Przegląd

Moderator: Moderator

Areek10
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Mam do was takie pytanko :)
Jeśli ma się 5 osobowe auto :D A chce je się zrobić do driftu i wyrzucić tylnią kanapę to co poźniej mam jechać na przegląd żeby stwierdzili że to jest 2 osobowe ??
Awatar użytkownika
Binio_
Postojebca Nałogowy
Postojebca Nałogowy
Kontakt:

do driftu mozesz latac z kanapa , to nie przeszkadza :)
chyba ze chcesz zmniejszyc mase to wywalasz i nie martwisz sie o nic innego

problem jest jesli masz auto zarejestrowane na 2 osoby ( np van ) a wlozysz kanape i wieziesz 5 osob
jesli masz zarejestrowane na 5 a wywalasz kanape to niczym sie nie martwisz do czasu az te pozostale osoby jadace z tylu beda jechaly na kanapie przypiete pasami a nie obijaly sie o gołe blachy :twisted:

w ostatecznosci w przypadku kontroli mozesz dodac ze woziles nim dzisiaj płytki i cement na budowe a teraz wpadles w niekontrolowany poslizg :alien: :mrgreen:
Awatar użytkownika
Nurek200SX
Stały gość
Stały gość

[/quote]w ostatecznosci w przypadku kontroli mozesz dodac ze woziles nim dzisiaj płytki i cement na budowe a teraz wpadles w niekontrolowany poslizg :alien: :mrgreen:[/quote]

HaHa:D
Nie powinieneś mieć raczej żadnego problemu z przeglądem. Jeżeli już coś to możesz też powiedzieć że masz kanapę u tapicera i obszywasz skórą albo po prostu się coś z nią stało przypaliłeś czymś. Kanapa w sumie nie jest taka ciężka to wywalać jej nie musisz.
...:::200SX S13:::...

Nie sztuką jest mieć nowego 200SX-a, sztuką jest wsadzić całe serce w starego, by wyglądał jak nowy ;D
Awatar użytkownika
borimichal
-#Moderator
-#Moderator

Przepisy sa jasne.
Jezeli jest auto zarejstowane na 5 osob,to musi byc zarowno kanapa jak i pasy bezpieczenstwa.
Jezeli diagnosta bedzie upierdliwy to nie podbije Ci przegladu,to samo tyczy sie przy kontroli policji na drodze,ktora moze Ci zabrac dowod.
Oczywiscie bedzie to czepianie z ich strony,ale maja do tego pelne prawo.
Sam to niedawno przerabialem.
To samo tyczy sie zamontowanych w samochodzei kubelkow bez homologacji
Areek10
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

No w sumie pomysł z tym cementem i poślizgiem dobry jest :D
Nie no to zostaje coś kombinować :P A klatka musi mieć homologacje ??
Awatar użytkownika
robacek
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

siedzenia w aucie nie musze w PL posiadac homologacji jedynie pasy bezpieczenstwa.

Auto musi miec tyle miejsc ile ma w dowodzie wiekszosc policjantow zabierze za to dowód szczegolnie w takim samochodzie zeby to bylo rodzinne kombi to co innego a w sportowych autach czepiają sie do wszystkiego. nie jeden drifter stracil tak dowod. jak jezdzisz normalnie wkladaj kanape nawet na treningi mozesz na zawody wyjmowac i to nawet na miejscu bo zajmuje to 2min wiec nie ma problemu.

klatka nie musi miec chyba homologacji ale powstaje problem z tylnia kanapą. najlepiej przerejestrowac samochod na 2 osoby jak wsadzamy juz klatke i chcemy rejestrowac samochod.
Areek10
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

Hmmm rodzine kombi :P Wiesz co do tej kanapy to wlaśnie chodzi o Forda Sierre w kombi :P
Chce sie pouczyc :P Wiec jak na poczatek to chyba dobre :D
Awatar użytkownika
bybs
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

ja mialem taka akcje ze mialem auto rozebran(sam fotel kierowcy i wykadzina0 reszta byla wywalona , boczki kanapa, caly bagaznik i wlasnie mi sie konczyl przeglad. po pojechaniu na stacje wlasnie koles dowali sie do mnie ze nie mam boczkow,kanapy tylniej, oparcia, ze nie moze stwierdzic ilo osobowe jest to auto i ze mam przyjechac jak to wszytsko zamontuje :(
tak wiec duzo nie myslac pojechalem na inna stacje obslugi :P
wymienilem tylko to co mi kazali w zawieszeniu i wszytko gralo. to zalezy na kogo trafisz. mam szyby przyciemnine wsumie na 70%i chyba na 4 stacjach mnie nawet nie chciel wpuscic na kanal, mimo to ze mialem szyby opuszczone :P ale udalo sie na 5 i wszytsko zalatwione LEGALNIE !!! :)
Areek10
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

A jak nie to można próbować z specjalnym asortymentem czytaj jakieś dobre pół litra :)
Nie no to zawsze przegląd można zrobić przed przeróbkami ale jak poźniej policja ma się czepiać :P To już gorzej :D
Awatar użytkownika
borimichal
-#Moderator
-#Moderator

robacek pisze:siedzenia w aucie nie musze w PL posiadac homologacji jedynie pasy bezpieczenstwa.

Auto musi miec tyle miejsc ile ma w dowodzie wiekszosc policjantow zabierze za to dowód szczegolnie w takim samochodzie zeby to bylo rodzinne kombi to co innego a w sportowych autach czepiają sie do wszystkiego. nie jeden drifter stracil tak dowod. jak jezdzisz normalnie wkladaj kanape nawet na treningi mozesz na zawody wyjmowac i to nawet na miejscu bo zajmuje to 2min wiec nie ma problemu.

klatka nie musi miec chyba homologacji ale powstaje problem z tylnia kanapą. najlepiej przerejestrowac samochod na 2 osoby jak wsadzamy juz klatke i chcemy rejestrowac samochod.
Jestes w 100% pewny ze fotele nie musza posiadac homologacji?
Ja slyszalem to od kilku policjantow i od Pana na stacji diagnostycznej.

To samo tyczy sie klatki,teoretycznie nie potrzeba miec homolgacji jezeli jest zrobiona na podstawie zalacznika,aczkolwiek o ile sie nie myle i tak to musi stwierdzic jakis rzeczoznawca
Areek10
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

borimichal pisze:
robacek pisze:siedzenia w aucie nie musze w PL posiadac homologacji jedynie pasy bezpieczenstwa.

Jestes w 100% pewny ze fotele nie musza posiadac homologacji?
Ja slyszalem to od kilku policjantow i od Pana na stacji diagnostycznej.

To samo tyczy sie klatki,teoretycznie nie potrzeba miec homolgacji jezeli jest zrobiona na podstawie zalacznika,aczkolwiek o ile sie nie myle i tak to musi stwierdzic jakis rzeczoznawca
Mi sie tez wydaje ze co do foteli nie musi byc :P Jesli juz to tylko do pasow :P
Awatar użytkownika
borimichal
-#Moderator
-#Moderator

A ja mialem zabrany dowod wlasnie miedzy innymi za kubelki.

Jezeli bedzie ktos potrafil mi pokazac na podstawie jakiegos przepisu ze mozna miec kubelki to bede mu dozgonnie wdzieczny,poniewaz mam maly problem z milicjantami w mym miescie...
Areek10
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego
Kontakt:

To ja nie wiem. Może pomogło by mówić ze to orginalne fotele :P Oni i tak raczej mało wiedzą :P
Lui
Coś już wiem
Coś już wiem
Kontakt:

Różni ludzie różnie podchodzą...

ja byłem niedawno na przeglądze świeżo zbudowanym autem

klatka, kubełki, szelki, wydech pełen przelot, zapinki, brak prędkościomierza zmieniony silnik

jedyne do czego się diagnosta doczepił to że chciałby mieć zaświadczenie od rzeczoznawcy że po zmianie silnika hamulce (które też zostały zmienione) będą wystarczjące, konkretnie czy się nie przegrzeją po paru hamowaniach z dużych prędkości

Z doświadczenia powiem że na auta typowo sportowe patrzą przychylniej niż na "tuningi"
Awatar użytkownika
TiGRA
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Panowie różne rzeczy się zdarzają podczas przeglądów.
Jak pierwszy raz przegląd dwusecie zafundowałem to na samym wejściu diagnosta potraktował mnie tekstem "...a co to za wynalazek?" Mówię mu, że Nissan
Zajrzał pod machę, pod auto i zaczął się dop.......alac że turbina w silniku benzynowym to mój własny wymysł!!!! :shock: Powiedział mi, że takiego auta on mi nie dopuści do ruchu bo to //!!!UAWGA!!!// SAMORÓBKA JAKAŚ!!! :mrgreen:
Moją reakcją na to był śmiech...
"Pan zaczeka chwilkę.."
Prawie 900 stron wesołego tekstu w postaci serwisówki (wożę w schowku :alien: :D) facetowi przed nos... znalazłem częśc o turbo...
Facetowi kopara opadła...
Bez słowa dokończył testy...
Podbił przegląd...
Skasował 120 zeta i na koniec rzuca:" Ładnie zap....dalać to musi..." :lol:
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym dniu następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wszystko o wszystkim”