szybkie pytanie, szybka odpowiedź

Moderator: Moderator

Tomek89
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Strojenie >czip.
Moc którą planujesz jest do osiągnięcia na seryjnym ecu.

Seryjnego kompa nie wystroisz
Rice is nice
Obrazek
Awatar użytkownika
Litwinow
Stały gość
Stały gość

Czy jest jakieś auto z napędem na z cztery koła z opcją odpiecia napędu z przodu... żeby auto miało napęd na tył?
Obrazek
Awatar użytkownika
szaman
-#Moderator
-#Moderator

Trza chyba szukac w autach ktore maja standardowo tyl naped, a 4wd w opcji czyli np. bmw xi
Choc na tanimdrifcie gosc ma subaru ktorym upala, nie pamietam dokladnie, ale chyba ma przednie polosie wyjete - ale moge zle pamietac, trza poszukac.
onepointeightT
--------------------------
Aby wstawić zdjęcia na forum należy(przy użyciu hostingu Zdjęcia Google):
- wrzucić fotki do zdjęcia google,
- dodać zdjęcia do wybranego albumu,
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
Awatar użytkownika
Krzys
Coś już wiem
Coś już wiem

Opcja jak opcja, żadna fabryka takiego czegoś nie wypuściła ale jest to możliwe. Goździewicz ma vr6 które przerobił na tył napęd. Gdzieś widziałem szalonego patrola rb26 4x4 który też był jakoś przerobiony na tył napęd ale nie mogę znaleźć.
Ostatnio zmieniony wt 02 lut, 2016 20:18 przez Krzys, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
echo
Stary Wyjadacz
Stary Wyjadacz
Kontakt:

Przy 1 odpaleniu po zimie zniknelo mi podswietlenie predkosciomierza, obrotomierza, temp. wody i poziomu paliwa, reszta wszystko swieci. Gdzie zaczac szukac? Bezpieczniki i przekazniki wiadomo, ale brac pod uwage cos jeszcze?
Jest ten Dubaj, czuć ten Berlin!

Proud owner of s14a
topics35/s14a-270-vt22765.htm
Awatar użytkownika
wolek1993
Coś już wiem
Coś już wiem

Jeżeli mówimy o Subaru Imprezie, to ona ma centralny dyfer wiskotyczny (zazwyczaj), czyli żeby zrobić RWD trzeba go jakoś zablokować i dopiero wywalić półosie, ale wtedy by trzeba przerobić zawias, bo seryjnie ze względu na napęd na przód nie ma szału ze skrętem :P
Ogólnie się da, ale nie wiem czy warto. Sam kiedyś się zastanawiałem czy nie zrobić do mojego GT'ka drugiej skrzyni jako rwd ale odpuściłem temat.
300zx z31 '86 przyszłe drift machine
Awatar użytkownika
MEFisto087
-#Moderator
-#Moderator

Obrazek
dobra bo nie mogę nigdzie namierzyć, ma ktoś namiar/ dostęp do szpilek M8 z radełkiem? długość optymalnie ok 5cm
Sucz 200sx S13
Pickup D22
Parch Patrol Y60<= Sprzedany
Opinie w dziale Giełda
Obrazek
"If it isn’t broken, don’t fix it"
Awatar użytkownika
Golec
-#Klubowicz
-#Klubowicz

MEFisto087, poszukaj tematu na NT, Sender kupował gdzieś w Górze Kalwarii
PrzeRuSco
Coś już wiem
Coś już wiem

http://www.firma-krolak.com.pl/sklep/ca ... -do-piast/ to co na stronie to tylko część napisz do nich maila.
Awatar użytkownika
Saqu
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Krzys pisze: Gdzieś widziałem szalonego patrola rb26 4x4 który też był jakoś przerobiony na tył napęd ale nie mogę znaleźć.

to akurat nic trudnego bo wystarczyło że zostawił seryjny reduktor, a Patrol ma opcje albo RWD lub AWD, tak jak na porządnego błoto jada przystało :)
Poszukuję...
Awatar użytkownika
szaman
-#Moderator
-#Moderator

jezeli dobrze skojarzylem, to chodzi ci o tego patrola z filmu ponizej i nie bylo to rb26 a rb25 ;)
[video]http://www.youtube.com/watch?v=eLYq5VZP3S8[/video]
onepointeightT
--------------------------
Aby wstawić zdjęcia na forum należy(przy użyciu hostingu Zdjęcia Google):
- wrzucić fotki do zdjęcia google,
- dodać zdjęcia do wybranego albumu,
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
Awatar użytkownika
Silicone
Stały gość
Stały gość
Kontakt:

Saqu pisze:
Krzys pisze: Gdzieś widziałem szalonego patrola rb26 4x4 który też był jakoś przerobiony na tył napęd ale nie mogę znaleźć.

to akurat nic trudnego bo wystarczyło że zostawił seryjny reduktor, a Patrol ma opcje albo RWD lub AWD, tak jak na porządnego błoto jada przystało :)
ostatnio stroilem patrola z rb25 na EMU. fajna zabawka, przedni dyfer oczywiscie odpinany i mamy RWD :mrgreen:
Montaż i Strojenie DET 3, EMU, VEMS, itp...
Kraków
Karde
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

Cześć, ca18det, skrzynia biegów od wczoraj krzyczy o wymianę łożysk. Pytanie czy kupować w ciemno używkę czy brać się za wymianę wszystkich łożysk i uszczelniaczy w obecnej? Podejrzewam, że komplet nowych łożysk będzie droższy od używanej skrzyni, ale będę spokojnie spał wiedząc że temat skrzyni mam zamknięty.
Tomek89
Postojebca
Postojebca
Kontakt:

Lożyska z skf wychodzi ponad 600 i niektórych nie mają.
topics49/regeneracja-skrzyni-gdzie-i-za-ile-vt28089.htm
Jak w obecnej biegi wchodzą ok można się szarpnąć na łożyska, jeśli nie synchronizatory słabe i nie dostępne są.
Rice is nice
Obrazek
Karde
Proszę nie bić nowego
Proszę nie bić nowego

Tomek89 pisze:Lożyska z skf wychodzi ponad 600 i niektórych nie mają.
topics49/regeneracja-skrzyni-gdzie-i-za-ile-vt28089.htm
Jak w obecnej biegi wchodzą ok można się szarpnąć na łożyska, jeśli nie synchronizatory słabe i nie dostępne są.
Biegi ładnie wchodzą, więc chyba się szarpnę na nowe łożyska i uszczelniacze. Nigdy nie rozbierałem skrzyni i ciekaw jestem jak to wygląda od środka. Dzięki za odpowiedź :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Wszystko o wszystkim”