szybkie pytanie, szybka odpowiedź
Moderator: Moderator
tak ja mam tak spawany wydech, da sie ale ładniej na pewno tigiem bedzie 
onepointeightT
--------------------------
Aby wstawić zdjęcia na forum należy(przy użyciu hostingu Zdjęcia Google):
- wrzucić fotki do zdjęcia google,
- dodać zdjęcia do wybranego albumu,
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
--------------------------
Aby wstawić zdjęcia na forum należy(przy użyciu hostingu Zdjęcia Google):
- wrzucić fotki do zdjęcia google,
- dodać zdjęcia do wybranego albumu,
- będąc w albumie i posiadając zdjęcie na fullscreenie kliknąć prawym klawiszem myszy i wybrać "Kopiuj adres obrazu",
- na forum podczas pisania posta przy użyciu znaczników "IMG" wstawić wcześniej skopiowany link.
Zalezy jak kto chce. ja u siebie teraz zamontowałem w dolnym wężu chlodnicy, czyli znasz temperature juz schłodzonego plynu a w gornym mam włacznik wentylatorow.
Tak jak kiedys Mef napisal, obie metody sa prawidłowe, inne sa tylko odczyty
Tak jak kiedys Mef napisal, obie metody sa prawidłowe, inne sa tylko odczyty
Rozglądam się za kolektorem top mount do SR-a, znalazłem kolektor firmy JapSpeed, zna ktoś? dobre to będzie?
http://www.japspeed.co.uk/nissan-sr20de ... ifold.html
http://www.japspeed.co.uk/nissan-sr20de ... ifold.html
Pytanko może głupie, ale o zwykłą radę proszę.
Mam na olx ogłoszenie typowo "sprzedam części do s13" no i powoli wyzbywam się gratów z drugiej budy i silnika jakie miałem.
Co chwila dzwonią do mnie ludzie i pytają o tylne wahacze
. Mam cały kompletny wózek, ale nie sprzedaję im tego, bo się boję że wypierdzielę i sam będę potrzebował.
Serio to jest taki problem z tymi wahaczami? Jakie są wyjścia, jak się popsuje?
Bo nie wiem czy to sprzedać czy nie... a jeśli się nie zastanawiać i sprzedawać to ile za to można wołać skoro taki z tym problem?
Mam na olx ogłoszenie typowo "sprzedam części do s13" no i powoli wyzbywam się gratów z drugiej budy i silnika jakie miałem.
Co chwila dzwonią do mnie ludzie i pytają o tylne wahacze
Serio to jest taki problem z tymi wahaczami? Jakie są wyjścia, jak się popsuje?
Bo nie wiem czy to sprzedać czy nie... a jeśli się nie zastanawiać i sprzedawać to ile za to można wołać skoro taki z tym problem?
S13 CA18DET
JapanizeD
JapanizeD
- MEFisto087
- -#Moderator

Zostaw sobie na zapas, łatwo je wygiąć bądź złamać jak polecisz na krawężnik, bądź w tak zwane ziemniaki. Można kupić regulowane i chyba ma je Neo w ofercie ale nie pamiętam ile kosztuje zestaw.
Sucz 200sx S13
Pickup D22
Parch Patrol Y60<= Sprzedany
Opinie w dziale Giełda

"If it isn’t broken, don’t fix it"
Pickup D22
Opinie w dziale Giełda

-
Tomek89
- Postojebca

- Kontakt:
Zostaw sobie. Bezcenna skarbnica taka 2 buda, a jak chodzi o śrubki zawieszenia i budy to wszystkie wykręcić i do wiaderka. Ja kupiłem kiedyś (2009) takie wiaderko i do dziś tam zaglądam. Zawias też se zostaw, bo masz komfort taki że możesz zapasowy długo i porządnie remontować i jak będziesz gotowy podmieniasz. Mimo remontu w dalszym ciągu jesteś mobilny. O zapasie w razie uszkodzenia i walorach czasowych to nawet nie mówię.
Dzięki za rady - zawias zostaje 
EDIT - jeszcze jedno pytanie. Leży mi w garażu drugie CA w gratach, w tym wałki rozrządu, a tu i tam widziałem że niektórzy pakują dwa wydechowe wałki do CA.
Co to daje, po co i dlaczego? Aha no i jak? Dużo zawracania głowy - efekt tego wart?
EDIT - jeszcze jedno pytanie. Leży mi w garażu drugie CA w gratach, w tym wałki rozrządu, a tu i tam widziałem że niektórzy pakują dwa wydechowe wałki do CA.
Co to daje, po co i dlaczego? Aha no i jak? Dużo zawracania głowy - efekt tego wart?
Ostatnio zmieniony śr 18 lis, 2015 20:09 przez Sykopson, łącznie zmieniany 1 raz.
S13 CA18DET
JapanizeD
JapanizeD
- MEFisto087
- -#Moderator

hym.... watro mieć regulowane kółka rozrządu + programowalne ecu (bądź chipa pod to) bo czasy otwarcia zaworów się zmieniają co za tym idzie zapłon.
Przy odpowiednim ustawieniu auto powinno lepiej reagować, turbo szybciej wstawać ale to jest dużo więcej niż tylko podmiana sztuki na sztukę
Przy odpowiednim ustawieniu auto powinno lepiej reagować, turbo szybciej wstawać ale to jest dużo więcej niż tylko podmiana sztuki na sztukę
Sucz 200sx S13
Pickup D22
Opinie w dziale Giełda

Pickup D22
Opinie w dziale Giełda

- artoor200sx
- Stary Wyjadacz

turbo szybciej wstaje , ale tez szybciej sie konczy - takie moje spostrzezenie jak mialem ten mod i stage 2 .
...:: Gdy Ci smutno jest ogromnie , kup pół litra przyjedz do mnie ::...
cześć
chcę usunąć oryginalny zamek maski i wstawić zapinki AeroCatch - przejdzie mi to przegląd? ma ktoś taki mod?
chcę usunąć oryginalny zamek maski i wstawić zapinki AeroCatch - przejdzie mi to przegląd? ma ktoś taki mod?
"You're under boost, the turbo is fully spooled, and life is good"
"Stereo stuff really isn't important. I like to hear the motor and the turbo wind up when I drive."
"Stereo stuff really isn't important. I like to hear the motor and the turbo wind up when I drive."