan will get you through times with no money better than money will get you through times with no Nissan.
Obrazek
Wajser
Coś już wiem
Coś już wiem

Współczuje wam chłopaki... Widać że macie nie za wesołą sutuację ... :(
Awatar użytkownika
Neo2005
Sponsor
Sponsor
Kontakt:

Bez jaj to juz przewalone jest po maxie - współczuje wszystkim "zalanym" :cry:
Części tuningowe bovy, naby, pasy szelkowe, wskazniki, turbo timery,stozki, kierownice i wiele wiele innych - zawsze w dobrych cenach !!! 505-205-558

Lista części: http://allegro.pl/listing/user/listing. ... d=14275251

My project s13 http://forum.turbokillers.com/tematy23/ ... vt9286.htm
Awatar użytkownika
roball
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy

Przejebane, szczerze współczuję :?

Nie wiem czy to dobry pomysł - ale jak masz takie grube worki na piasek to pakuj do nich co popadnie, usuwaj powietrza ile się da i zgrzewaj końcówkę (albo jakoś inaczej, byle szczelnie). Z rozgrzebanym autem to kaplica, chyba tylko zawindować jak najwyżej i pustaki podłożyć... :(
Ostatnio zmieniony wt 18 maja, 2010 13:28 przez roball, łącznie zmieniany 1 raz.
Człowiek człowiekowi wilkiem,
a zombie zombie zombie...
Awatar użytkownika
Młody88
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

To fotki z kraka okolo 14:00
Awatar użytkownika
borimichal
-#Moderator
-#Moderator

U mnie narazie sie uspokojiło-piwnica pełniutka,warsztat poki co suchy,przed domem woda troche zeszła.
Mała rzeczka na szczescie w miescie dzis nie wylała,Wisła w miare sie trzyma(mieszkam jakies 100~200metrów od niej),ale znajomy mi mowil ze zaczyna w jednym miejscu wał podmywać.
Moje okolice zalewa od strony lasu i stawów-ja na szczescie mieszkam po wyzszej stronie ulicy i ta woda do mnie sie nie zlewa-takze oprocz zalanej piwnicy jest ok-gorzej z sasiadami po drugiej stronie.
W miescie praktycznie wszystkie drogi i mosty przejezdne.
Gorzej z Morda bo u nich to podejrzewam jest prawdziwa masakra.
Ogolnie w porownaniu do tego co sie dzieje w innych miejscach polski to u mnie jest pikus
Gdyby nie ta <font class="red">PIP</font>... ukrecona szpilka w bloku w piatek to nismo juz dawno robiłoby mi za amfibie-filtra bym dał wyzej,kompa na deske a co sie do srodka wleje to szybko sie wyleje :D

Roball jakbys mogl wydzielic te wszystkie posty i wrzucic gdzies w temat,mam troche innych rzeczy na głowie

kilka fotek
moja piwnica
Obrazek
kumpel zdazyl uratowac swojego rodzynka-MK1
Obrazek
obecnie juz zamknieta dwupasmowka
Obrazek
droga ktora musze pokoac by dostac sie do domu(z lewej zlewa sie od lasu,z prawej wszedzie stoi woda)
Obrazek
zalana firma transportowa
Obrazek
przedstawiciel handlowy-chcialem mu pomoc dawajac mu numer po lawete ale on stwierdzil ze bedzie po niego bardzo szybko assistance za darmo i stał tam z 3 godziny jak nie lepiej(z wody wyciagnal auto traktor)
Obrazek [/list]
Awatar użytkownika
ige
Postojebca
Postojebca

No nieciekawie to wyglada....
Ja wlasnie przed chwila wrocilem z tych okolic bo bylem w katowicach, gliwicach, krakow i okolice
szczerze to jeszcze nigdy czegos takiego nie widzialem
aha no i caly caly czas padalo
BMW E60 M5 [507KM/520Nm] & BMW E60 545i M-Sport [333KM/450Nm] & JEEP GRAND CHEROKEE ZJ 5.9L V8 Limited LX - LA 5"/33" [242KM/468Nm].
Było: S13 CA@260KM, S13 USDM@SR, S13@SR20DET: GT2876R, Arias, Eagle, Tomei, Apexi, ISC, Work, Takata, Spal...@350KM
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wszystko o wszystkim”